Savustetut Sweet & Smoky Ribsit grillissä

ribsit

Miss Klose Sweet & Smoky mauste on suunniteltu alun alkaen nimenomaan ribseille. Ja täydelliset ribsit grillissä syntyvät tietysti hitaasti savustamalla. Vaikka projekti vie hiukan aikaa, ei se lopulta ole kauhean hankalaa. Pientä sumuttelua ja grillin valvontaa se vaatii, mutta lopputulos on onnistuessaan varmasti vaivan arvoinen. Ribsien viimeistelyyn toimii täydellisesti Miss Klose Original BBQ-kastike.

4–6:lle
Valmistusaika: 20 min + 3–4 h kypsennykseen
Vaatimustaso: Keskitaso

2 kg ribsejä
4 rkl Miss Klose Sweet & Smoky
2 dl omenamehua
2 rkl omenaviinietikkaa
4 rkl Miss Klose Original BBQ -kastiketta

Poista ribsien takaa kalvo työntämällä joko lusikan varsi tai aterinveitsi kalvon alle luun kohdalta ja vedä sitten kalvo irti pitkittäin. Kunnollisen otteen saamisen voit käyttää talouspaperia apuna. Mausta ribsit ohuella kerroksella Miss Klose Sweet & Smokyä. Ribsit eivät tarvitse valtavasti maustetta sillä lihaa on usein melko ohuelti. Sekoita omenamehu ja omenaviinietikka.

Valmistele sitten amerikkalaistyylinen savustin, jossa savu kiertää noin 110-asteeseen. Vaihtoehtoisesti sytytä 4–6 brikettiä ison pallogrillin kulmaan, sulje kansi ja odottele että grillin lämpötila nousee n. 110 asteeseen. Aseta liotettuja tammilastuja kuumien brikettien päälle tai savustimen tulipesään. Kun tammilastut alkavat savuttaa ja grilli tai savustin on noin 110 asteessa, nosta ribsit savustimeen tai pallogrillin briketeistä vastakkaiseen kulmaan. Sulje kansi ja katso että pallogrillin ilmanottoaukko on eri puolella kuin briketit, jolloin savu kiertää koko pallogrillin. Savusta 3–4 tuntia välillä omenamehun ja viinietikan seoksella valellen. 3 tunnissa saat ribsit grillissä joissa on hieman purutuntumaa ja 4 tunnissa ribsit ovat yleensä jo reilusti ylikypsiä jos haluat, että liha irtoaa luista. Viimeistele kypsänä Miss Klose Original BBQ -kastikkeella.