valmistapa: grillissa

Pulled Pork Burger

Miss Klosen uusi Red Sauce on täydellinen lisä tuhtiin pulled pork burgeriin. Rasvaisen lihan kaveriksi sopii kirpeän tuliset jalapeno-punasipulipikkelit.

4:lle
Valmistusaika: 30 min (valmiilla pulled porkilla)
Vaikeusaste: Helppo

Jalapeno-punasipulipikkeli:
1 punasipuli
1 vihreä jalapeño
½ dl punaviinietikkaa
1 dl sokeria
2 dl vettä
½ tl suolaa

4 burger-sämpylää
n. 400 g kypsää pulled porkia
1 dl Miss Klose Red Sauce
1 kevätsipuli

Leikkaa punasipuli ja jalapeño ohuiksi viipaleiksi. Sekoita etikka, sokeri, kuuma vesi ja suola ja kaada kasvisten päälle. Anna maustua vähintään 20 min. Lämmitä possu pannulla tai uunissa. Paahda sämpylät. Kokoa burgerit: pohjasämpylän päälle pulled porkia, Red Saucea, pikkelöityä punasipulia ja jalapeñoa sekä silputtua kevätsipulia. Nosta kansi päälle ja tarjoa.

Halloumi-leipä grillikasviksilla

Grillatut kasvikset ja rapea halloumi ovat täydellinen yhdistelmä joka viimeistellään hedelmäisellä Red Saucella ja raikkaalla tsatsikilla. Ciabatta-leivän välissä annos on helppo nauttia vaikka kesäjuhlissa.

4:lle
Valmistusaika: 30 min
Vaikeusaste: Helppo

1 iso ciabatta-leipä
400 g halloumia
1 pieni munakoiso
1 pieni kesäkurpitsa
1 punainen paprika
1 dl Miss Klose Red Sauce
1 dl tsatsikia
tuoretta minttua

Viipaloi munakoiso ja kesäkurpitsa noin sentin viipaloiksi. Leikkaa paprika neljään lohkoon ja poista samalla kanta ja siemenet. Viipaloi halloumi. Grillaa halloumit molemmin puolin kullanruskeiksi ja kasviksiin reilusti väriä. Voitele kasviksia grillauksen loppuvaiheessa Miss Klose Red Saucella, niin että kastike karamelisoituu kasvisten pintaan. Halkaise ciabatta ja paahda leikkauspinnat kevyesti grillissä. Voitele pohja tsatsikilla. Lisää halloumi ja grillatut kasvikset ja viimeistele tuoreella mintulla. Pursota kanteen vielä Miss Klose Red Sauce ja kruunaa leipä.

Crunchy Bacon Hot Dog

Klassikko hot dog saa uuden elämän, kun nakki kääritään pekoniin ja viimeistellään Red Saucella, grillatulla paprikalla ja sipulilla sekä rouskuvilla perunalastuilla.

4:lle
Valmistusaika: 30 min
Vaikeusaste: Helppo

1 punainen paprika
1 punasipuli

4 nakkia
4 siivua pekonia

1 dl Miss Klose Red Saucea
4 hot dog -sämpylää
kourallinen suolattuja perunalastuja
ruohosipulia silputtuna

Kuori ja puolita punasipuli. Puolita paprika ja poista kanta ja siemenet. Grillaa kasviksiin reilusti väriä, niin että sipuli ja paprika pehmenevät. Kääri nakit pekoniviipaleisiin ja grillaa ne kypsiksi, niin että pekoni saa kauniin värin. Viipaloi grillattu paprika ja punasipuli. Lämmitä sämpylät ja täytä paprika-sipuliseoksella. Lisää sämpylään pekoninakki, kunnon puristus Red Saucea, murskattuja perunalastuja ja ripaus silputtua ruohosipulia.

Red Sauce Kana-grillivartaat kasviksilla

Hedelmäisen tomaattisella Red Saucella glaseeraat täydelliset grillivartaat – yhdistä makeaa ananasta, padron paprikoiden potkua ja mehukasta kanaa.

