proteiini: vege

Crispy tofu sandwich

Crispy Chickenillä voit kuorruttaa myös tofun! Laita rapea tofu esimerkiksi salaatin päälle, tacoihin tai leipien väliin vähän bahn mi -tyyliin.

4:lle
Valmistusaika: 30 min
Vaikeusaste: Helppo

400 g kiinteää tofua
2 rkl öljyä
1 pss Miss Klose Crispy Chick

Marinoidut porkkanat
1 iso porkkana
1 rkl etikkaa
2 rkl sokeria
½ dl kuumaa vettä

Magic Dust majoneesi
2 dl majoneesia
1 rkl Miss Klose Magic Dustia
2 rkl ketsuppia

½ kurkku
suolaa
sokeria

1 iso patonki tai ciabatta leipä
1 dl pinaattia
1 dl ituja

Suikaloi porkkana ohuiksi suikaleiksi. Sekoita etikka, sokeri ja kuuma vesi, niin että sokeri sulaa. Kaada porkkanasuikaleiden päälle ja anna marinoitua vähintään 30 min, mutta mielellään tunti tai vaikka yön yli.

Sekoita Magic Dust majoneesin ainekset.

Puolita kurkku, poista pehmeä keskusta ja leikkaa viistoon puolikuiksi. Lisää kurkkuihin reilu ripaus sokeria ja ripaus suolaa. Sekoita ja anna marinoitua hetken.

Prässää tofua painon alla käsipaperiin käärittynä tai tofuprässissä ensin 15-30 min. Leikkaa tofut noin  sentin paksuisiksi viipaleiksi. Sekoita viipaleihin kulhossa ensin öljy ja sitten Miss Klose Crispy Chick. Paista tofut pannulla, noin 4-5 minuuttia per puoli, kunnes tofut ovat kullanruskeita. Voit myös kypsentää tofut 190-asteisessa AirFryerissä 12 minuuttia tai 225-asteisessa uunissa 15 min .

Halkaise ja paahda leipä. Voitele leikkuupinnat majoneesilla, levitä pohjalle pinaattia, sitten paistettua tofua ja päälle kurkkuja, porkkanasuikaleita ja ituja.

Crispy Kukkakaaliwings

Kukkakaaliwings on hivenen kevyempi vaihtoehto esimerkiksi sunnuntaimässyttelyyn. Mut toki sen kevennyksen saa tarvittaessa kunnon majoneesipohjasella ranch-dipillä pilattua. Perinteinen amerikkalainen yrttinen valkoinen ranch on about täydellinen pari kaikelle dipattavalle. Me ollaan vieläkin vähän ihmeissään, missä vaiheessa ranchistä on Suomessa tullut punasen värinen? Mutta tää on nyt se aito ja alkuperäinen versio. Niin ja se Crispy Chick! Sen makumaailma osuu kukkakaalinkin kanssa täydellisesti, joten kannattaa ottaa testiin.

P.S. Joo, me tiietään, ettei kukkakaaleilla oo siipiä, mut eiks toi nyt oo jo sen verran vakiintunut termi, että voi käyttää?

4:lle
Valmistusaika:  45 min
Vaatimustaso: Helppo

400 g kukkakaalin kukintoja
2 rkl öljyä
1 pss Miss Klose Crispy Chick
1 dl wings-kastiketta

Ranch-dippi
1 dl majoneesia
1 dl ranskankermaa
½ dl piimää
1 rkl hienonnettua persiljaa
1 rkl hienonnettua tilliä
1 rkl hienonnettua ruohosipulia
½ tl valkosipulijauhetta
½ tl sipulijauhetta
suolaa
mustapippuria
1 tl sitruunamehua

Tarjoiluun
Kurkku-, porkkanan ja selleritikkuja

Sekoita kaikki ranch-dipin ainekset

Pilko kukkakaali suupalan kokoisiin kukintoihin. Nosta kukkakaalit kulhoon, pyörittele öljyssä ja sekoita sitten joukkoon Crispy Chick. Kypsennä 180-asteisessa airfryerissä noin 20 minuuttia tai 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Pyörittele kypsät kukkakaalit suosikki wings-kastikkeessasi ja dippaa ranch-dippiin. Ja jos haluaa annoksesta ihan perinteisimmän mahdollisen niin kylkeen selleri-, kurkku- ja porkkanatikkuja totta kai.

