proteiini: vege

Bold & Peppery possunpihvit sisäfileestä ja Jerk-kukkakaalipihvit

Miss Klosen Bold & Pepperyllä kuorrutetut possunpihvit sisäfileestä ovat varma ja helppo grilliherkku. Voit toki valmistaa ne myös pannussa! Kylkeen kannattaa ehdottomasti kokeille Miss Klose Jerk Rubilla maustettuja kukkakaalipihvejä, joiden mausteinen potku tasoittuu raikkaalla sitruunaisella jogurttikastikkeella.

4:lle
Valmistusaika: 30 min
Vaatimustaso: Helppo

Jerk-kukkakaalipihvit
1 iso kukkakaali
2 rkl öljyä
2 rkl Miss Klose Jerk Rub

Bold & Peppery possun sisäfileepihvit
500 g possun sisäfilettä
2 rkl Miss Klose Bold & Peppery

Sitruunainen jogurttikastike
2 dl turkkilaista jogurttia
1 hienonnettu valkosipulin kynsi
1 rkl sitruunamehua
1 tl hunajaa
suolaa
mustapippuria

Leikkaa kukkakaalin keskiosasta parin sentin paksuisia siivuja. Saat yhdestä kukkakaalista n. 4 siivua. Voit käyttää loput esimerkiksi salaattiin. Valele kukkakaalit öljyllä ja mausta Miss Klose Jerk Rubilla. Grillaa ensin suoralla tulella reilusti väriä kukkakaalien pintaan ja kypsennä tarvittaessa epäsuorassa lämmössä pehmeiksi. Voit myös paistaa kukkakaalit pannussa kypsiksi 5–10 minuuttia per puoli.

Leikkaa possun sisäfilee 4-6 tuhtiin pihviin ja painele litteäksi. Pyörittele reunat Miss Klose Bold & Pepperyssä ja grillaa suoralla tulella kypsiksi. Voit paistaa possunpihvit myös pannussa.

Sekoita jogurttikastikkeen ainekset ja tarjoile!

Sweet & Smoky Hasselbackan Uunijuurekset

Olemme aika harvoin kokeneet Miss Klosella, että asiat ihan välttämättä tarvitsevat mitään erityistä “twistiä”, mutta tässä on nyt yksi sellainen mitä kannattaa kokeilla! Eli Hasselbackan uunijuurekset. Sama kikka mikä toimii perunoihin, niin toimii siis muihinkin juureksiin. Oli se sitten palsternakkaa tai porkkanaa. Toki esim. lanttu, juuriselleri, punajuuri, bataatti tai kurpitsakin saa samassa käsittelyssä ihan uusia leveleitä. Eli tasasin ja mahdollisimman lyhyin välimatkoin viiltoja juureksen kylkeen ja sitten öljyä ja Miss Klosen Sweet & Smokyä pintaan ja syntyy varmasti vähän erilaiset uunijuurekset. On rapeeta ja pehmeetä samassa paketissa just sopivasti.

3–4:lle
Valmistusaika: 1 h 15 min
Vaatimustaso: Keskitaso

500 g perunaa
4 porkkana
4 palsternakkaa
1–2 rkl öljyä
2–3 rkl Miss Klose Sweet & Smoky

Tarjoiluun
Chimichurri-täytetty possun sisäfilee

Pese ja tarvittaessa kuori juurekset. Leikkaa kahta syömäpuikkoa apuna käyttäen juurekset täyteen mahdollisimman tiheitä viiltoja niin että pohja pysyy kuitenkin ehjänä. Eli aseta syömäpuikot leikkuulaudalle vierekkäin ja juures niiden väliin. Leikkaa viiltoja mahdollisimman tiheästi niin että veitsi pysähtyy aina syömäpuikkoihin eikä painu pohjaan asti. Aseta juurekset uunivuokaan ja valuta päälle öljy ja ripottele pinnalle Miss Klose Sweet & Smoky. Availe juuresten viiltoja hieman niin että öljy ja mausteet pääsevät myös viiltojen sisälle. Paista 200-asteisessa uunissa 50–60 min kunnes juurekset ovat rapeita päältä ja pehmeitä sisältä. Kokeile esimerkiksi Chimichurrilla täytetyn possun sisäfileen ja chimichurri-kastikkeen kanssa.

New York Deli Spice Coleslaw

Miss Klosella coleslaw on tehty samalla reseptillä jo vuosikausia. New York Deli Spicen kehittämisen jälkeen olemme kuitenkin tuunanneet reseptiä sen verran, että sopivien tilaisuuksien sattuessa ripsautetaan sitä mukaan. Toki perinteinenkin coleslaw puolustaa välillä paikkaansa ja silloin vaihdat vaan New York Deli Spicen tilalle hiukan pienemmän määrän normisuolaa.

