Olemme aika harvoin kokeneet Miss Klosella, että asiat ihan välttämättä tarvitsevat mitään erityistä “twistiä”, mutta tässä on nyt yksi sellainen mitä kannattaa kokeilla! Eli Hasselbackan uunijuurekset. Sama kikka mikä toimii perunoihin, niin toimii siis muihinkin juureksiin. Oli se sitten palsternakkaa tai porkkanaa. Toki esim. lanttu, juuriselleri, punajuuri, bataatti tai kurpitsakin saa samassa käsittelyssä ihan uusia leveleitä. Eli tasasin ja mahdollisimman lyhyin välimatkoin viiltoja juureksen kylkeen ja sitten öljyä ja Miss Klosen Sweet & Smokyä pintaan ja syntyy varmasti vähän erilaiset uunijuurekset. On rapeeta ja pehmeetä samassa paketissa just sopivasti.
3–4:lle
Valmistusaika: 1 h 15 min
Vaatimustaso: Keskitaso
500 g perunaa
4 porkkana
4 palsternakkaa
1–2 rkl öljyä
2–3 rkl Miss Klose Sweet & Smoky
Tarjoiluun
Chimichurri-täytetty possun sisäfilee
Pese ja tarvittaessa kuori juurekset. Leikkaa kahta syömäpuikkoa apuna käyttäen juurekset täyteen mahdollisimman tiheitä viiltoja niin että pohja pysyy kuitenkin ehjänä. Eli aseta syömäpuikot leikkuulaudalle vierekkäin ja juures niiden väliin. Leikkaa viiltoja mahdollisimman tiheästi niin että veitsi pysähtyy aina syömäpuikkoihin eikä painu pohjaan asti. Aseta juurekset uunivuokaan ja valuta päälle öljy ja ripottele pinnalle Miss Klose Sweet & Smoky. Availe juuresten viiltoja hieman niin että öljy ja mausteet pääsevät myös viiltojen sisälle. Paista 200-asteisessa uunissa 50–60 min kunnes juurekset ovat rapeita päältä ja pehmeitä sisältä. Kokeile esimerkiksi Chimichurrilla täytetyn possun sisäfileen ja chimichurri-kastikkeen kanssa.