proteiini: kana

Magic Dust Wingsit ja lohkoperunat

Wingsien valmistamiseen on monta tapaa ja rasvakeitin on eittämättä se ykkönen. Grillaamisella on toki myös puolensa, mutta aina se ei suomen keleistä johtuen ole ideaalia. Uunissa valmistuksen parhaat puolet ovat, että voit maustaa wingsit jo ennen kypsennystä, toisin kuin friteeratessa ja koko valmistus onnistuu sohvalla sisätiloissa välillä sohvalla selällään ootellen. Kylkeen lohkoperunat samalla Miss Klosen Magic Dustilla maustettuna ja pari eri dippiä totta kai. Ei sunnuntain löhöilyateria tuosta paljoa parane.

4:lle
Valmistusaika: 1 h
Vaatimustaso: Helppo

1 kg perunoita
1,5 kg maustamattomia wingsejä
öljyä
3-4 rkl Miss Klose Magic Dust

Aurajuustodippi
1 dl kermaviiliä
1 dl majoneesia
100 g aurajuustomurua
suolaa
mustapippuria

Tarjoiluun
½ dl Miss Klose Carolina Gold BBQ -kastiketta tai Wings-kastiketta
Magic Dust Chilimajoneesia

Lohko perunat ja pyörittele öljyssä ja parissa ruokalusikallisessa Miss Klose Magic Dustia. Pyörittele myös wingsit parissa ruokalusikallisessa Magic Dustia. Levitä molemmat uunipellille ja paista 225-asteessa 30–45 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes wingsit ja perunat ovat rapeutuneet ja saaneet reilusti väriä. Sekoita perunoiden ja wingsien ollessa uunissa aurajuustokastikkeen kaikki aineet. Pyörittele kypsät wingsit joko Miss Klose Carolina Gold BBQ -kastikkeessa tai suosikki Wings-kastikkeessasi. Tarjoile wingsit ja lohkoperunat Magic Dust chilimajoneesin ja aurajuustodipin kera.

New York Deli Spice Kanasalaatti

Amerikan tyylinen kanasalaatti eli chicken salad on helppo sekoittaa kotimaisiin ruokaisiin salaatteihin, mutta kyseessä on itse asiassa enemmänkin majoneesipohjainen täyte, joka toimii niin paahtoleivän kuin uuniperunankin välissä.

3–4:lle
Valmistusaika: 20 min
Vaatimustaso: Helppo

Kanasalaatti
2 broilerin rintafilettä
1 dl majoneesia
1 sellerin varsi
1 kevätsipuli
1 tl sinappia
1 tl Miss Klose Deli Spice

Tarjoiluun
6–8 paahtoleivän viipaletta
3–4 salaatin lehteä
1–2 iso tomaatti

Paista broilerin rintafileet kypsiksi öljytyssä pannussa ja anna jäähtyä. Kuutioi rintafileet ja hienonna sellerin varsi ja viipaloi kevätsipuli. Sekoita kaikki kanasalaatin ainekset ja tarjoile esim. paahtoleivän välissä salaatin ja tomaattiviipaleiden kanssa.

Jerk-marinoidut broilerin reisipaistit

Broilerin reisipaistit on selvästi broiskun mehukkain osa. Se on helppo grillattava, sillä lihan oma rasva pitää sen mehevänä, vaikka kypsennys menisi hiukan ylikin. Miss Klosen Jerk Rub on alun alkaen suunniteltu nimenomaan broilerin kanssa käytettäväksi ja siksi se onkin täydellinen parivaljakko reisipaistien kanssa. Kylkeen vielä vaikkapa grillattua kaalia ja maukasta mango-jogurttikastiketta.

4–6:lle
Valmistusaika: 30 min + 1-12h marinointiin
Vaatimustaso: Helppo

1 dl öljyä
2 rkl sitruunamehua
3 rkl Miss Klose Jerk Rub
1 kg broilerin reisipaistia

Mango-jogurttikastike
1 dl turkkilaista jogurttia
2 rkl mango chutney’tä
1 tl Miss Klose Jerk Rubia

Tarjoiluun
Bold & Peppery grillattu kaali

Sekoita öljy, sitruunamehu ja Miss Klose Jerk Rub. Aseta broilerin reisipaistit marinadiin joko sopivassa kulhossa tai muovipussissa niin että paistit peittyvät. Marinoi vähintään tunti tai jopa yön yli ja grillaa keskilämmöllä kypsiksi noin 10-15 minuuttia per puoli riippuen siitä käytätkö luullista vai luutonta reisipaistia. Sekoita mango-jogurttikastikkeen aineet ja tarjoile broilerin reisipaistit kastikkeen ja esimerkiksi grillatun Bold & Peppery kaalin kanssa.

