valmistapa: kotikeittiossa

Magic Dust Wingsit ja lohkoperunat

Wingsien valmistamiseen on monta tapaa ja rasvakeitin on eittämättä se ykkönen. Grillaamisella on toki myös puolensa, mutta aina se ei suomen keleistä johtuen ole ideaalia. Uunissa valmistuksen parhaat puolet ovat, että voit maustaa wingsit jo ennen kypsennystä, toisin kuin friteeratessa ja koko valmistus onnistuu sohvalla sisätiloissa välillä sohvalla selällään ootellen. Kylkeen lohkoperunat samalla Miss Klosen Magic Dustilla maustettuna ja pari eri dippiä totta kai. Ei sunnuntain löhöilyateria tuosta paljoa parane.

4:lle
Valmistusaika: 1 h
Vaatimustaso: Helppo

1 kg perunoita
1,5 kg maustamattomia wingsejä
öljyä
3-4 rkl Miss Klose Magic Dust

Aurajuustodippi
1 dl kermaviiliä
1 dl majoneesia
100 g aurajuustomurua
suolaa
mustapippuria

Tarjoiluun
½ dl Miss Klose Carolina Gold BBQ -kastiketta tai Wings-kastiketta
Magic Dust Chilimajoneesia

Lohko perunat ja pyörittele öljyssä ja parissa ruokalusikallisessa Miss Klose Magic Dustia. Pyörittele myös wingsit parissa ruokalusikallisessa Magic Dustia. Levitä molemmat uunipellille ja paista 225-asteessa 30–45 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes wingsit ja perunat ovat rapeutuneet ja saaneet reilusti väriä. Sekoita perunoiden ja wingsien ollessa uunissa aurajuustokastikkeen kaikki aineet. Pyörittele kypsät wingsit joko Miss Klose Carolina Gold BBQ -kastikkeessa tai suosikki Wings-kastikkeessasi. Tarjoile wingsit ja lohkoperunat Magic Dust chilimajoneesin ja aurajuustodipin kera.

Chimichurri-salaatti

Sen lisäksi että Miss Klose Chimichurri sopii erilaisille lihoille ja kaloille mausteeksi, kannattaa sitä kokeilla myös raikkaan yrttisenä salaatinkastikkeena. Reseptin salaatti on mahdollisimman simppeli, sillä sen kylkeen kun tarjoilee tuhdit Sweet & Smoky kasslerpihvit, ei salaatissa tarvitse tapahtua erikoisia kommervenkkejä. Mutta jokainen voi toki omaan salaattiinsa lisätä mitä haluaa. Kannattaa kokeilla esimerkiksi retiisejä, oliiveja, punasipulia tai fetaa.

4-6:lle
Valmistusaika: 30 min
Vaatimustaso: Keskitaso

Miss Klose Chimichurri-kastike
3 rkl Miss Klose Chimichurri
1 dl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua

300 g salaattisekoitusta
200 g kirsikkatomaatteja
½ kurkku

Sekoita Chimichurri-kastikkeen ainekset ja anna turvota 30 minuuttia. Puolita kirsikkatomaatit ja viipaloi kurkku. Sekoita salaatin ainekset ja kastike keskenään ja tarjoile esimerkiksi Sweet & Smokyllä maustettujen kasslerpihvien kanssa.

Salmon Lover paistettu siika, paistettuja perunoita ja hollandaise-kastike

Vaikka purkin kyljessä lukeekin Salmon Lover, sopii kyseinen mauste myös muulle kalalle, kuten rasvaiselle nieriälle tai makrillille. Mutta toki Salmon Loverin fenkolilla ja sitruunalla terästetty makumaailma toimii myös valkoisen kalan kanssa. Paistettu siika on malliesimerkki. Ja jos et jaksa tehdä itse hollandaisea alusta asti, voit myös turvautua valmiiseen kastikkeeseen.

4:lle
Valmistusaika: 45 min
Vaatimustaso: Keskitaso

2 isoa siikafilettä
3 rkl voita
1 rkl Miss Klose Salmon Lover
500 g keitettyjä perunoita
3 rkl voita
suolaa
mustapippuria

Hollandaise
100 g voita
3 keltuaista
1 rkl sitruunamehua
ripaus Miss Klose Magic Dustia

Osta valmiiksi suomustettuja nahallisia siikafileitä mielellään ilman ruotoja. Tai poista siikafileistä tarvittaessa ruodot ja leikkaa pannulle sopiviin paloihin. Sulata voi pannussa ja odota että voi alkaa kuplia ja aseta sitten siikafileet kuumaan pannuun nahkapuoli alaspäin. Mausta Miss Klose Salmon Loverilla ja valele ruskistuvalla voilla kypsiksi, kunnes nahka on ruskistunut. Ohuita fileita ei tarvitse edes kääntää, sillä kuumalla voilla valelu kypsentää kalaa tarpeeksi. Kuutioi keitetyt perunat ja paista kullanruskeiksi voissa. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Sulata voi hitaasti pienessä kattilassa miedolla lämmöllä hollandaisea varten. Älä anna sen ruskistua. Vatkaa keltuaiset, sitruunamehu ja Magic Dust sekaisin pienesssä kattilassa mahdollisimman miedolla lämmöllä. Lisää sulatettu voi ohuena nauhana keltuaismassaan koko ajan voimakkaasti vatkaten, kunnes kastike paksunee. Poista kastike lämmöltä ja tarkista maku.