4:lle
Valmistusaika: 30 min
Vaikeusaste: Helppo

600 g kanan reisipaistia (luuttomia ja nahattomia)
½ tuore ananas
200 g kirsikkatomaatteja
12 kpl padron paprikoita
1 dl Miss Klose Red Saucea
4-8 varrastikkua (jos käytät puisia varrastikkuja, liota niitä 30 minuuttia ennen käyttöä)

Leikkaa broilerin reisipalat reiluiksi kuutioiksi. Kuori ananas, poista kova keskusta ja kuutio.  Pujota vartaisiin broilerinpaloja, kirsikkatomaatteja, pardon paprikoita ja ananaskuutioita. Grillaa keskilämmöllä 10–12 minuuttia käännellen, kunnes kana on kypsää. Glaseeraa vartaat loppuvaiheessa Red Saucealla ja anna karamellisoitua 1–2 minuuttia per puoli. Tarjoa heti esim. salaatin ja grillatun leivän kanssa.

Bold & Peppery grillattu kaali

Varsinkin varhaiskaali on parasta mahdollista grillattavaa, eikä se tarvitse ihmeellisiä kommervenkkejä. Grillattu kaali on helppo valmistaa, pieni öljy pintaan, mausteeksi Miss Klose Bold & Pepperyä ja tulta päin! Kokeile seuraksi vaikkapa Jerk-marinoituja kanan reisipaisteja.

4-6:lle
Valmistusaika: 30 min
Vaatimustaso: Helppo

1 pieni kaali
3-4 rkl öljyä
3-4 rkl Miss Klose Bold & Peppery

Tarjoiluun
Jerk-marinoidut kanan reisipaistit

Lohko kaali niin, että kanta pitää kaalin elhdet kiinni toisissaan. Valele palat öljyllä ja mausta Miss Klose Bold & Pepperyllä. Grillaa suoralla tulella reilusti väriä kaalin pintaan ja jatka tarvittaessa epäsuoralla tulella kypsennystä, kunnes kaali on pehmeää. Tarjoile grillattu kaali esimerkiksi Jerk-marinoitujen kanan reisipaistien kanssa.

Chimichurri-siika

Sitruuna ja pieni chilin tuoma tulisuus toimivat myös kokonaisen siian maustamiseen. Liikaa ei maustetta kannata kalan sisään laittaa, ettei siian hento maku peity, mutta sopivissa määrin Chimichurri ja siika tukevat kauniisti toisiaan.

3-4:lle
Valmistusaika: 30 min
Vaatimustaso: Keskitaso

Miss Klose Chimichurri-kastike
3 rkl Miss Klose Chimichurri
1 dl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua

1 iso siika
2 rkl Miss Klose Chimichurri
4–5 viipaletta sitruunaa
1 rkl öljyä

Tee ensin Chimichurri-kastike, eli sekoita kaikki aineet ja anna turvota 30 minuuttia. Osta avattu, kokonainen siika, josta on poistettu sisäelimet ja siika on suomustettu. Tai vaihtoehtoisesti avaa siika, poista sisäelimet ja suomusta kala. Ripottele siian sisälle 1–2 rkl Miss Klose Chimichurria ja asettele kaveriksi sitruunaviipaleet. Leikkaa siian nahkaan muutama matala viilto ja levitä pintaan oliiviöljyä ja lisää Chimichurria. Grillaa noin 5 minuuttia per puoli, kunnes kala on kypsää ja tarjoile Chimichurri-kastikkeen kanssa.

Jerk-marinoidut broilerin reisipaistit

Broilerin reisipaistit on selvästi broiskun mehukkain osa. Se on helppo grillattava, sillä lihan oma rasva pitää sen mehevänä, vaikka kypsennys menisi hiukan ylikin. Miss Klosen Jerk Rub on alun alkaen suunniteltu nimenomaan broilerin kanssa käytettäväksi ja siksi se onkin täydellinen parivaljakko reisipaistien kanssa. Kylkeen vielä vaikkapa grillattua kaalia ja maukasta mango-jogurttikastiketta.

4–6:lle
Valmistusaika: 30 min + 1-12h marinointiin
Vaatimustaso: Helppo

1 dl öljyä
2 rkl sitruunamehua
3 rkl Miss Klose Jerk Rub
1 kg broilerin reisipaistia

Mango-jogurttikastike
1 dl turkkilaista jogurttia
2 rkl mango chutney’tä
1 tl Miss Klose Jerk Rubia

Tarjoiluun
Bold & Peppery grillattu kaali

Sekoita öljy, sitruunamehu ja Miss Klose Jerk Rub. Aseta broilerin reisipaistit marinadiin joko sopivassa kulhossa tai muovipussissa niin että paistit peittyvät. Marinoi vähintään tunti tai jopa yön yli ja grillaa keskilämmöllä kypsiksi noin 10-15 minuuttia per puoli riippuen siitä käytätkö luullista vai luutonta reisipaistia. Sekoita mango-jogurttikastikkeen aineet ja tarjoile broilerin reisipaistit kastikkeen ja esimerkiksi grillatun Bold & Peppery kaalin kanssa.

