valmistapa: kotikeittiossa

Crispy Chicken

Crispy Chick on gluteeniton kanakuorrute jolla rapeat kananugetit syntyvät muutamassa minuutissa. Valmistamiseen voit käyttää niin uunia, airfryeriä, pannua kuin rasvakeitintäkin. Rapeita Crispy Chicken kanapaloja voi sitten dippailla sellaisenaan vaikkapa kasvistikkujen ja ranskalaisten kanssa tai käyttää esimerkiksi salaatteihin, tacoihin tai bowleihin.

4:lle
Valmistusaika: 15 min
Vaikeusaste: Ihan älyttömän helppo

400-500 g broilerin rintafilettä
2 rkl öljyä
1 pss Miss Klose Crispy Chick

BBQ-majoneesi
1 dl majoneesia
2 rkl Miss Klose Original BBQ -kastiketta

Leikkaa broilerin rintafileet noin 2-3 sentin levyisiksi paloiksi syitä vasten. Sekoita paloihin kulhossa ensin öljy ja sitten Miss Klose Crispy Chick. Paista 190-asteisessa AirFryerissä 12 minuuttia tai 225-asteisessa uunissa 15 min tai rasvakeittimessä 6-8 min. Jos käytät kypsentämiseen rasvakeitintä, voit varmistaa, että kuorrute pysyy kanojen pinnassa pyörittelemällä ne öljyn sijaan kananmunassa. Voit myös paistaa broilerit pannulla. Noin 4-5 minuuttia per puoli, kunnes kanat ovat kullanruskeita. Sekoita Miss Klose Original BBQ -kastike majoneesiin. Tarjoile Crispy Chicken -palat Miss Klose Original BBQ -kastikkeesta tehdyn majoneesin kanssa tai Miss Klose Carolina Gold BBQ -kastikkeen kanssa tai muiden suosikkidippiesi kanssa, salaatin kanssa, tacojen tai tortillojen välissä tai bowlissa.

Crispy tofu sandwich

Crispy Chickenillä voit kuorruttaa myös tofun! Laita rapea tofu esimerkiksi salaatin päälle, tacoihin tai leipien väliin vähän bahn mi -tyyliin.

4:lle
Valmistusaika: 30 min
Vaikeusaste: Helppo

400 g kiinteää tofua
2 rkl öljyä
1 pss Miss Klose Crispy Chick

Marinoidut porkkanat
1 iso porkkana
1 rkl etikkaa
2 rkl sokeria
½ dl kuumaa vettä

Magic Dust majoneesi
2 dl majoneesia
1 rkl Miss Klose Magic Dustia
2 rkl ketsuppia

½ kurkku
suolaa
sokeria

1 iso patonki tai ciabatta leipä
1 dl pinaattia
1 dl ituja

Suikaloi porkkana ohuiksi suikaleiksi. Sekoita etikka, sokeri ja kuuma vesi, niin että sokeri sulaa. Kaada porkkanasuikaleiden päälle ja anna marinoitua vähintään 30 min, mutta mielellään tunti tai vaikka yön yli.

Sekoita Magic Dust majoneesin ainekset.

Puolita kurkku, poista pehmeä keskusta ja leikkaa viistoon puolikuiksi. Lisää kurkkuihin reilu ripaus sokeria ja ripaus suolaa. Sekoita ja anna marinoitua hetken.

Prässää tofua painon alla käsipaperiin käärittynä tai tofuprässissä ensin 15-30 min. Leikkaa tofut noin  sentin paksuisiksi viipaleiksi. Sekoita viipaleihin kulhossa ensin öljy ja sitten Miss Klose Crispy Chick. Paista tofut pannulla, noin 4-5 minuuttia per puoli, kunnes tofut ovat kullanruskeita. Voit myös kypsentää tofut 190-asteisessa AirFryerissä 12 minuuttia tai 225-asteisessa uunissa 15 min .

