valmistapa: grillissa

Jerk-marinoidut broilerin reisipaistit

Broilerin reisipaistit on selvästi broiskun mehukkain osa. Se on helppo grillattava, sillä lihan oma rasva pitää sen mehevänä, vaikka kypsennys menisi hiukan ylikin. Miss Klosen Jerk Rub on alun alkaen suunniteltu nimenomaan broilerin kanssa käytettäväksi ja siksi se onkin täydellinen parivaljakko reisipaistien kanssa. Kylkeen vielä vaikkapa grillattua kaalia ja maukasta mango-jogurttikastiketta.

4–6:lle
Valmistusaika: 30 min + 1-12h marinointiin
Vaatimustaso: Helppo

1 dl öljyä
2 rkl sitruunamehua
3 rkl Miss Klose Jerk Rub
1 kg broilerin reisipaistia

Mango-jogurttikastike
1 dl turkkilaista jogurttia
2 rkl mango chutney’tä
1 tl Miss Klose Jerk Rubia

Tarjoiluun
Bold & Peppery grillattu kaali

Sekoita öljy, sitruunamehu ja Miss Klose Jerk Rub. Aseta broilerin reisipaistit marinadiin joko sopivassa kulhossa tai muovipussissa niin että paistit peittyvät. Marinoi vähintään tunti tai jopa yön yli ja grillaa keskilämmöllä kypsiksi noin 10-15 minuuttia per puoli riippuen siitä käytätkö luullista vai luutonta reisipaistia. Sekoita mango-jogurttikastikkeen aineet ja tarjoile broilerin reisipaistit kastikkeen ja esimerkiksi grillatun Bold & Peppery kaalin kanssa.

Chimichurri-marinoitu karitsan paahtopaisti

Karitsan paahtopaisti on yksi kiitollisimmista lihoista kypsentää, sillä se toimii fantastisen hyvin niin punertavana mediumina kuin kypsempänäkin. Eli jos ylikypsentäminen on ns. talon tapa, karitsan paahtopaistissa se ei vaikuta makuun tai mehevyyteen huomattavan paljoa. Mutta toki siihen mediumiin kannattaa aina pyrkiä, kypsensitpä paahtopaistit grillissä tai pannussa. Täydellinen marinadi paahtopaistille syntyy Miss Klosen Chimichurrista vain muutamassa minuutissa.

6:lle
Valmistusaika: 30 min + 1-12h marinointiin
Vaatimustaso: Helppo

1 dl öljyä
2 rkl punaviinietikkaa
3 rkl Miss Klose Chimichurri
1 kg karitsan paahtopaistia

Sekoita öljy, punaviinietikka ja Miss Klose Chimichurri. Poista paahtopaisteista mahdolliset pintakalvot ja aseta marinadiin joko sopivassa kulhossa tai muovipussissa niin että paahtopaistit peittyvät. Anna marinoitua vähintään tunti, mielellään yön yli. Grillaa ensin suoralla tulella pinnat kauniin värisiksi ja jatka sitten kypsennystä epäsuoralla tulella, kunnes sisälämpötila on noin 56 astetta, eli 10–15 minuuttia. Voit myös kypsentää karitsan paahtopaistit ruskistamalla ne ensin öljytyssä pannussa ja kypsentämällä sitten loppuun 150-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia. Anna vetäytyä 10–15 minuuttia folioon käärittynä ja viipaloi tarjolle.

Sweet & Smoky porsaankyljykset

Porsaankyljykset ovat hiukan jo unholaan jäänyt possun osa, mutta onhan liha aina maukkaimmillaan luun vieressä. Ja kyllähän niitä, kyljysten luita kalutessa saa edelleen melkoisen nostalgiatripin aikaiseksi. Jos kaupasta ei meinaa kyljyksiä löytyä, laadukkaissa lihakaupoissa niitä on aivan varmasti. Jossain tapauksissa pääset myös päättämään kyljysten paksuuden, jos haluat grillattavaksi vähän tuhdimpaa tavaraa. Toki kypsennysaikaa pitää vähän säätää kyljyksen paksuuden mukaan. Dijon-sinapilla valelu saa Miss Klose Sweet & Smoky rubin tarttumaan täydellisesti kyljysten pintaan ja tuo lisää makua. Tarjoa esimerkiksi grillattujen tomaattien kanssa.