Sweet & Smoky Wingsit grillissä

Jos friteeratut wingsit ovat se totuttu standardi, niin hyvät grillatut wingsit ovat vähintään sillä samalla tasolla. Liekkien tuoma pieni savun maku antaa juuri sen sopivan lisäpotkun wingseihin. Ja mausteeksi et tarvitse muuta kuin Miss Klosen Sweet & Smokyä.

4–6:lle
Valmistusaika: 30 min
Vaatimustaso: Helppo

1,5 kg maustamattomia kanan wingsejä
2 rkl öljyä
4 rkl Miss Klose Sweet & Smoky
1 dl Wings-kastiketta tai Miss Klose Carolina Gold BBQ-kastiketta

Tarjoiluun
Magic Dust chilimajoneesia

Valele wingsit öljyllä ja ripottele pinnalle Miss Klose Sweet & Smokyä maun mukaan. Grillaa suoralla tulella kypsiksi. Valele siipikastikkeella tai jos haluat kokeilla jotain erilaista, kääntele Miss Klose Carolina Gold BBQ -kastikkeessa. Tarjoile Magic Dustilla maustetun chilimajoneesin tai muun sopivaksi kokemasi dipin kanssa.

Jamaikalainen jerk kana ja Sweet & Smoky kesäkurpitsa

Jamaikalainen jerk kana. Koipireidet ovat edelleen suurin piirtein halvinta lihaa mitä kaupasta saa. Miss Klosen Jerk Rubilla saat niihin aivan uusia ulottuvuuksia. Grillissä paksut koivet vaativat ensin hetken suoraa lämpöä ja sitten tovin epäsuoralla tulella kypsennystä. Uunissa pärjäät yhdellä vuualla. Kesäkurpitsa taas on usein hieman tylsän makuinen kasvis, mutta kun valitsee sopivan pieniä yksilöitä ja antaa niille grillissä kunnolla väriä, syntyy kesäkurpitsoistakin erittäin maukas lisuke. Ja lisäpotkua makuun saat tietysti Miss Klose Original BBQ -kastikkeesta ja Miss Klose Sweet & Smokystä.

4:lle
Valmistusaika: 1 h
Vaatimustaso: Helppo

Koipireidet
1 kg broilerin koipireisiä
2 rkl öljyä
3 rkl Miss Klose Jerk Rub

Kesäkurpitsat
2-3 kesäkurpitsaa
2 rkl Miss Klose Original BBQ -kastiketta
2 rkl Miss Klose Sweet & Smoky

Tarjoiluun
Miss Klose Original BBQ -kastiketta

Valele broilerin koipireidet ensin öljyllä ja ripottele sitten pintaan Miss Klosen Jerk Rubia. Grillaa suoralla tulella pinnat kauniin ruskeaksi ja viimeistele epäsuorassa lämmössä kypsäksi, noin 40 minuuttia. Tai kypsennä 200-asteisessa uunissa noin tunti.

Halkaise kesäkurpitsat, valele leikkuupinnat Miss Klose Original BBQ -kastikkeella ja ripottele päälle Miss Klose Sweet & Smoky. Grillaa ensin mauste puoli alas päin kauniin värisiksi ja käännä. Grillaa alapuolelta ensin suoralla tulella kauniin värisiksi ja jatka sitten tarvittaessa epäsuoralla lämmöllä, kunnes kesäkurpitsat pehmenevät.

Tarjoile jamaikalainen jerk kana esimerkiksi Sweet & Smoky kesäkurpitsojen ja Miss Klose Original BBQ -kastikkeen kanssa.

Chimichurri-kanahampurilainen

Chimichurrilla maustettu kanahampurilainen on varma valinta niin viikonlopun herkutteluun kuin kesän grillijuhliinkin. Kanan reisipaisti on kiitollinen kypsennettävä sillä se ei kuivu läheskään yhtä helposti kuin filee ja se valmistuu silti kohtuu nopeasti niin pannussa, grillissä kuin vaikka airfryerissäkin.

