Sticky Jerk Rub Spare Ribsit

spare ribs

Me olemme vuosien mittaan kehitetty tuolle Jerk Rubille monen monta erilaista käyttöä lohesta lihapatoihin ja erilaisiin kasviksiin. Mutta kyllä fakta silti on että 100 % parhaimmillaan se on kanan ja possun ribsien kanssa! Erityisesti hiukan tuhdimpi possun spare ribsit ovat oivallinen makupari tymäkälle Jerk Rubille. Valmistus onnistuu niin grillissä, uunissa kuin savustimessakin, riippuen keleistä ja omasta omistautumisen tasosta. Kokeile esimerkiksi coleslaw’n ja BBQ-papujen seurana.

4:lle
Valmistusaika: 30 min + 3–4 h kypsennykseen
Vaatimustaso: Keskitaso

2 kpl possun spare ribsejä
3-4 rkl Miss Klose Jerk Rub
1 dl omenamehua
1 rkl omenaviinietikkaa
4-6 rkl Miss Klose Original BBQ -kastike

Tarjoiluun
Sweet & Smoky BBQ-pavut
½ annos New York Deli Spice Coleslaw

Poista ribsien takaa kalvo työntämällä joko lusikan varsi tai aterinveitsi kalvon alle luun kohdalta ja vedä sitten kalvo irti pitkittäin. Kunnollisen otteen saamisen voit käyttää talouspaperia apuna. Mausta ribsit ohuella kerroksella Miss Klose Jerk Rubia. Ribsit eivät tarvitse valtavasti maustetta sillä lihaa on usein melko ohuelti. Sekoita omenamehu ja omenaviinietikka. Kypsennä joko 120-asteisessa uunissa 3–4 tuntia välillä omenamehun ja viinietikan seoksella valellen. 3 tunnissa saat ribsit joissa on hieman purutuntumaa ja 4 tunnissa ribsit ovat yleensä jo ylikypsiä jos haluat, että liha irtoaa luista. Valele Miss Klose Original BBQ-kastikkeella viimeisen puolen tunnin kypsennystä varten, jolloin saat ribseihin tahmean glaseerauksen.

Voit kypsentää ribsit myös savustimessa tai grillissä. Valmistele sitten amerikkalaistyylinen savustin, jossa savu kiertää noin 110-asteeseen. Vaihtoehtoisesti sytytä 4–6 brikettiä ison pallogrillin kulmaan, sulje kansi ja odottele että grillin lämpötila nousee n. 110 asteeseen. Jos haluat ribseihin savunmakua aseta liotettuja tammilastuja kuumien brikettien päälle tai savustimen tulipesään. Kun tammilastut alkavat savuttaa ja grilli tai savustin on noin 110 asteessa, nosta ribsit savustimeen tai pallogrillin briketeistä vastakkaiseen kulmaan. Sulje kansi ja katso että pallogrillin ilmanottoaukko on eri puolella kuin briketit, jolloin savu kiertää koko pallogrillin. Savusta 3–4 tuntia välillä omenamehun ja viinietikan seoksella valellen. Valele Miss Klose Original BBQ-kastikkeella viimeisen puolen tunnin kypsennystä varten, jolloin saat ribseihin tahmean glaseerauksen.

Tarjoile esimerkiksi Sweet & Smoky BBQ-papujen ja New York Deli Spice Coleslaw’n kanssa.