Halkaise ja paahda leipä. Voitele leikkuupinnat majoneesilla, levitä pohjalle pinaattia, sitten paistettua tofua ja päälle kurkkuja, porkkanasuikaleita ja ituja.

Crispy lohibowl

Kanan lisäksi Crispy Chick toimii täydellisesti myös lohen kuorruttamiseen. Tähtianis, sitruuna ja valkosipuli on kuitenkin takuuvarma kombo kalankin kanssa. Mitä käyttöä rapeille kalapaloille sitten keksii, onkin oman mielikuvituksen varassa! Ainakin tällasessa simppelissä bowlissa ne oli ihan omiaan. Täytteitä voi toki varioida oman mielen mukaan. Ainakin avokado, rucola, fetajuusto ja vaikkapa marinoitu fenkoli toimii takuuvarmasti. Eli omien mielitekojen ja jääkaapin sisältöjen mukaan kannattaa tehdä tämä lohibowl!

4:lle
Valmistusaika: 30 min
Vaikeusaste: Helppo

500 g lohta
2 rkl öljyä
1 pss Miss Klose Crispy Chick

Marinoitu punasipuli
1 iso punasipuli
1 rkl etikkaa
2 rkl sokeria
½ rkl Miss Klose Salmon Lover
½ dl kuumaa vettä

Chimichurri-kastike
2 dl jogurttia
2 rkl sitruunamehua
2 rkl hunajaa
2 rkl Miss Klose Chimichurri

½ kurkku
200 g kirsikkatomaatteja
100 g herneitä
4 annosta kypsää riisiä

Leikkaa lohi noin 2-3 sentin levyisiksi paloiksi. Sekoita paloihin kulhossa ensin öljy ja sitten Miss Klose Crispy Chick. Paista 190-asteisessa AirFryerissä 12 minuuttia tai 225-asteisessa uunissa 15 min tai rasvakeittimessä 6-8 min. Voit myös paistaa lohet pannulla. Noin 4-5 minuuttia per puoli, kunnes palat ovat kullanruskeita.

Suikaloi punasipuli ohuiksi suikaleiksi. Sekoita etikka, sokeri ja kuuma vesi, niin että sokeri sulaa. Kaada sipulisuikaleiden päälle ja anna marinoitua vähintään 30 min, mutta mielellään tunti tai vaikka yön yli.

Sekoita kastikkeen ainekset.

Viipaloi kurkku  ja puolita tomaatit. Kokoa kulhoon ensin riisiä, sitten päälle rapeaa lohta ja ympärille punasipulia, kurkkua, kirsikkatomaatteja ja herneitä. Päälle jogurttikastiketta.

Crispy Kukkakaaliwings

Kukkakaaliwings on hivenen kevyempi vaihtoehto esimerkiksi sunnuntaimässyttelyyn. Mut toki sen kevennyksen saa tarvittaessa kunnon majoneesipohjasella ranch-dipillä pilattua. Perinteinen amerikkalainen yrttinen valkoinen ranch on about täydellinen pari kaikelle dipattavalle. Me ollaan vieläkin vähän ihmeissään, missä vaiheessa ranchistä on Suomessa tullut punasen värinen? Mutta tää on nyt se aito ja alkuperäinen versio. Niin ja se Crispy Chick! Sen makumaailma osuu kukkakaalinkin kanssa täydellisesti, joten kannattaa ottaa testiin.

P.S. Joo, me tiietään, ettei kukkakaaleilla oo siipiä, mut eiks toi nyt oo jo sen verran vakiintunut termi, että voi käyttää?