4-6:lle
Valmistusaika: 15 min
Vaatimustaso: Helppo

1 kg possun kyljyksiä
3 rkl sinappia
3 rkl Miss Klose Sweet & Smoky

Tarjoiluun
Bold & Peppery grillatut tomaatit

Sivele kyljykset sinapilla ja ripottele pintaan Miss Klose Sweet & Smoky. Grillaa porsaankyljykset kypsiksi varovasti keskilämmöllä, ettet polta mausteseosta, reiluun 60-asteeseen noin 4–6 min per puoli.

Grillattu Bold & Peppery Flank Steak ja Chimichurri

Naudan flank steak on mahdottoman kätevää grillattavaa. Se kypsyy nopeasti ja varsinkin kunnolla raakakypsennettynä on mureaa ja maukasta. Vinkkinä kannattaakin valita kaupasta flank steak jonka viimeinen käyttöpäivä on mahdollisimman lähellä tai jopa ostaa flank steak valmiiksi omaan jääkaappiin odottamaan viimeistä käyttöpäivää, jolloin liha on ehtinyt mureutua riittävästi. Tarjoiltavaksi flank steakin kanssa voit kokeilla esimerkiksi chimichurrilla maustettuja grillattuja perunoita ja chimichurri-kastiketta. Tai pyöräyttääpä siitä kätevästi, vaikka herkulliset tacotkin.

4-6:lle
Valmistusaika: 20 min
Vaatimustaso: Helppo

1 kg naudan flank steak
2 rkl worchestershire-kastiketta
3 rkl Miss Klose Bold & Peppery

Chimichurrikastike
3 rkl Miss Klose Chimichurri
1 dl Oliiviöljy
2 rkl Limen mehu

Tarjoiluun
Grillatut perunat Chimichurrilla

Poista flank steakista ensin mahdolliset ylimääräiset kalvot. Valele Worchestershire-kastikkeella ja mausta Miss Klose Bold & Pepperyllä. Grillaa kauniin ruskeaksi molemmilta puolilta, noin 6-8 minuuttia tai kunnes sisälämpötila on noin 54-astetta. Toki flank steak onnistuu myös pannulla paistaen samoja kypsennysaikoja käyttäen. Anna levätä vähintään kymmenen minuuttia, leikkaa ohuiksi siivuiksi lihan syitä vasten ja tarjoile esimerkiksi chimichurrilla maustettujen grillattujen perunoiden ja chimichurri-kastikkeen kanssa.

Bold & Peppery Petite Tender ja Chimichurri-kastike

Petite tender on naudan leikkuista selvästi nouseva hittituote. Eikä syystä, sillä pienikokoisissa paloissa on reilusti makua, mutta silti kypsennys tapahtuu todella nopeasti, käytit sitten paistinpannua ja uunia tai grilliä.

6:lle
Valmistusaika: 30 min + 1-24h marinointiin
Vaatimustaso: Helppo

1 dl öljyä
2 rkl Worchestershire-kastiketta
3 rkl Miss Klose Bold & Peppery
1 kg naudan Petite Tenderiä

Chimichurri-kastike
3 rkl Miss Klose Chimichurri
1 dl oliiviöljyä
2 rkl limen mehua

