Salmon Lover paistettu siika, paistettuja perunoita ja hollandaise-kastike

paistettu siika

Vaikka purkin kyljessä lukeekin Salmon Lover, sopii kyseinen mauste myös muulle kalalle, kuten rasvaiselle nieriälle tai makrillille. Mutta toki Salmon Loverin fenkolilla ja sitruunalla terästetty makumaailma toimii myös valkoisen kalan kanssa. Paistettu siika on malliesimerkki. Ja jos et jaksa tehdä itse hollandaisea alusta asti, voit myös turvautua valmiiseen kastikkeeseen.

4:lle
Valmistusaika: 45 min
Vaatimustaso: Keskitaso

2 isoa siikafilettä
3 rkl voita
1 rkl Miss Klose Salmon Lover
500 g keitettyjä perunoita
3 rkl voita
suolaa
mustapippuria

Hollandaise
100 g voita
3 keltuaista
1 rkl sitruunamehua
ripaus Miss Klose Magic Dustia

Osta valmiiksi suomustettuja nahallisia siikafileitä mielellään ilman ruotoja. Tai poista siikafileistä tarvittaessa ruodot ja leikkaa pannulle sopiviin paloihin. Sulata voi pannussa ja odota että voi alkaa kuplia ja aseta sitten siikafileet kuumaan pannuun nahkapuoli alaspäin. Mausta Miss Klose Salmon Loverilla ja valele ruskistuvalla voilla kypsiksi, kunnes nahka on ruskistunut. Ohuita fileita ei tarvitse edes kääntää, sillä kuumalla voilla valelu kypsentää kalaa tarpeeksi. Kuutioi keitetyt perunat ja paista kullanruskeiksi voissa. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Sulata voi hitaasti pienessä kattilassa miedolla lämmöllä hollandaisea varten. Älä anna sen ruskistua. Vatkaa keltuaiset, sitruunamehu ja Magic Dust sekaisin pienesssä kattilassa mahdollisimman miedolla lämmöllä. Lisää sulatettu voi ohuena nauhana keltuaismassaan koko ajan voimakkaasti vatkaten, kunnes kastike paksunee. Poista kastike lämmöltä ja tarkista maku.

Tarjoile paistettu siika paistettujen perunoiden ja helpon hollandaisen kanssa.