Bold & Peppery grillattu kaali

Varsinkin varhaiskaali on parasta mahdollista grillattavaa, eikä se tarvitse ihmeellisiä kommervenkkejä. Grillattu kaali on helppo valmistaa, pieni öljy pintaan, mausteeksi Miss Klose Bold & Pepperyä ja tulta päin! Kokeile seuraksi vaikkapa Jerk-marinoituja kanan reisipaisteja.

4-6:lle
Valmistusaika: 30 min
Vaatimustaso: Helppo

1 pieni kaali
3-4 rkl öljyä
3-4 rkl Miss Klose Bold & Peppery

Tarjoiluun
Jerk-marinoidut kanan reisipaistit

Lohko kaali niin, että kanta pitää kaalin elhdet kiinni toisissaan. Valele palat öljyllä ja mausta Miss Klose Bold & Pepperyllä. Grillaa suoralla tulella reilusti väriä kaalin pintaan ja jatka tarvittaessa epäsuoralla tulella kypsennystä, kunnes kaali on pehmeää. Tarjoile grillattu kaali esimerkiksi Jerk-marinoitujen kanan reisipaistien kanssa.

Chimichurri-salaatti

Sen lisäksi että Miss Klose Chimichurri sopii erilaisille lihoille ja kaloille mausteeksi, kannattaa sitä kokeilla myös raikkaan yrttisenä salaatinkastikkeena. Reseptin salaatti on mahdollisimman simppeli, sillä sen kylkeen kun tarjoilee tuhdit Sweet & Smoky kasslerpihvit, ei salaatissa tarvitse tapahtua erikoisia kommervenkkejä. Mutta jokainen voi toki omaan salaattiinsa lisätä mitä haluaa. Kannattaa kokeilla esimerkiksi retiisejä, oliiveja, punasipulia tai fetaa.

4-6:lle
Valmistusaika: 30 min
Vaatimustaso: Keskitaso

Miss Klose Chimichurri-kastike
3 rkl Miss Klose Chimichurri
1 dl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua

300 g salaattisekoitusta
200 g kirsikkatomaatteja
½ kurkku

Sekoita Chimichurri-kastikkeen ainekset ja anna turvota 30 minuuttia. Puolita kirsikkatomaatit ja viipaloi kurkku. Sekoita salaatin ainekset ja kastike keskenään ja tarjoile esimerkiksi Sweet & Smokyllä maustettujen kasslerpihvien kanssa.

Grillatut perunat chimichurrilla

Kesällä perunoita keitellessä on aina hyvä idea keittää niitä hiukan liikaa, sillä grillatut uudet perunat ovat erinomainen lisuke lähes mille tahansa grilliruualle. Kun grillatut perunat vielä maustaa Miss Klose Chimichurrilla ja tarjoaa niiden kanssa esimerkiksi grillattua flank steakiä ja lisää chimichurri-soosia, ei sen herkullisempaa kesäruokaa olekaan.

4:lle
Valmistusaika: 15 min
Vaatimustaso: Helppo

1 kg keitettyjä perunoita
3 rkl öljyä
1 sitruunan mehu
3 rkl Miss Klose Chimichurri

Tarjoiluun
Grillattu Bold & Peppery Flank Steak
Chimichurri-kastike

Halkaise perunat ja aseta kulhoon. Valuta päälle öljy ja sitruunamehu ja lisää joukkoon Miss Klose Chimichurri. Sekoita ja grillaa suoralla tulella kauniin rukseiksi molemmin puolin. Tarjoile grillatut perunat esimerkiksi Bold & Pepperyllä maustetun grillatun flank steakin ja chimichurri-kastikkeen kanssa.