4:lle
Valmistusaika:  45 min
Vaatimustaso: Helppo

400 g kukkakaalin kukintoja
2 rkl öljyä
1 pss Miss Klose Crispy Chick
1 dl wings-kastiketta

Ranch-dippi
1 dl majoneesia
1 dl ranskankermaa
½ dl piimää
1 rkl hienonnettua persiljaa
1 rkl hienonnettua tilliä
1 rkl hienonnettua ruohosipulia
½ tl valkosipulijauhetta
½ tl sipulijauhetta
suolaa
mustapippuria
1 tl sitruunamehua

Tarjoiluun
Kurkku-, porkkanan ja selleritikkuja

Sekoita kaikki ranch-dipin ainekset

Pilko kukkakaali suupalan kokoisiin kukintoihin. Nosta kukkakaalit kulhoon, pyörittele öljyssä ja sekoita sitten joukkoon Crispy Chick. Kypsennä 180-asteisessa airfryerissä noin 20 minuuttia tai 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Pyörittele kypsät kukkakaalit suosikki wings-kastikkeessasi ja dippaa ranch-dippiin. Ja jos haluaa annoksesta ihan perinteisimmän mahdollisen niin kylkeen selleri-, kurkku- ja porkkanatikkuja totta kai.

Crispy Katkarapu tacot

Myös katkarapu kuoruttuu täydellisesti Crispy Chickenillä. Ja kuorrutteen makumaailma yhdistyy hienosti myös meksikolaiseen ruokaan. Kala- ja äyriäistacojen täytteenä kirpeä coleslaw on melko perinteinen, mutta aina toimiva. Avokadocremasta saat mukaan sopivasti täyteläisyyttä.

4:lle
Valmistusaika: 45 min
Vaikeusaste: Keskitaso

Avokadocrema
1 kypsää avokadoa
1 dl creme fraichea tai kermaviiliä
1 valkosipulinkynsi
½ limen mehu
suolaa
mustapippuria

Punakaalicoleslaw
¼ punakaalia
1 pieni porkkana
½  punasipuli
½ dl tuoretta korianteria hienonnettuna
1 limen mehu ja kuori
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl Miss Klose Big Mex
2 tl sokeria

400 g isoja kuorittuja, raakoja katkarapuja
2 rkl öljyä
1 pss Miss Klose Crispy Chick
2 tl Miss Klose Big Mex

12 tortillaa

Koristeluun:
Korianteria
Punaista jalapenoa
Limenlohkoja

Halkaise avokado, poista kivi ja kaavi hedelmäliha kulhoon tai tehosekoittimeen.

Lisää avokadon joukkoon ranskankerma, hienonnettu valkosipulinkynsi, limemehu, suola ja pippuri.

Soseuta kaikki ainekset tasaiseksi ja kermamaiseksi kastikkeeksi joko tehosekoittimessa, sauvasekoittimella tai haarukalla muussaamalla.

Suikaloi kaali, sekä kuorittu porkkana ja sipuli. Hienonna korianteri ja sekoita kaikki kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa limen mehu ja kuori, oliiviöljy, Miss Klose Big Mex ja sokeri. Lisää kastike kasviksiin ja sekoita.

Poista katkaravuista tarvittaessa suolet ja pyrstöt. Sekoita katkarapuihin kulhossa ensin öljy ja sitten Miss Klose Crispy Chick. Paista 190-asteisessa AirFryerissä 8 minuuttia tai 225-asteisessa uunissa 10-12 min tai öljytyssä pannussa 2-3 minuuttia per puoli. Mausta paistetut katkaravut vielä lopuksi ripauksessa Miss Klose Big Mexiä.

Lämmitä tortillat pannulla noin 30 sekuntia per puoli, kunnes tortillan sisälle alkaa muodostua ilmaa. Kasaa tortillalle coleslaw’ta, katkarapuja, avokadocremaa, korianteria, jalapenoja ja purista päälle limenmehua.

Salmon Lover Graavilohi 

Graavilohi on takuuvarma suosikki niin kesällä uusien perunoiden kanssa, kuin joulupöydässäkin. Miss Klosen Salmon Lover toimii graavaamiseen erinomaisesti ja saat kalaan perinteisen suola-sokerisekoituksen lisäksi sopivasti makua myös maustesekoituksen fenkolista, sitruunasta, pippurista ja valkosipulista.

