Petite tender on naudan leikkuista selvästi nouseva hittituote. Eikä syystä, sillä pienikokoisissa paloissa on reilusti makua, mutta silti kypsennys tapahtuu todella nopeasti, käytit sitten paistinpannua ja uunia tai grilliä.
6:lle
Valmistusaika: 30 min + 1-24h marinointiin
Vaatimustaso: Helppo
1 dl öljyä
2 rkl Worchestershire-kastiketta
3 rkl Miss Klose Bold & Peppery
1 kg naudan Petite Tenderiä
Chimichurri-kastike
3 rkl Miss Klose Chimichurri
1 dl oliiviöljyä
2 rkl limen mehua
Sekoita öljy, Worchestershire-kastike ja Miss Klose Bold & Peppery. Poista Petite Tendereistä ylimääräiset kalvot ja marinoi vähintään tunti mausteseoksessa, mielellään yön yli. Sekoita Chimichurri-kastikkeen ainekset ja annata turvota vähintään puoli tuntia. Grillaa ensin suoralla tulella petite tendereitten pinnat kauniin ruskeiksi ja kypsennä sitten epäsuoralla tulella kunnes lihan sisälämpötila on 52-astetta. Tai paista öljytyssä paistinpannussa pinnat kauniin ruskeiksi ja kypsennä sitten loppuun 150-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia riippuen lihan kosta. Anna levätä vielä 10 minuuttia ja leikkaa sitten siivuiksi ja tarjoile Chimichurri-kastikkeen kanssa.