Chimichurri-lohi

Miss Klose Chimichurrille löytyy vuodesta toiseen uusia käyttötarkoituksia. Alun perin naudanlihalle kastikkeeksi suunniteltu chimichurria on oivallista niin kanan, lampaan kuin possunkin maustamiseen jo ennen kypsennystä. Ja toimiihan se toki myös kalalle! Kokeile esimerkiksi tämä chimichurri lohi.

4–5:lle
Valmistusaika: 30 min
Vaatimustaso: Helppo

1 lohifilee
½ sitruunan mehu
2 rkl Miss Klose Chimichurri

Tarjoiluun
Grillatut porkkanat Jerk-mausteella ja sitruuna-jogurttikastikeella

Valele ruodoton nahallinen lohifilee ensin sitruunamehulla ja ripottele sitten pinnalle Miss Klose Chimichurria. Nosta lohifilee grillin epäsuoraan lämpöön kypsentymään kannen alla vajaassa 150-asteessa 15–20 minuuttia kunnes lohen sisälämpötila on vähän alle 50 astetta. Voit myös kypsentää lohen 150-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Grillissä kypsennettäessä kannattaa varautua parilla reilun kokoisella paistolastalla lohen nostamiseksi pois grillistä tai suorittaa kypsennys suoraan foliovuoassa. Grillauksen maku tarttuu paremmin kalaan, kun laitat sen suoraan ritilälle, mutta foliovuoka on toki helpompi ratkaisu. Tarjoile Chimichurri-lohi esimerkiksi Jerk-porkkanoiden ja sitruunajogurttikastikkeen kanssa.

Jerk-lohimedaljongit

Sen lisäksi että Miss Klosen Jerk Rub toimii erinomaisesti kanalle, possulle ja kasviksille, on se omiaan myös kalan kanssa. Kokeile esimerkiksi lohen seurana. Ja jos haluat todellisen vanhanliiton ratkaisun ja pidät erityisesti lohen rapeasta paistopinnasta, kannattaa leikata lohifilee medaljongeiksi. Lohimedaljongit syntyvät kätevästi niin pannussa kuin grillissäkin.

4:lle
Valmistusaika: 15 min
Vaatimustaso: Helppo

1 kg lohifilettä
3-4 rkl Miss Klose Jerk Rub

Leikkaa lohifilee noin 5–6 centin paloiksi ja leikkaa sitten paloihin viilto juuri nahkaan, niin että nahka jää kuitenkin ehjäksi. Avaa palat medaljongeiksi ja mausta Miss Klose Jerk Rubilla. Grillaa tai paista lohimedaljongit kuumassa pannussa kauniin ruskeaksi noin 2 minuuttia per puoli.

Grillatut perunat chimichurrilla

Kesällä perunoita keitellessä on aina hyvä idea keittää niitä hiukan liikaa, sillä grillatut uudet perunat ovat erinomainen lisuke lähes mille tahansa grilliruualle. Kun grillatut perunat vielä maustaa Miss Klose Chimichurrilla ja tarjoaa niiden kanssa esimerkiksi grillattua flank steakiä ja lisää chimichurri-soosia, ei sen herkullisempaa kesäruokaa olekaan.

4:lle
Valmistusaika: 15 min
Vaatimustaso: Helppo

1 kg keitettyjä perunoita
3 rkl öljyä
1 sitruunan mehu
3 rkl Miss Klose Chimichurri

Tarjoiluun
Grillattu Bold & Peppery Flank Steak
Chimichurri-kastike

Halkaise perunat ja aseta kulhoon. Valuta päälle öljy ja sitruunamehu ja lisää joukkoon Miss Klose Chimichurri. Sekoita ja grillaa suoralla tulella kauniin rukseiksi molemmin puolin. Tarjoile grillatut perunat esimerkiksi Bold & Pepperyllä maustetun grillatun flank steakin ja chimichurri-kastikkeen kanssa.