Bold & Peppery grillatut tomaatit

Grillatut tomaatit ovat simppeli lisuke lähes mille tahansa lihalle. Tomaatin kirpeys ja Miss Klose Bold & Pepperyn tuhtius ovat täydellinen makupari. Kokeile grillatut tomaatit esimerkiksi Sweet & Smokyllä maustettujen kyljysten kaverina.

4:lle
Valmistusaika: 20 min
Vaatimustaso: Helppo

500 g tomaatteja
2 rkl öljyä
2 rkl Miss Klose Bold & Peppery

Tarjoiluun
Sweet & Smoky porsaankyljykset

Halkaise tomaatit, valele leikkuupinnat öljyllä ja ripottele päälle Miss Klose Bold & Peppery. Grillaa ensin maustepuoli alaspäin kauniin värisiksi ja käännä. Tomaatit ovat valmiita, kun ne pehmenevät hieman, mutta eivät ole vielä täysin lötköjä. Tarjoile esimerkiksi Sweet & Smokyllä maustettujen kyljysten kanssa.

Grillatut porkkanat Jerk-mausteella ja sitruuna-jogurttikastikkeella

Grillatut porkkanat ovat jo sellaisenaankin herkkua, mutta aivan uusiin ulottuvuuksiin ne nousevat, kun maustat porkkanat Miss Klosen Jerk Rubilla. Porkkanan pieni makeus ja Jerk Rubin mausteisuus tasapainottavat toisiaan täydellisesti. Grillauksesta hitunen savua ja raikasta jogurttikastiketta kylkeen ja porkkanoista syntyy täydellinen lisuke esimerkiksi chimichurrilla maustetulle lohelle.

4:lle
Valmistusaika: 20 min
Vaatimustaso: Helppo

Jerk-porkkanat
500 g porkkanoita
2 rkl öljyä
2 rkl Miss Klose Jerk Rub

Sitruuna-jogurttikastike
1 dl turkkilaista jogurttia
1 rkl sitruunamehua
1 rkl hunajaa
suolaa

Tarjoiluun
Chimichurri-lohi

Pese ja tarvittaessa kuori porkkanat. Halkaise ja valele öljyllä. Ripottele pinnalle Miss Klose Jerk Rub. Grillaa suoralla tulella porkkanoihin reilu paistopinta ja jos haluat porkkanoista pehmeitä, jatka kypsennystä epäsuoralla tulella kunnes porkkanoiden koostumus on haluamasi. Sekoita jogurttikastikkeen aineet. Tarjoa grillatut jerk-porkkanat jogurttikastikkeen ja esimerkiksi Miss Klose Chimichurrilla maustetun lohen kanssa.

Jamaikalainen jerk kana ja Sweet & Smoky kesäkurpitsa

Jamaikalainen jerk kana. Koipireidet ovat edelleen suurin piirtein halvinta lihaa mitä kaupasta saa. Miss Klosen Jerk Rubilla saat niihin aivan uusia ulottuvuuksia. Grillissä paksut koivet vaativat ensin hetken suoraa lämpöä ja sitten tovin epäsuoralla tulella kypsennystä. Uunissa pärjäät yhdellä vuualla. Kesäkurpitsa taas on usein hieman tylsän makuinen kasvis, mutta kun valitsee sopivan pieniä yksilöitä ja antaa niille grillissä kunnolla väriä, syntyy kesäkurpitsoistakin erittäin maukas lisuke. Ja lisäpotkua makuun saat tietysti Miss Klose Original BBQ -kastikkeesta ja Miss Klose Sweet & Smokystä.