Sekoita öljy, Worchestershire-kastike ja Miss Klose Bold & Peppery. Poista Petite Tendereistä ylimääräiset kalvot ja marinoi vähintään tunti mausteseoksessa, mielellään yön yli. Sekoita Chimichurri-kastikkeen ainekset ja annata turvota vähintään puoli tuntia. Grillaa ensin suoralla tulella petite tendereitten pinnat kauniin ruskeiksi ja kypsennä sitten epäsuoralla tulella kunnes lihan sisälämpötila on 52-astetta. Tai paista öljytyssä paistinpannussa pinnat kauniin ruskeiksi ja kypsennä sitten loppuun 150-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia riippuen lihan kosta. Anna levätä vielä 10 minuuttia ja leikkaa sitten siivuiksi ja tarjoile Chimichurri-kastikkeen kanssa.

Bold & Peppery possunpihvit sisäfileestä ja Jerk-kukkakaalipihvit

Miss Klosen Bold & Pepperyllä kuorrutetut possunpihvit sisäfileestä ovat varma ja helppo grilliherkku. Voit toki valmistaa ne myös pannussa! Kylkeen kannattaa ehdottomasti kokeille Miss Klose Jerk Rubilla maustettuja kukkakaalipihvejä, joiden mausteinen potku tasoittuu raikkaalla sitruunaisella jogurttikastikkeella.

4:lle
Valmistusaika: 30 min
Vaatimustaso: Helppo

Jerk-kukkakaalipihvit
1 iso kukkakaali
2 rkl öljyä
2 rkl Miss Klose Jerk Rub

Bold & Peppery possun sisäfileepihvit
500 g possun sisäfilettä
2 rkl Miss Klose Bold & Peppery

Sitruunainen jogurttikastike
2 dl turkkilaista jogurttia
1 hienonnettu valkosipulin kynsi
1 rkl sitruunamehua
1 tl hunajaa
suolaa
mustapippuria

Leikkaa kukkakaalin keskiosasta parin sentin paksuisia siivuja. Saat yhdestä kukkakaalista n. 4 siivua. Voit käyttää loput esimerkiksi salaattiin. Valele kukkakaalit öljyllä ja mausta Miss Klose Jerk Rubilla. Grillaa ensin suoralla tulella reilusti väriä kukkakaalien pintaan ja kypsennä tarvittaessa epäsuorassa lämmössä pehmeiksi. Voit myös paistaa kukkakaalit pannussa kypsiksi 5–10 minuuttia per puoli.

Leikkaa possun sisäfilee 4-6 tuhtiin pihviin ja painele litteäksi. Pyörittele reunat Miss Klose Bold & Pepperyssä ja grillaa suoralla tulella kypsiksi. Voit paistaa possunpihvit myös pannussa.

Sekoita jogurttikastikkeen ainekset ja tarjoile!

Chimichurri-kanahampurilainen

Chimichurrilla maustettu kanahampurilainen on varma valinta niin viikonlopun herkutteluun kuin kesän grillijuhliinkin. Kanan reisipaisti on kiitollinen kypsennettävä sillä se ei kuivu läheskään yhtä helposti kuin filee ja se valmistuu silti kohtuu nopeasti niin pannussa, grillissä kuin vaikka airfryerissäkin.

4:lle
Valmistusaika: 45 min + 1 h marinointiin
Vaatimustaso: Keskitaso

Chimichurri-kastike
3 rkl Miss Klose Chimichurri
1 dl öliiviöljyä
2 rkl limen mehua

6–8 broilerin reisipaistia

Pikkelöity punasipuli
1 punasipuli
1 rkl etikkaa
2 rkl sokeria
3 rkl vettä

Magic Dust Chilimajoneesia
1 dl majoneesia
2 tl ketsuppia
2 tl Miss Klose Magic Dust
2 tl hunajaa
suolaa