10–12:lle
Valmistusaika: 30 min
Vaatimustaso: Helppo

500 g kaalia
200 g punakaalia
2 porkkanaa
3 kevätsipuli
1 dl majoneesia
1 ½ dl jogurttia
1 rkl etikkaa
1 rkl sokeria
1 rkl Miss Klose New York Deli Spice

Tarjoiluun
Sticky Jerk Rub Spare Ribs
Sweet & Smoky BBQ-pavut

Suikaloi kaalit ja porkkanat ja viipaloi kevätsipulit. Sekoita kaikki aineet.

Big Mex Salsa

Jos haluat tacojesi väliin tuulahduksen todellista Meksikoa nihkeiden purkkisalsojen sijaan, kannattaa homman taakse laittaa hiukan vaivaa ja tehdä salsa itse tuoreista kasviksista. Pelataan nimittäin hiukan eri tasolla heti.

6–8:lle
Valmistusaika: 15 min
Vaatimustaso: Helppo

4 tomaattia
1 pieni sipuli
1 punainen chili
nippu korianteria
1 limen mehu
4 tl Miss Klose Big Mexiä

Kuutioi tomaatit. Jos haluat välttää salsan vetistymistä, kannattaa tomaateista puristella hieman ylimääräisiä nesteitä pois esimerkiksi puolittamisen jälkeen. Tomaattien liemen voit sekoittaa esim. taco-täytteeseen, jos olet sellaista samalla valmistamassa. Hienonna sipuli, chili ja korianteri. Sekoita kaikki kasvikset ja mausta salsa limen mehulla ja Miss Klose Big Mexillä.

Sweet & Smoky uunikasvikset

Tämähän on nyt jo vähän hassuttelua koko resepti. Valta osa ihmisistä, kun osaa katsoa tarvitsemansa määrän kasviksia ja siihen sopivan suhteen maustetta ja öljyä. Mutta pointtina tässä onkin, että kannattaa ehdottomasti kokeilla maustaa uunikasvikset Miss Klosen Sweet & Smokyllä, on nimittäin toimivaa apetta se semmonen.

4–6:lle
Valmistusaika: 1 h
Vaatimustaso: Keskitaso

500 g Perunoita
2 Porkkanaa
2 Punasipulia
2 Paprikaa
1 Kesäkurpitsaa
2 rkl öljyä
3 rkl Miss Klose Sweet & Smoky

Pese kasvikset. Kuori porkkanat ja punasipulit. Poista paprikoista kannat ja siemenkodat. Pilko kasvikset lohkoiksi. Öljyä ja mausta Miss Klose Sweet & Smokyllä. Jos haluat hienostella paista ensin 225-asteisessa uunissa perunoita ja porkkanoita 15 minuuttia ja lisää sitten loput kasvikset vielä toiseksi vartiksi. Voit toki laittaa kaikki kasvikset samaan aikaankin, mutta silloin paprikat ja kesäkurpitsat pääsevät hieman ylikypsiksi. Maku on silti kohdillaan.

Magic Dust Tomaattikeitto

Tomaattikeitto on harvinaisen yksinkertainen valmistaa ja toimii silti aina. Magic Dustilla maustettuna saat siihen vielä hiukan ylimääräistä potkua. Amerikan tyyliin se kannattaa ehdottomasti tarjota paahdettujen juustoleipien kanssa.

4:lle
Valmistusaika 40 min
Vaikeuaste: Helppo

1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
oliiviöljyä
2 tlk tomaattimurskaa
5 dl kanalientä
1 rkl Miss Klose Magic Dust
½ rkl sokeria
½ rkl balsamicoa

Juustoleivät
8 siivua paahtoleipää
4 tuhtia siivua juustoa
voita

Tarjoiluun
Tuoretta basilikaa

Hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuullota oliiviöljyssä ja lisää sitten loput aineet. Hauduta miedolla lämmöllä 30 minuuttia ja soseuta sauvasekoittimella. Täytä pari paahtoleipää juustolla ja paahda rapeaksi pannulla voissa niin että juusto sulaa. Tarjoa tomaattikeitto tuoreella basilikalla koristeltuna juustoleipien kanssa.