4:lle
Valmistusaika: 1 h
Vaatimustaso: Helppo

Koipireidet
1 kg broilerin koipireisiä
2 rkl öljyä
3 rkl Miss Klose Jerk Rub

Kesäkurpitsat
2-3 kesäkurpitsaa
2 rkl Miss Klose Original BBQ -kastiketta
2 rkl Miss Klose Sweet & Smoky

Tarjoiluun
Miss Klose Original BBQ -kastiketta

Valele broilerin koipireidet ensin öljyllä ja ripottele sitten pintaan Miss Klosen Jerk Rubia. Grillaa suoralla tulella pinnat kauniin ruskeaksi ja viimeistele epäsuorassa lämmössä kypsäksi, noin 40 minuuttia. Tai kypsennä 200-asteisessa uunissa noin tunti.

Halkaise kesäkurpitsat, valele leikkuupinnat Miss Klose Original BBQ -kastikkeella ja ripottele päälle Miss Klose Sweet & Smoky. Grillaa ensin mauste puoli alas päin kauniin värisiksi ja käännä. Grillaa alapuolelta ensin suoralla tulella kauniin värisiksi ja jatka sitten tarvittaessa epäsuoralla lämmöllä, kunnes kesäkurpitsat pehmenevät.

Tarjoile jamaikalainen jerk kana esimerkiksi Sweet & Smoky kesäkurpitsojen ja Miss Klose Original BBQ -kastikkeen kanssa.

New York Deli Spice Perunasalaatti

Perunasalaatti on eittämätön klassikko, jonka peruskaavaan ei kannata lähteä koskemaan. Pientä kirpeyttä saat kuitenkin helposti kylkeen vihreistä omenoista ja uutta pontta makuun Miss Klosen New York Deli Spicestä. Kokeile esimerkiksi grilliruokien kaverina tai vaikka vapun tai uudenvuoden tarjoiluna.

6–8:lle
Valmistusaika: 20 min
Vaatimustaso: Helppo

1 kg keitettyjä perunoita
1 omena
1 maustekurkku
½ nippu persiljaa
1 dl majoneesia
1 dl jogurttia
1 rkl makeaa sinappia
1 rkl omenaviinietikkaa
1 rkl Miss Klose New York Deli Spice

Kuutioi perunat, omena ja maustekurkku ja hienonna persilja. Sekoita kaikki perunasalaatin aineet.

Big Mex tortillat kanalla ja kasviksilla

Kun tortillat täyttää paistetulla kanalla ja kasvissuikaleilla, taitaa tarkka nimi useimmille suomalaisille olla itse asiassa fajitas. No, nimestä viis, hyvältähän nuo maistuvat joka tapauksessa. Ranskankerman ja salsan lisäksi täytteitä voi toki varioida mielensä mukaan. Esimerkiksi juustokastike, quacamole, vihreä salsa ja feta toimivat hienosti Big Mexillä maustettujen kasvisten ja kanan kanssa.

4:lle
Valmistusaika: 30 min
Vaatimustaso: Helppo

1 punasipuli
1 paprika
½ kesäkurpitsa
öljyä
Miss Klose Big Mex
4 broilerin ohutta filettä
12 pientä maissi- tai vehnätortillaa

Tarjoiluun
Big Mex salsaa
ranskankermaa
korianteria

Kuori punasipuli ja poista paprikasta kanta ja siemenkota. Suikaloi molemmat ja halkaise kesäkurpitsa ja viipaloi. Kuumenna öljy paistinpannussa savuavan kuumaksi ja paista kasviksiin nopeasti väri, mutta älä anna niiden ylikypsyä. Mausta Miss Klose Big Mexillä. Mausta myös broilerin ohuet fileet Big Mexillä ja paista kuumassa öljytyssä pannussa kypsiksi. Lämmitä tortillat pakkauksen ohjeen mukaan ja täytä viipaloidulla broilerilla, kasviksilla, Big Mex salsalla ja ranskankermalla. Viimeistele kana- ja kasvistortillat korianterilla tai kevätsipulilla.