4 hampurilaissämpylää
2 tomaattia
1 avokado

Sekoita Chimichurri-kastikkeen ainekset. Kaada puolet broilerin reisipaistien päälle ja anna marinoitua vähintään tunti. Tee sillä aikaa pikkelöity punasipuli ja chilimajoneesi. Viipaloi punasipuli ja sekoita etikka, sokeri ja kuuma vesi niin että sokeri sulaa. Sekoita punasipulit etikkaseokseen ja anna marinoitua vähintään tunti. Sekoita Magic Dust chilimajoneesin ainekset. Paahda sämpylöiden leikkuupinnat ja paista kanat kypsiksi joko pannussa tai grillissä. Levitä sämpylän pohjalle chilimajoneesia, nosta päälle 1–2 broilerin reisipaistia, 2–3 tomaattiviipaletta ¼ viipaloitua avokadoa ja muutama rengas pikkelöityä punasipulia. Sipaise sämpylän kanteen reilusti Chimichurri-kastiketta ja viimeistele kanahampurilainen kannella.

Sticky Jerk Rub Spare Ribsit

Me olemme vuosien mittaan kehitetty tuolle Jerk Rubille monen monta erilaista käyttöä lohesta lihapatoihin ja erilaisiin kasviksiin. Mutta kyllä fakta silti on että 100 % parhaimmillaan se on kanan ja possun ribsien kanssa! Erityisesti hiukan tuhdimpi possun spare ribsit ovat oivallinen makupari tymäkälle Jerk Rubille. Valmistus onnistuu niin grillissä, uunissa kuin savustimessakin, riippuen keleistä ja omasta omistautumisen tasosta. Kokeile esimerkiksi coleslaw’n ja BBQ-papujen seurana.

4:lle
Valmistusaika: 30 min + 3–4 h kypsennykseen
Vaatimustaso: Keskitaso

2 kpl possun spare ribsejä
3-4 rkl Miss Klose Jerk Rub
1 dl omenamehua
1 rkl omenaviinietikkaa
4-6 rkl Miss Klose Original BBQ -kastike

Tarjoiluun
Sweet & Smoky BBQ-pavut
½ annos New York Deli Spice Coleslaw

Poista ribsien takaa kalvo työntämällä joko lusikan varsi tai aterinveitsi kalvon alle luun kohdalta ja vedä sitten kalvo irti pitkittäin. Kunnollisen otteen saamisen voit käyttää talouspaperia apuna. Mausta ribsit ohuella kerroksella Miss Klose Jerk Rubia. Ribsit eivät tarvitse valtavasti maustetta sillä lihaa on usein melko ohuelti. Sekoita omenamehu ja omenaviinietikka. Kypsennä joko 120-asteisessa uunissa 3–4 tuntia välillä omenamehun ja viinietikan seoksella valellen. 3 tunnissa saat ribsit joissa on hieman purutuntumaa ja 4 tunnissa ribsit ovat yleensä jo ylikypsiä jos haluat, että liha irtoaa luista. Valele Miss Klose Original BBQ-kastikkeella viimeisen puolen tunnin kypsennystä varten, jolloin saat ribseihin tahmean glaseerauksen.

Voit kypsentää ribsit myös savustimessa tai grillissä. Valmistele sitten amerikkalaistyylinen savustin, jossa savu kiertää noin 110-asteeseen. Vaihtoehtoisesti sytytä 4–6 brikettiä ison pallogrillin kulmaan, sulje kansi ja odottele että grillin lämpötila nousee n. 110 asteeseen. Jos haluat ribseihin savunmakua aseta liotettuja tammilastuja kuumien brikettien päälle tai savustimen tulipesään. Kun tammilastut alkavat savuttaa ja grilli tai savustin on noin 110 asteessa, nosta ribsit savustimeen tai pallogrillin briketeistä vastakkaiseen kulmaan. Sulje kansi ja katso että pallogrillin ilmanottoaukko on eri puolella kuin briketit, jolloin savu kiertää koko pallogrillin. Savusta 3–4 tuntia välillä omenamehun ja viinietikan seoksella valellen. Valele Miss Klose Original BBQ-kastikkeella viimeisen puolen tunnin kypsennystä varten, jolloin saat ribseihin tahmean glaseerauksen.