4:lle
Valmistusaika: 45 min + 1 h marinointiin
Vaatimustaso: Keskitaso

Chimichurri-kastike
3 rkl Miss Klose Chimichurri
1 dl öliiviöljyä
2 rkl limen mehua

6–8 broilerin reisipaistia

Pikkelöity punasipuli
1 punasipuli
1 rkl etikkaa
2 rkl sokeria
3 rkl vettä

Magic Dust Chilimajoneesia
1 dl majoneesia
2 tl ketsuppia
2 tl Miss Klose Magic Dust
2 tl hunajaa
suolaa

4 hampurilaissämpylää
2 tomaattia
1 avokado

Sekoita Chimichurri-kastikkeen ainekset. Kaada puolet broilerin reisipaistien päälle ja anna marinoitua vähintään tunti. Tee sillä aikaa pikkelöity punasipuli ja chilimajoneesi. Viipaloi punasipuli ja sekoita etikka, sokeri ja kuuma vesi niin että sokeri sulaa. Sekoita punasipulit etikkaseokseen ja anna marinoitua vähintään tunti. Sekoita Magic Dust chilimajoneesin ainekset. Paahda sämpylöiden leikkuupinnat ja paista kanat kypsiksi joko pannussa tai grillissä. Levitä sämpylän pohjalle chilimajoneesia, nosta päälle 1–2 broilerin reisipaistia, 2–3 tomaattiviipaletta ¼ viipaloitua avokadoa ja muutama rengas pikkelöityä punasipulia. Sipaise sämpylän kanteen reilusti Chimichurri-kastiketta ja viimeistele kanahampurilainen kannella.

Big Mex Kana-quesadillat

Quesadillat on helppo täyttää omilla suosikkitäytteillä, kunhan kaapista löytyy tortilloja ja juustoa, on siellä varmasti myös jokin muu quesadillojen väliin sopiva täyte. Maissia, papuja ja punasipulia kannattaa ainakin kokeilla ja kanan tilalle voit laittaa myös esimerkiksi kinkkua tai tehdä ihan kasvisversion. Miss Klosen Big Mexillä saat mukaan reilusti meksikon makumaailmaa, joten sitä kannattaa olla aina kaapissa säilössä.

2:lle
Valmistusaika: 20 min
Vaatimustaso: Helppo

1 tomaatti
1 paistettu broilerin filee
4 tortillaa
100 g cheddar-raastetta
1 rkl Miss Klose Big Mex
jalapenoja maun mukaan
öljyä

Tarjoiluun
vihreää salsaa
ranskankermaa

Leikkaa tomaatti ja broilerin filee ohuiksi viipaleiksi. Levitä kahdelle tortillalle ensin juustoraastetta ja sitten broilerin viipaleita. Mausta broilerit Miss Klose Big Mexillä ja levitä sitten päälle vielä tomaattiviipaleita ja maun mukaan jalapenoja. Viimeistele lopulla juustoraasteella ja peitä tortillalla. Paista miedolla lämmöllä öljytyssä pannussa kullan ruskeaksi molemmin puolin niin, että juusto sulaa. Voit käyttää kääntämiseen apuna lautasta. Leikkaa tortillat 4–6 osaan ja tarjoile haluamiesi dippien kanssa, esim. vihreä salsa ja ranskankerma toimivat erinomaisesti.

Big Mex tortillat kanalla ja kasviksilla

Kun tortillat täyttää paistetulla kanalla ja kasvissuikaleilla, taitaa tarkka nimi useimmille suomalaisille olla itse asiassa fajitas. No, nimestä viis, hyvältähän nuo maistuvat joka tapauksessa. Ranskankerman ja salsan lisäksi täytteitä voi toki varioida mielensä mukaan. Esimerkiksi juustokastike, quacamole, vihreä salsa ja feta toimivat hienosti Big Mexillä maustettujen kasvisten ja kanan kanssa.

4:lle
Valmistusaika: 30 min
Vaatimustaso: Helppo

1 punasipuli
1 paprika
½ kesäkurpitsa
öljyä
Miss Klose Big Mex
4 broilerin ohutta filettä
12 pientä maissi- tai vehnätortillaa

Tarjoiluun
Big Mex salsaa
ranskankermaa
korianteria

Kuori punasipuli ja poista paprikasta kanta ja siemenkota. Suikaloi molemmat ja halkaise kesäkurpitsa ja viipaloi. Kuumenna öljy paistinpannussa savuavan kuumaksi ja paista kasviksiin nopeasti väri, mutta älä anna niiden ylikypsyä. Mausta Miss Klose Big Mexillä. Mausta myös broilerin ohuet fileet Big Mexillä ja paista kuumassa öljytyssä pannussa kypsiksi. Lämmitä tortillat pakkauksen ohjeen mukaan ja täytä viipaloidulla broilerilla, kasviksilla, Big Mex salsalla ja ranskankermalla. Viimeistele kana- ja kasvistortillat korianterilla tai kevätsipulilla.