Kanan lisäksi Crispy Chick toimii täydellisesti myös lohen kuorruttamiseen. Tähtianis, sitruuna ja valkosipuli on kuitenkin takuuvarma kombo kalankin kanssa. Mitä käyttöä rapeille kalapaloille sitten keksii, onkin oman mielikuvituksen varassa! Ainakin tällasessa simppelissä bowlissa ne oli ihan omiaan. Täytteitä voi toki varioida oman mielen mukaan. Ainakin avokado, rucola, fetajuusto ja vaikkapa marinoitu fenkoli toimii takuuvarmasti. Eli omien mielitekojen ja jääkaapin sisältöjen mukaan kannattaa tehdä tämä lohibowl!
4:lle
Valmistusaika: 30 min
Vaikeusaste: Helppo
500 g lohta
2 rkl öljyä
1 pss Miss Klose Crispy Chick
Marinoitu punasipuli
1 iso punasipuli
1 rkl etikkaa
2 rkl sokeria
½ rkl Miss Klose Salmon Lover
½ dl kuumaa vettä
Chimichurri-kastike
2 dl jogurttia
2 rkl sitruunamehua
2 rkl hunajaa
2 rkl Miss Klose Chimichurri
½ kurkku
200 g kirsikkatomaatteja
100 g herneitä
4 annosta kypsää riisiä
Leikkaa lohi noin 2-3 sentin levyisiksi paloiksi. Sekoita paloihin kulhossa ensin öljy ja sitten Miss Klose Crispy Chick. Paista 190-asteisessa AirFryerissä 12 minuuttia tai 225-asteisessa uunissa 15 min tai rasvakeittimessä 6-8 min. Voit myös paistaa lohet pannulla. Noin 4-5 minuuttia per puoli, kunnes palat ovat kullanruskeita.
Suikaloi punasipuli ohuiksi suikaleiksi. Sekoita etikka, sokeri ja kuuma vesi, niin että sokeri sulaa. Kaada sipulisuikaleiden päälle ja anna marinoitua vähintään 30 min, mutta mielellään tunti tai vaikka yön yli.
Sekoita kastikkeen ainekset.
Viipaloi kurkku ja puolita tomaatit. Kokoa kulhoon ensin riisiä, sitten päälle rapeaa lohta ja ympärille punasipulia, kurkkua, kirsikkatomaatteja ja herneitä. Päälle jogurttikastiketta.