Tarjoile esimerkiksi Sweet & Smoky BBQ-papujen ja New York Deli Spice Coleslaw’n kanssa.

Savustettu Sweet & Smoky Pulled Pork

Miss Klosen Sweet & Smoky on alun alkaen ja nimenomaan suunniteltu makupariksi pulled porkille ja ribseille. Täydellinen pulled pork syntyy savustamalla ja Miss Klosen lempeän sinappella Carolina Gold BBQ -kastikeella viimeistelemällä. Pulled porkille voi jokainen toki keksiä oman makunsa mukaan käyttötarkoituksia, mutta melkoisen maistuva tapa on tunkea sitä sopivan sämpylän väliin coleslaw’n, maustekurkkujen ja BBQ-kastikkeen kanssa.

10–12:lle
Valmistusaika: 30 min + 8–12 h kypsennykseen
Vaatimustaso: Vaikea

2,5 kg possun kassleria eli niskaa
noin 1 dl Miss Klose Sweet & Smoky
2-3 dl Miss Klose Carolina Gold

Tarjoiluun
perunasämpylöitä
Miss Klose Carolina Gold
New York Deli Spice Coleslaw
maustekurkkuja

Hiero Miss Klose Sweet & Smokyä kasslerin pintaan niin paljon kun sitä siihen järkevästi jää. Valmistele sitten amerikkalaistyylinen savustin, jossa savu kiertää noin 110-asteeseen. Vaihtoehtoisesti sytytä 4–6 brikettiä ison pallogrillin kulmaan, sulje kansi ja odottele että grillin lämpötila nousee n. 110 asteeseen. Aseta liotettuja tammilastuja kuumien brikettien päälle tai savustimen tulipesään. Kun tammilastut alkavat savuttaa ja grilli tai savustin on noin 110 asteessa, nosta kassler savustimeen tai pallogrillin briketeistä vastakkaiseen kulmaan. Sulje kansi ja katso että pallogrillin ilmanottoaukko on eri puolella kuin briketit, jolloin savu kiertää koko pallogrillin. Savusta, kunnes possunniskan sisälämpötila on reilut 90 astetta ja se alkaa hajota puristamalla. Projekti vaatii kasslerin koosta riippuen jopa 15–20 tuntia. Kääri liha folioon tunniksi ja revi sitten sopivassa vuoassa. Sekoita joukkoon vielä maun mukaan Miss Klose Carolina Gold BBQ -kastiketta. Tarjoile esimerkiksi perunasämpylän välissä coleslaw’n, maustekurkkujen ja Miss Klose Carolina Gold BBQ -kastikkeen kanssa.

Big Mex Elote-maissi

Elote-maissi on Miss Klosen porukoissa grillilisukkeiden kunkku. Varsinkin jos tarjolla on vähänkin jotain Meksiko-henkistä. Tacot ovat esimerkiksi täydellinen pari elotelle. Makeaa maissia, täyteläistä majoneesia ja parmesaania, pientä potkua Miss Klosen Big Mexistä ja limestä kevyt happo. Yhteen ruokaan on vaikea saada enempää makuja.

4:lle
Valmistusaika: 20 min
Vaatimustaso: Helppo

4 maissintähkää
öljyä
1 dl majoneesia
4 rkl parmesaaniraastetta
1 rkl Miss Klose Big Mex
½ lime
4 oksaa korianteria

Jos käytät tuoreita maisseja, esikypsennä ne ensin joko keittämällä noin 5 minuuttia tai mikrottamalla 2-3 minuuttia. Grillaa öljytyt tähkät kauniin ruskeiksi. Sivele lämpimät maissit majoneesilla. Ripottele päälle reilusti parmesaania sekä Miss Klose Big Mexiä makusi mukaan. Purista päälle limen mehu ja koristele korianterin lehdillä.