Savustettu Bold & Peppery Naudan Brisket ja pikkelöity punasipuli

brisket

Kun Miss Klose Bold & Pepperyä kehitettiin oli tärkeinpänä käyttökohteena naudan brisket eli rinta. Mausteseoksen koko makumaailma on tehty tukemaan brisketin voimakasta lihan makua. Perinteisesti brisket ei sinällään tarvitse valtavasti lisukkeita. New York Deli Spicellä pikkelöity punasipuli taittaa mukavasti lihan rasvaisuutta ja kun kylkeen valmistaa vielä tuhdin mac & cheesen ei nälkä pääse vaivaamaan.

15–20:lle
Valmistusaika: 12 h
Vaatimustaso: Vaikea

1 kokonainen naudanrinta
1 pss Miss Klose Bold & Peppery

Pikkelöity punasipuli
5-6 punasipulia
1 dl etikkaa
2 dl sokeria
3 dl vettä

Tarjoiluun
New York Deli Spice Mac & Cheese

Poista ensin naudan rinnasta kovat rasvat esimerkiksi pohjasta ja kahden eri lihaksen välistä. Jätä kuitenkin päällimmäiseksi 2–3 sentin kerros rasvaa. Jos haluat varmistaa tasaisen kypsymisen voit lisäksi leikata pienemmät kulmat pyöreiksi ja käyttää ylimääräiset palat esimerkiksi lihapataan tai hampurilaispihveihin.

Valmistele sitten amerikkalaistyylinen savustin, jossa savu kiertää noin 110-asteeseen. Vaihtoehtoisesti sytytä 4–6 brikettiä ison pallogrillin kulmaan, sulje kansi ja odottele että grillin lämpötila nousee n. 110 asteeseen. Mausta naudanrinta reilulla kerroksella Miss Klosen Bold & Pepperyä, noin 2–3 rkl kiloa kohden. Aseta liotettuja tammilastuja kuumien brikettien päälle tai savustimen tulipesään. Kun tammilastut alkavat savuttaa ja grilli tai savustin on noin 110 asteessa, nosta brisketti savustimeen tai pallogrillin briketeistä vastakkaiseen kulmaan. Sulje kansi ja katso että pallogrillin ilmanottoaukko on eri puolella kuin briketit, jolloin savu kiertää koko pallogrillin. Savusta, kunnes brisketin sisälämpötila on reilut 90 astetta. Jos seuraat brisketin kypsymistä lämpömittarilla huomaat, että lämmön nousu hidastuu huomattavasti 65–70 asteen välissä. Kääräise siinä kohtaa brisketti reiluun folioon tai savustukseen tarkoitettuun butcher-paperiin lämmön nousun nopeuttamiseksi ja jatkaa epäsuoralla lämmöllä kypsentämistä ilman savua joko grillissä tai 110-asteisessa uunissa, kunnes brisketti saavuttaa tavoitelämpötilan.

Lisää koko savustuksen ajan tarvittaessa savustuslastuja ja brikettejä, jotta pallogrilli tai savustin pysyy 110 asteessa. Pidä savustimen lämpötilaa silmällä lämpömittarilla ja tarkista myös brisketin kypsyys lämpömittarin avulla. Naudan rinnan savustaminen vie vähintään 9 tunnista jopa reiluun 14 tuntiin riippuen lihan koosta.

Savustuksen aikana kannattaa valmistaa pikkelöity punasipuli lisukkeeksi. Kuori ja viipaloi sipulit. Sekoita etikka, sokeri ja kuuma vesi, niin että sokeri liukenee. Lisää punasipulit ja anna marinoitua vähintään tunti, mutta mielellään useampikin.

Anna brisketin vetäytyä vähintään tunti valmistumisen jälkeen. Leikkaa syitä vasten, jotka vaihtavat suuntaa rinnan lihaksen vaihtuessa puolessa välissä palaa toiseen ja tarjoile marinoidun punasipulin kanssa ja esimerkiksi mac & cheesen seurana.