proteiini: vege

Bold & Peppery grillattu kaali

Varsinkin varhaiskaali on parasta mahdollista grillattavaa, eikä se tarvitse ihmeellisiä kommervenkkejä. Grillattu kaali on helppo valmistaa, pieni öljy pintaan, mausteeksi Miss Klose Bold & Pepperyä ja tulta päin! Kokeile seuraksi vaikkapa Jerk-marinoituja kanan reisipaisteja.

4-6:lle
Valmistusaika: 30 min
Vaatimustaso: Helppo

1 pieni kaali
3-4 rkl öljyä
3-4 rkl Miss Klose Bold & Peppery

Tarjoiluun
Jerk-marinoidut kanan reisipaistit

Lohko kaali niin, että kanta pitää kaalin elhdet kiinni toisissaan. Valele palat öljyllä ja mausta Miss Klose Bold & Pepperyllä. Grillaa suoralla tulella reilusti väriä kaalin pintaan ja jatka tarvittaessa epäsuoralla tulella kypsennystä, kunnes kaali on pehmeää. Tarjoile grillattu kaali esimerkiksi Jerk-marinoitujen kanan reisipaistien kanssa.

Chimichurri-salaatti

Sen lisäksi että Miss Klose Chimichurri sopii erilaisille lihoille ja kaloille mausteeksi, kannattaa sitä kokeilla myös raikkaan yrttisenä salaatinkastikkeena. Reseptin salaatti on mahdollisimman simppeli, sillä sen kylkeen kun tarjoilee tuhdit Sweet & Smoky kasslerpihvit, ei salaatissa tarvitse tapahtua erikoisia kommervenkkejä. Mutta jokainen voi toki omaan salaattiinsa lisätä mitä haluaa. Kannattaa kokeilla esimerkiksi retiisejä, oliiveja, punasipulia tai fetaa.

4-6:lle
Valmistusaika: 30 min
Vaatimustaso: Keskitaso

Miss Klose Chimichurri-kastike
3 rkl Miss Klose Chimichurri
1 dl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua

300 g salaattisekoitusta
200 g kirsikkatomaatteja
½ kurkku

Sekoita Chimichurri-kastikkeen ainekset ja anna turvota 30 minuuttia. Puolita kirsikkatomaatit ja viipaloi kurkku. Sekoita salaatin ainekset ja kastike keskenään ja tarjoile esimerkiksi Sweet & Smokyllä maustettujen kasslerpihvien kanssa.

Grillatut perunat chimichurrilla

Kesällä perunoita keitellessä on aina hyvä idea keittää niitä hiukan liikaa, sillä grillatut uudet perunat ovat erinomainen lisuke lähes mille tahansa grilliruualle. Kun grillatut perunat vielä maustaa Miss Klose Chimichurrilla ja tarjoaa niiden kanssa esimerkiksi grillattua flank steakiä ja lisää chimichurri-soosia, ei sen herkullisempaa kesäruokaa olekaan.

4:lle
Valmistusaika: 15 min
Vaatimustaso: Helppo

1 kg keitettyjä perunoita
3 rkl öljyä
1 sitruunan mehu
3 rkl Miss Klose Chimichurri

Tarjoiluun
Grillattu Bold & Peppery Flank Steak
Chimichurri-kastike

Halkaise perunat ja aseta kulhoon. Valuta päälle öljy ja sitruunamehu ja lisää joukkoon Miss Klose Chimichurri. Sekoita ja grillaa suoralla tulella kauniin rukseiksi molemmin puolin. Tarjoile grillatut perunat esimerkiksi Bold & Pepperyllä maustetun grillatun flank steakin ja chimichurri-kastikkeen kanssa.

Bold & Peppery grillatut tomaatit

Grillatut tomaatit ovat simppeli lisuke lähes mille tahansa lihalle. Tomaatin kirpeys ja Miss Klose Bold & Pepperyn tuhtius ovat täydellinen makupari. Kokeile grillatut tomaatit esimerkiksi Sweet & Smokyllä maustettujen kyljysten kaverina.

4:lle
Valmistusaika: 20 min
Vaatimustaso: Helppo

500 g tomaatteja
2 rkl öljyä
2 rkl Miss Klose Bold & Peppery

Tarjoiluun
Sweet & Smoky porsaankyljykset

Halkaise tomaatit, valele leikkuupinnat öljyllä ja ripottele päälle Miss Klose Bold & Peppery. Grillaa ensin maustepuoli alaspäin kauniin värisiksi ja käännä. Tomaatit ovat valmiita, kun ne pehmenevät hieman, mutta eivät ole vielä täysin lötköjä. Tarjoile esimerkiksi Sweet & Smokyllä maustettujen kyljysten kanssa.

Grillatut porkkanat Jerk-mausteella ja sitruuna-jogurttikastikkeella

Grillatut porkkanat ovat jo sellaisenaankin herkkua, mutta aivan uusiin ulottuvuuksiin ne nousevat, kun maustat porkkanat Miss Klosen Jerk Rubilla. Porkkanan pieni makeus ja Jerk Rubin mausteisuus tasapainottavat toisiaan täydellisesti. Grillauksesta hitunen savua ja raikasta jogurttikastiketta kylkeen ja porkkanoista syntyy täydellinen lisuke esimerkiksi chimichurrilla maustetulle lohelle.