Tarjoile paistettu siika paistettujen perunoiden ja helpon hollandaisen kanssa.

Salmon Lover Lohikiusaus

Salmon Loverilla maustettu lohikiusaus syntyy arki-illaksikin melkoisen nopeasti. Kun ostat kaupasta valmista lohisuikaletta ja nappaat pakasteesta kyytiin peruna-sipulisekoitusta, ei pilkottavaksi jää kuin tilli. Kaikki sekaisin uunivuoassa ja tunti kypsennystä ja saat koko perheen ruokittua.

4:lle
Valmistusaika: 10 min + 1 h paistamiseen
Vaatimustaso: Keskitaso

½ nippu tilliä
1 kg peruna-sipulisekoitusta
300 g lohisuikaleita
4 dl kermaa
1-2 rkl Miss Klose Salmon Lover

Hienonna tilli ja sekoita kaikki lohikiusauksen aineet. Paista 200 asteessa uunin alatasolla vajaa tunti, kunnes perunat ovat ruskistuneet pinnasta.

New York Deli Spice Kanasalaatti

Amerikan tyylinen kanasalaatti eli chicken salad on helppo sekoittaa kotimaisiin ruokaisiin salaatteihin, mutta kyseessä on itse asiassa enemmänkin majoneesipohjainen täyte, joka toimii niin paahtoleivän kuin uuniperunankin välissä.

3–4:lle
Valmistusaika: 20 min
Vaatimustaso: Helppo

Kanasalaatti
2 broilerin rintafilettä
1 dl majoneesia
1 sellerin varsi
1 kevätsipuli
1 tl sinappia
1 tl Miss Klose Deli Spice

Tarjoiluun
6–8 paahtoleivän viipaletta
3–4 salaatin lehteä
1–2 iso tomaatti

Paista broilerin rintafileet kypsiksi öljytyssä pannussa ja anna jäähtyä. Kuutioi rintafileet ja hienonna sellerin varsi ja viipaloi kevätsipuli. Sekoita kaikki kanasalaatin ainekset ja tarjoile esim. paahtoleivän välissä salaatin ja tomaattiviipaleiden kanssa.

New York Deli Spice Perunasalaatti

Perunasalaatti on eittämätön klassikko, jonka peruskaavaan ei kannata lähteä koskemaan. Pientä kirpeyttä saat kuitenkin helposti kylkeen vihreistä omenoista ja uutta pontta makuun Miss Klosen New York Deli Spicestä. Kokeile esimerkiksi grilliruokien kaverina tai vaikka vapun tai uudenvuoden tarjoiluna.

6–8:lle
Valmistusaika: 20 min
Vaatimustaso: Helppo

1 kg keitettyjä perunoita
1 omena
1 maustekurkku
½ nippu persiljaa
1 dl majoneesia
1 dl jogurttia
1 rkl makeaa sinappia
1 rkl omenaviinietikkaa
1 rkl Miss Klose New York Deli Spice

Kuutioi perunat, omena ja maustekurkku ja hienonna persilja. Sekoita kaikki perunasalaatin aineet.

New York Deli Spice Jauhelihakeitto

Jauhelihakeitto on lohturuokaa parhaimmillaan ja helppo valmistaa, vaikka arki-iltana. Jos haluat fuskata valmiilla pakastekasviksilla, ei siinä ole mitään väärää. Extramakua soppaan saat Miss Klosen New York Deli Spicestä.

4–6:lle
Valmistusaika: 40 min
Vaatimustaso: Helppo

1 porkkana
1 sipuli
1 palsternakka
1 kg perunaa
400 g jauhelihaa
öljyä
1 l lihalientä
2-3 rkl Miss Klose New York Deli Spice
½ nippua persiljaa

Kuori ja kuutioi porkkana, sipuli, palsternakka ja perunat. Ruskista jauheliha öljytyssä kattilassa ja lisää sitten kasviskuutiot. Kuulota, kunnes kasvikset alkavat ottaa kiinni kattilan pohjaan. Lisää lihaliemi ja oman maun mukaan Miss Klose New York Deli Spiceä. Keitä kunnes kasvikset ovat pehmeitä, noin 20–30 minuuttia ja viimeistele tuoreella persiljalla.