6-10:lle
Valmistusaika: 10 min  + 24h graavautumiseen
Vaikeusaste: Helppo

1 kirjolohifilee (n. 700 g)
4 rkl Miss Klose Salmon Lover
2 rkl sokeria

Tarjoiluun
ohueksi leikattua fenkolia
pikkelöityä punasipulia

Ripottele Salmon Lover ja sokeri lohen pintaan. Kääri leivinpaperiin ja sitten kelmuun. Anna graavautua jääkaapissa vähintään 1 vrk. Pyyhi pinnalta ylimääräiset mausteet ja leikkaa graavilohi ohuiksi viipaleiksi. Tarjoile koristeltuna esimerkiksi jäävesihauteessa rapeaksi liotettujen fenkolissiivujen ja pikkelöidyn punasipulin kanssa tai perinteisemmin tillin ja sitruunaviipaleiden kera.

Salmon Lover Savulohimousse vihreällä omenalla

Salmon Lover toimii erinomaisesti myös savulohimoussen maustamiseen. Vihreästä omenasta saat mukavaa hapokkuutta. Tarjoile savulohimousse esimerkiksi cocktailpaloina saaristolaisleivältä tai ruisnapeilta, tai syö ihan itsekseen vaikkapa paahtoleipien välissä.

10-15:sta
Valmistusaika: 20 min
Vaikeusaste: Helppo


1 pieni vihreä omena (Granny Smith)
1 nippu ruohosipulia
1 rkl sitruunamehua
200 g savulohta (nahaton)
1 dl majoneesia
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl piparjuuritahnaa
1 rkl Miss Klose Salmon lover

Viimeistelyyn:
paahdettuja saaristolaisleipäviipaleita tai ruisnappeja
vihreää omenaa ohuina viipaleina
ruohosipulia

Hienonna ruohosipuli ja kuutioi vihreä omena pieniksi kuutioiksi. Voit halutessasi puristaa omenakuutioiden päälle hieman sitruunamehua, jotta ne eivät tummu. Sekoita kulhossa yhteen savulohi, tuorejuusto, majoneesi, ruohosipuli, omenakuutiot, piparjuuritahna ja Miss Klose Salmon Lover. Sekoita ja tarjoile saaristolaisleivältä tai ruisnapeilta koristeltuna vihreän omenan siivuilla ja ruohosipulilla.

Merry X-Mas Ham Joulukinkku

Joulukinkku on monille virallinen jouluntuoja. Kinkun kypsentäminen on pitkällinen rituaali ja kypsennyslämpötilat ovat kunnia-asioita joiden tiimoilta ollaan valmiita laittamaan lähes painiksi. Miss Klosen Merry X-Mas Ham -kinkkukuorrutteella saat joulukinkkuusi ripauksen Amerikan tunnelmaa. Todelllinen kovanaamahan kypsentää kinkunkin pitkään savustamalla, mutta alla kuitenkin ohje ihan perinteisen uunikinkun valmistamiseen!

12-20:lle
Valmistusaika: 8 h
Vaatimustaso: Helppo

6-8 kg harmaasuolattu joulukinkku
Miss Klose Carolina Gold BBQ -kastiketta
1 pss Miss Klose Merry X-Mas Ham -kinkkukuorrutetta

Jos käytät pakastekinkkua, anna sen sulaa rauhassa viileässä 3-4 vuorokautta. Ota kinkku huoneenlämpöön vähintään 3–4 tuntia ennen paistamista. Lämmitä uuni 100–125 °C. Aseta kinkku ritilälle uunipellin päälle, nahkapuoli ylöspäin. Voit laittaa pellille hieman vettä jolloin rasva ei pala kiinni. Tai laita kinkku paistopussiin uunipellille. Työnnä paistomittari kinkun paksuimpaan kohtaan, ei kuitenkaan luuhun. Paista, kunnes sisälämpötila on 75–85 °C, riippuen millaisen kinkun haluat. 75-asteinen kinkku on mehevä ja kiinteä, kun taas 85-asteinen on ylikypsä ja mureneva. Paistoaikaa tarvitset 2 tuntia ensimmäiselle kilolle ja sen jälkeen tunnin per lisäkilo. Ota kypsä kinkku uunista ja anna levätä noin 20 minuuttia ennen kuorrutusta.