4:lle
Valmistusaika: 20 min
Vaatimustaso: Helppo

Jerk-porkkanat
500 g porkkanoita
2 rkl öljyä
2 rkl Miss Klose Jerk Rub

Sitruuna-jogurttikastike
1 dl turkkilaista jogurttia
1 rkl sitruunamehua
1 rkl hunajaa
suolaa

Tarjoiluun
Chimichurri-lohi

Pese ja tarvittaessa kuori porkkanat. Halkaise ja valele öljyllä. Ripottele pinnalle Miss Klose Jerk Rub. Grillaa suoralla tulella porkkanoihin reilu paistopinta ja jos haluat porkkanoista pehmeitä, jatka kypsennystä epäsuoralla tulella kunnes porkkanoiden koostumus on haluamasi. Sekoita jogurttikastikkeen aineet. Tarjoa grillatut jerk-porkkanat jogurttikastikkeen ja esimerkiksi Miss Klose Chimichurrilla maustetun lohen kanssa.

Jamaikalainen jerk kana ja Sweet & Smoky kesäkurpitsa

Jamaikalainen jerk kana. Koipireidet ovat edelleen suurin piirtein halvinta lihaa mitä kaupasta saa. Miss Klosen Jerk Rubilla saat niihin aivan uusia ulottuvuuksia. Grillissä paksut koivet vaativat ensin hetken suoraa lämpöä ja sitten tovin epäsuoralla tulella kypsennystä. Uunissa pärjäät yhdellä vuualla. Kesäkurpitsa taas on usein hieman tylsän makuinen kasvis, mutta kun valitsee sopivan pieniä yksilöitä ja antaa niille grillissä kunnolla väriä, syntyy kesäkurpitsoistakin erittäin maukas lisuke. Ja lisäpotkua makuun saat tietysti Miss Klose Original BBQ -kastikkeesta ja Miss Klose Sweet & Smokystä.

4:lle
Valmistusaika: 1 h
Vaatimustaso: Helppo

Koipireidet
1 kg broilerin koipireisiä
2 rkl öljyä
3 rkl Miss Klose Jerk Rub

Kesäkurpitsat
2-3 kesäkurpitsaa
2 rkl Miss Klose Original BBQ -kastiketta
2 rkl Miss Klose Sweet & Smoky

Tarjoiluun
Miss Klose Original BBQ -kastiketta

Valele broilerin koipireidet ensin öljyllä ja ripottele sitten pintaan Miss Klosen Jerk Rubia. Grillaa suoralla tulella pinnat kauniin ruskeaksi ja viimeistele epäsuorassa lämmössä kypsäksi, noin 40 minuuttia. Tai kypsennä 200-asteisessa uunissa noin tunti.

Halkaise kesäkurpitsat, valele leikkuupinnat Miss Klose Original BBQ -kastikkeella ja ripottele päälle Miss Klose Sweet & Smoky. Grillaa ensin mauste puoli alas päin kauniin värisiksi ja käännä. Grillaa alapuolelta ensin suoralla tulella kauniin värisiksi ja jatka sitten tarvittaessa epäsuoralla lämmöllä, kunnes kesäkurpitsat pehmenevät.

Tarjoile jamaikalainen jerk kana esimerkiksi Sweet & Smoky kesäkurpitsojen ja Miss Klose Original BBQ -kastikkeen kanssa.

New York Deli Spice Perunasalaatti

Perunasalaatti on eittämätön klassikko, jonka peruskaavaan ei kannata lähteä koskemaan. Pientä kirpeyttä saat kuitenkin helposti kylkeen vihreistä omenoista ja uutta pontta makuun Miss Klosen New York Deli Spicestä. Kokeile esimerkiksi grilliruokien kaverina tai vaikka vapun tai uudenvuoden tarjoiluna.

6–8:lle
Valmistusaika: 20 min
Vaatimustaso: Helppo

1 kg keitettyjä perunoita
1 omena
1 maustekurkku
½ nippu persiljaa
1 dl majoneesia
1 dl jogurttia
1 rkl makeaa sinappia
1 rkl omenaviinietikkaa
1 rkl Miss Klose New York Deli Spice

Kuutioi perunat, omena ja maustekurkku ja hienonna persilja. Sekoita kaikki perunasalaatin aineet.

Bold & Peppery possunpihvit sisäfileestä ja Jerk-kukkakaalipihvit

Miss Klosen Bold & Pepperyllä kuorrutetut possunpihvit sisäfileestä ovat varma ja helppo grilliherkku. Voit toki valmistaa ne myös pannussa! Kylkeen kannattaa ehdottomasti kokeille Miss Klose Jerk Rubilla maustettuja kukkakaalipihvejä, joiden mausteinen potku tasoittuu raikkaalla sitruunaisella jogurttikastikkeella.