Grillattu Bold & Peppery Flank Steak ja Chimichurri

Naudan flank steak on mahdottoman kätevää grillattavaa. Se kypsyy nopeasti ja varsinkin kunnolla raakakypsennettynä on mureaa ja maukasta. Vinkkinä kannattaakin valita kaupasta flank steak jonka viimeinen käyttöpäivä on mahdollisimman lähellä tai jopa ostaa flank steak valmiiksi omaan jääkaappiin odottamaan viimeistä käyttöpäivää, jolloin liha on ehtinyt mureutua riittävästi. Tarjoiltavaksi flank steakin kanssa voit kokeilla esimerkiksi chimichurrilla maustettuja grillattuja perunoita ja chimichurri-kastiketta. Tai pyöräyttääpä siitä kätevästi, vaikka herkulliset tacotkin.

4-6:lle
Valmistusaika: 20 min
Vaatimustaso: Helppo

1 kg naudan flank steak
2 rkl worchestershire-kastiketta
3 rkl Miss Klose Bold & Peppery

Chimichurrikastike
3 rkl Miss Klose Chimichurri
1 dl Oliiviöljy
2 rkl Limen mehu

Tarjoiluun
Grillatut perunat Chimichurrilla

Poista flank steakista ensin mahdolliset ylimääräiset kalvot. Valele Worchestershire-kastikkeella ja mausta Miss Klose Bold & Pepperyllä. Grillaa kauniin ruskeaksi molemmilta puolilta, noin 6-8 minuuttia tai kunnes sisälämpötila on noin 54-astetta. Toki flank steak onnistuu myös pannulla paistaen samoja kypsennysaikoja käyttäen. Anna levätä vähintään kymmenen minuuttia, leikkaa ohuiksi siivuiksi lihan syitä vasten ja tarjoile esimerkiksi chimichurrilla maustettujen grillattujen perunoiden ja chimichurri-kastikkeen kanssa.

Chimichurri-marinoitu karitsan paahtopaisti

Karitsan paahtopaisti on yksi kiitollisimmista lihoista kypsentää, sillä se toimii fantastisen hyvin niin punertavana mediumina kuin kypsempänäkin. Eli jos ylikypsentäminen on ns. talon tapa, karitsan paahtopaistissa se ei vaikuta makuun tai mehevyyteen huomattavan paljoa. Mutta toki siihen mediumiin kannattaa aina pyrkiä, kypsensitpä paahtopaistit grillissä tai pannussa. Täydellinen marinadi paahtopaistille syntyy Miss Klosen Chimichurrista vain muutamassa minuutissa.

6:lle
Valmistusaika: 30 min + 1-12h marinointiin
Vaatimustaso: Helppo

1 dl öljyä
2 rkl punaviinietikkaa
3 rkl Miss Klose Chimichurri
1 kg karitsan paahtopaistia

Sekoita öljy, punaviinietikka ja Miss Klose Chimichurri. Poista paahtopaisteista mahdolliset pintakalvot ja aseta marinadiin joko sopivassa kulhossa tai muovipussissa niin että paahtopaistit peittyvät. Anna marinoitua vähintään tunti, mielellään yön yli. Grillaa ensin suoralla tulella pinnat kauniin värisiksi ja jatka sitten kypsennystä epäsuoralla tulella, kunnes sisälämpötila on noin 56 astetta, eli 10–15 minuuttia. Voit myös kypsentää karitsan paahtopaistit ruskistamalla ne ensin öljytyssä pannussa ja kypsentämällä sitten loppuun 150-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia. Anna vetäytyä 10–15 minuuttia folioon käärittynä ja viipaloi tarjolle.

Jerk-lohimedaljongit

Sen lisäksi että Miss Klosen Jerk Rub toimii erinomaisesti kanalle, possulle ja kasviksille, on se omiaan myös kalan kanssa. Kokeile esimerkiksi lohen seurana. Ja jos haluat todellisen vanhanliiton ratkaisun ja pidät erityisesti lohen rapeasta paistopinnasta, kannattaa leikata lohifilee medaljongeiksi. Lohimedaljongit syntyvät kätevästi niin pannussa kuin grillissäkin.

4:lle
Valmistusaika: 15 min
Vaatimustaso: Helppo

1 kg lohifilettä
3-4 rkl Miss Klose Jerk Rub

Leikkaa lohifilee noin 5–6 centin paloiksi ja leikkaa sitten paloihin viilto juuri nahkaan, niin että nahka jää kuitenkin ehjäksi. Avaa palat medaljongeiksi ja mausta Miss Klose Jerk Rubilla. Grillaa tai paista lohimedaljongit kuumassa pannussa kauniin ruskeaksi noin 2 minuuttia per puoli.