Poista kinkusta mahdollinen verkko, sekä kamara. Sivele kinkku Miss Klose Carolina Gold BBQ -kastikkeella ja ripottele pinnalle Miss Klose X-Mas Ham -kinkkukuorrute. Viimeistele 250-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes kinkun pinta on kauniin kullanruskea.

Magic Dust Wingsit ja lohkoperunat

Wingsien valmistamiseen on monta tapaa ja rasvakeitin on eittämättä se ykkönen. Grillaamisella on toki myös puolensa, mutta aina se ei suomen keleistä johtuen ole ideaalia. Uunissa valmistuksen parhaat puolet ovat, että voit maustaa wingsit jo ennen kypsennystä, toisin kuin friteeratessa ja koko valmistus onnistuu sohvalla sisätiloissa välillä sohvalla selällään ootellen. Kylkeen lohkoperunat samalla Miss Klosen Magic Dustilla maustettuna ja pari eri dippiä totta kai. Ei sunnuntain löhöilyateria tuosta paljoa parane.

4:lle
Valmistusaika: 1 h
Vaatimustaso: Helppo

1 kg perunoita
1,5 kg maustamattomia wingsejä
öljyä
3-4 rkl Miss Klose Magic Dust

Aurajuustodippi
1 dl kermaviiliä
1 dl majoneesia
100 g aurajuustomurua
suolaa
mustapippuria

Tarjoiluun
½ dl Miss Klose Carolina Gold BBQ -kastiketta tai Wings-kastiketta
Magic Dust Chilimajoneesia

Lohko perunat ja pyörittele öljyssä ja parissa ruokalusikallisessa Miss Klose Magic Dustia. Pyörittele myös wingsit parissa ruokalusikallisessa Magic Dustia. Levitä molemmat uunipellille ja paista 225-asteessa 30–45 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes wingsit ja perunat ovat rapeutuneet ja saaneet reilusti väriä. Sekoita perunoiden ja wingsien ollessa uunissa aurajuustokastikkeen kaikki aineet. Pyörittele kypsät wingsit joko Miss Klose Carolina Gold BBQ -kastikkeessa tai suosikki Wings-kastikkeessasi. Tarjoile wingsit ja lohkoperunat Magic Dust chilimajoneesin ja aurajuustodipin kera.

Chimichurri-salaatti

Sen lisäksi että Miss Klose Chimichurri sopii erilaisille lihoille ja kaloille mausteeksi, kannattaa sitä kokeilla myös raikkaan yrttisenä salaatinkastikkeena. Reseptin salaatti on mahdollisimman simppeli, sillä sen kylkeen kun tarjoilee tuhdit Sweet & Smoky kasslerpihvit, ei salaatissa tarvitse tapahtua erikoisia kommervenkkejä. Mutta jokainen voi toki omaan salaattiinsa lisätä mitä haluaa. Kannattaa kokeilla esimerkiksi retiisejä, oliiveja, punasipulia tai fetaa.

4-6:lle
Valmistusaika: 30 min
Vaatimustaso: Keskitaso

Miss Klose Chimichurri-kastike
3 rkl Miss Klose Chimichurri
1 dl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua

300 g salaattisekoitusta
200 g kirsikkatomaatteja
½ kurkku

Sekoita Chimichurri-kastikkeen ainekset ja anna turvota 30 minuuttia. Puolita kirsikkatomaatit ja viipaloi kurkku. Sekoita salaatin ainekset ja kastike keskenään ja tarjoile esimerkiksi Sweet & Smokyllä maustettujen kasslerpihvien kanssa.