4:lle
Valmistusaika: 30 min
Vaatimustaso: Helppo

Jerk-kukkakaalipihvit
1 iso kukkakaali
2 rkl öljyä
2 rkl Miss Klose Jerk Rub

Bold & Peppery possun sisäfileepihvit
500 g possun sisäfilettä
2 rkl Miss Klose Bold & Peppery

Sitruunainen jogurttikastike
2 dl turkkilaista jogurttia
1 hienonnettu valkosipulin kynsi
1 rkl sitruunamehua
1 tl hunajaa
suolaa
mustapippuria

Leikkaa kukkakaalin keskiosasta parin sentin paksuisia siivuja. Saat yhdestä kukkakaalista n. 4 siivua. Voit käyttää loput esimerkiksi salaattiin. Valele kukkakaalit öljyllä ja mausta Miss Klose Jerk Rubilla. Grillaa ensin suoralla tulella reilusti väriä kukkakaalien pintaan ja kypsennä tarvittaessa epäsuorassa lämmössä pehmeiksi. Voit myös paistaa kukkakaalit pannussa kypsiksi 5–10 minuuttia per puoli.

Leikkaa possun sisäfilee 4-6 tuhtiin pihviin ja painele litteäksi. Pyörittele reunat Miss Klose Bold & Pepperyssä ja grillaa suoralla tulella kypsiksi. Voit paistaa possunpihvit myös pannussa.

Sekoita jogurttikastikkeen ainekset ja tarjoile!

Big Mex tortillat kanalla ja kasviksilla

Kun tortillat täyttää paistetulla kanalla ja kasvissuikaleilla, taitaa tarkka nimi useimmille suomalaisille olla itse asiassa fajitas. No, nimestä viis, hyvältähän nuo maistuvat joka tapauksessa. Ranskankerman ja salsan lisäksi täytteitä voi toki varioida mielensä mukaan. Esimerkiksi juustokastike, quacamole, vihreä salsa ja feta toimivat hienosti Big Mexillä maustettujen kasvisten ja kanan kanssa.

4:lle
Valmistusaika: 30 min
Vaatimustaso: Helppo

1 punasipuli
1 paprika
½ kesäkurpitsa
öljyä
Miss Klose Big Mex
4 broilerin ohutta filettä
12 pientä maissi- tai vehnätortillaa

Tarjoiluun
Big Mex salsaa
ranskankermaa
korianteria

Kuori punasipuli ja poista paprikasta kanta ja siemenkota. Suikaloi molemmat ja halkaise kesäkurpitsa ja viipaloi. Kuumenna öljy paistinpannussa savuavan kuumaksi ja paista kasviksiin nopeasti väri, mutta älä anna niiden ylikypsyä. Mausta Miss Klose Big Mexillä. Mausta myös broilerin ohuet fileet Big Mexillä ja paista kuumassa öljytyssä pannussa kypsiksi. Lämmitä tortillat pakkauksen ohjeen mukaan ja täytä viipaloidulla broilerilla, kasviksilla, Big Mex salsalla ja ranskankermalla. Viimeistele kana- ja kasvistortillat korianterilla tai kevätsipulilla.

Sweet & Smoky Hasselbackan Uunijuurekset

Olemme aika harvoin kokeneet Miss Klosella, että asiat ihan välttämättä tarvitsevat mitään erityistä “twistiä”, mutta tässä on nyt yksi sellainen mitä kannattaa kokeilla! Eli Hasselbackan uunijuurekset. Sama kikka mikä toimii perunoihin, niin toimii siis muihinkin juureksiin. Oli se sitten palsternakkaa tai porkkanaa. Toki esim. lanttu, juuriselleri, punajuuri, bataatti tai kurpitsakin saa samassa käsittelyssä ihan uusia leveleitä. Eli tasasin ja mahdollisimman lyhyin välimatkoin viiltoja juureksen kylkeen ja sitten öljyä ja Miss Klosen Sweet & Smokyä pintaan ja syntyy varmasti vähän erilaiset uunijuurekset. On rapeeta ja pehmeetä samassa paketissa just sopivasti.

3–4:lle
Valmistusaika: 1 h 15 min
Vaatimustaso: Keskitaso

500 g perunaa
4 porkkana
4 palsternakkaa
1–2 rkl öljyä
2–3 rkl Miss Klose Sweet & Smoky

Pese ja tarvittaessa kuori juurekset. Leikkaa kahta syömäpuikkoa apuna käyttäen juurekset täyteen mahdollisimman tiheitä viiltoja niin että pohja pysyy kuitenkin ehjänä. Eli aseta syömäpuikot leikkuulaudalle vierekkäin ja juures niiden väliin. Leikkaa viiltoja mahdollisimman tiheästi niin että veitsi pysähtyy aina syömäpuikkoihin eikä painu pohjaan asti. Aseta juurekset uunivuokaan ja valuta päälle öljy ja ripottele pinnalle Miss Klose Sweet & Smoky. Availe juuresten viiltoja hieman niin että öljy ja mausteet pääsevät myös viiltojen sisälle. Paista 200-asteisessa uunissa 50–60 min kunnes juurekset ovat rapeita päältä ja pehmeitä sisältä.