Kukkakaaliwings on hivenen kevyempi vaihtoehto esimerkiksi sunnuntaimässyttelyyn. Mut toki sen kevennyksen saa tarvittaessa kunnon majoneesipohjasella ranch-dipillä pilattua. Perinteinen amerikkalainen yrttinen valkoinen ranch on about täydellinen pari kaikelle dipattavalle. Me ollaan vieläkin vähän ihmeissään, missä vaiheessa ranchistä on Suomessa tullut punasen värinen? Mutta tää on nyt se aito ja alkuperäinen versio. Niin ja se Crispy Chick! Sen makumaailma osuu kukkakaalinkin kanssa täydellisesti, joten kannattaa ottaa testiin.
P.S. Joo, me tiietään, ettei kukkakaaleilla oo siipiä, mut eiks toi nyt oo jo sen verran vakiintunut termi, että voi käyttää?
4:lle
Valmistusaika: 45 min
Vaatimustaso: Helppo
400 g kukkakaalin kukintoja
2 rkl öljyä
1 pss Miss Klose Crispy Chick
1 dl wings-kastiketta
Ranch-dippi
1 dl majoneesia
1 dl ranskankermaa
½ dl piimää
1 rkl hienonnettua persiljaa
1 rkl hienonnettua tilliä
1 rkl hienonnettua ruohosipulia
½ tl valkosipulijauhetta
½ tl sipulijauhetta
suolaa
mustapippuria
1 tl sitruunamehua
Tarjoiluun
Kurkku-, porkkanan ja selleritikkuja
Sekoita kaikki ranch-dipin ainekset
Pilko kukkakaali suupalan kokoisiin kukintoihin. Nosta kukkakaalit kulhoon, pyörittele öljyssä ja sekoita sitten joukkoon Crispy Chick. Kypsennä 180-asteisessa airfryerissä noin 20 minuuttia tai 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Pyörittele kypsät kukkakaalit suosikki wings-kastikkeessasi ja dippaa ranch-dippiin. Ja jos haluaa annoksesta ihan perinteisimmän mahdollisen niin kylkeen selleri-, kurkku- ja porkkanatikkuja totta kai.