Karitsan paahtopaisti on yksi kiitollisimmista lihoista kypsentää, sillä se toimii fantastisen hyvin niin punertavana mediumina kuin kypsempänäkin. Eli jos ylikypsentäminen on ns. talon tapa, karitsan paahtopaistissa se ei vaikuta makuun tai mehevyyteen huomattavan paljoa. Mutta toki siihen mediumiin kannattaa aina pyrkiä, kypsensitpä paahtopaistit grillissä tai pannussa. Täydellinen marinadi paahtopaistille syntyy Miss Klosen Chimichurrista vain muutamassa minuutissa.
6:lle
Valmistusaika: 30 min + 1-12h marinointiin
Vaatimustaso: Helppo
1 dl öljyä
2 rkl punaviinietikkaa
3 rkl Miss Klose Chimichurri
1 kg karitsan paahtopaistia
Sekoita öljy, punaviinietikka ja Miss Klose Chimichurri. Poista paahtopaisteista mahdolliset pintakalvot ja aseta marinadiin joko sopivassa kulhossa tai muovipussissa niin että paahtopaistit peittyvät. Anna marinoitua vähintään tunti, mielellään yön yli. Grillaa ensin suoralla tulella pinnat kauniin värisiksi ja jatka sitten kypsennystä epäsuoralla tulella, kunnes sisälämpötila on noin 56 astetta, eli 10–15 minuuttia. Voit myös kypsentää karitsan paahtopaistit ruskistamalla ne ensin öljytyssä pannussa ja kypsentämällä sitten loppuun 150-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia. Anna vetäytyä 10–15 minuuttia folioon käärittynä ja viipaloi tarjolle.