New York Deli Spice Mac & Cheese

Mac & Cheese on jenkki klassikko, jota on tarjolla valtaosassa BBQ-ravintoloita. Miss Klosella täydellistä reseptiä hiottiin, tuskanhiki otsalla toista vuotta tasaisin väliajoin. Lopulta salaisuus oli hyvinkin yksiselitteinen. Juustokastiketta pitää olla suhteettoman paljon. Tässä ei mitkään makaronilaatikko-osaston munamaidot auta vaan täysmaitoon tehtyyn bechamel-kastikkeeseen on lisättävä reilusti juustoa. Ihan niin paljon kun oma persaus kestää. 250 grammalla saa jo ihan hyvä mac & cheese, mutta puolella kilolla homma alkaa muuttua taivaalliseksi. Mac & cheeseä tulee reseptistä reilusti ja varsinkin jos pöydässä on muutakin tarjottavaa riittää yksi pussi makaronia jopa 10 hengelle.

8–10:lle
Valmistusaika: 1 h
Vaatimustaso: Keskitaso

400 g makaronia
100 g voita
1 dl vehnäjauhoja
1 l täysmaitoa
2–3 rkl New York Deli Spice
250–500 g raastettua juustoa
1 dl korppujauhoja

Tarjoiluun
Savustettu Bold & Peppery Naudan Brisket ja pikkelöity punasipuli

Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan. Sulata voi kattilassa ja vispaa sekaan vehnäjauhot. Anna suurustua ja paahtua hetki kattilassa koko ajan sekoitellen, noin 3–4 minuuttia. Lisää vähitellen ja koko ajan vispaten maito ja keitä koko ajan sekoittaen, kunnes kastike suurustuu. Ota pois hellalta ja lisää juusto. Anna juuston sulaa ja ohenna vielä tarvittaessa maidolla. Sekoita kastike ja makaronit ja kuorruta korppujauhoilla. Ruskista korppujauhot grillivastusten alla mahdollisimman kuumassa uunissa mahdollisimman nopeasti. Tarjoile esimerkiksi brisketin seurana.

Jerk-maustettu kurpitsakeitto

Kurpitsakeitto saa mukavasti lämpöä Miss Klose Jerk Rubista, jota kookosmaito vuorostaan tasoittaa. Reilusti makua saat keittoon paahtamalla kurpitsat, sipulit ja valkosipulit uunissa ennen keittoon soseuttamista.

6:lle
Valmistusaika: 50 min
Vaatimustaso: Keskitaso

1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 myskikurpitsa
2 rkl öljyä
1 l kasvislientä
1 tlk kookosmaitoa
2 rkl Miss Klose Jerk Rub
2 rkl limen mehua

Tarjoiluun
ranskankermaa
kevätsipulia
kurpitsansiemeniä

Kuori ja kuutio sipulit ja kuori valkosipulin kynnet. Kuori myskikurpitsa, poista siemenet ja kuutioi. Paahda 225-asteisessa uunissa vähintään 20–30 minuuttia kunnes kasvikset ovat saaneet reilusti väriä. Lisää kattilaan kasvisliemi, kookosmaito ja Miss Klose Jerk Rub. Lisää paahdetut kasvikset ja kuumenna. Jos kasvikset eivät ole kypsiä uunin jäljiltä, keitä kunnes kasvikset ovat varmasti pehmeitä, mausta limen mehulla ja soseuta blenderillä tai sauvasekoittimella. Tarjoile koristeltuna ranskankermalla, kevätsipulilla ja paahdetuilla kurpitsansiemenillä.

Big Mex Elote-maissi

Elote-maissi on Miss Klosen porukoissa grillilisukkeiden kunkku. Varsinkin jos tarjolla on vähänkin jotain Meksiko-henkistä. Tacot ovat esimerkiksi täydellinen pari elotelle. Makeaa maissia, täyteläistä majoneesia ja parmesaania, pientä potkua Miss Klosen Big Mexistä ja limestä kevyt happo. Yhteen ruokaan on vaikea saada enempää makuja.

4:lle
Valmistusaika: 20 min
Vaatimustaso: Helppo

4 maissintähkää
öljyä
1 dl majoneesia
4 rkl parmesaaniraastetta
1 rkl Miss Klose Big Mex
½ lime
4 oksaa korianteria

Jos käytät tuoreita maisseja, esikypsennä ne ensin joko keittämällä noin 5 minuuttia tai mikrottamalla 2-3 minuuttia. Grillaa öljytyt tähkät kauniin ruskeiksi. Sivele lämpimät maissit majoneesilla. Ripottele päälle reilusti parmesaania sekä Miss Klose Big Mexiä makusi mukaan. Purista päälle limen mehu ja koristele korianterin lehdillä.