Savulohi on takuuvarma herkku, jota voi käyttää niin piirakoihin, pastaan kun miljoonaan muuhunkin juttuun. Mutta maalaissalaatti savulohella on kyllä erityisen hyvä. Lisäksi jos sattuu olemaan jääkaapista salaatinkastike loppu, Miss Klose Carolina Gold BBQ -kastikkeesta syntyy sopivalla hedelmämehulla nopeasti sinappinen soosi.
4:lle
Valmistusaika: 1 h 15 min + 2 h lohen maustuminen
Vaatimustaso: Helppo
Savulohi
800 g kirjolohta tai lohta
2 rkl Miss Klose Salmon Lover
n. 2 dl leppähaketta
2 palaa sokeria
Pikkelöidyt kurkut
½ kurkku
1 rkl etikkaa
½ rkl sokeria
suolaa
2 lehtisalaattia
200 g kirsikkatomaattia
100 g vihreitä papuja
4 kananmunaa
8 keitettyä perunaa
2 viipaletta maalaisleipää
öljyä
Salaatinkastike
4 rkl Miss Klose Carolina Gold BBQ -kastiketta
2 rkl appelsiini-, omena- tai ananasmehua
1 kevätsipuli
Kuivaa kalafileen pinta talouspaperilla ja nypi pois mahdolliset ruodot. Ripottele päälle Miss Klose Salmon Lover ja aseta peitettynä jääkaappiin maustumaan pariksi tunniksi. Aseta leppähake likoamaan veteen hieman ennen savustusta. Ripottele sähkösavustimen purupellille tai savustuslaatikon pohjalle leppähaketta ja aseta päälle sokeripalat. Aseta filee savustimen ritilälle nahkapuoli alas ja sulje kansi. Savusta matalalla lämmöllä noin 30 minuuttia.
Viipaloi kurkku ohuiksi siivuiksi ja sekoita etikka, sokeri, suola ja kurkkusiivut. Pese lehtisalaatit ja kirsikkatomaatit, revi salaatit suupaloiksi ja puolita tomaatit. Viipaloi punasipuli ja kevätsipuli. Keitä pavut nopeasti suolatussa, kiehuvassa vedessä, pakastepavut vaativat 3–4 minuuttia ja tuoreet noin 5 minuuttia. Voit keittää samassa vedessä myös kananmunat, kun nostat pavut pois reikäkauhalla. Kiehuvassa vedessä saat sopivia kananmunia n. 5 minuutissa. Revi maalaisleipäviipaleet suupaloiksi ja paista öljytyssä pannussa rapeaksi. Viipaloi perunat ja paista öljytyssä pannussa kullan ruskeiksi. Sekoita Miss Klose Carolina Gold BBQ -kastike ja mehu.
Kasaa annosten pohjalle salaattia, päälle kurkkusiivuja, tomaatteja, punasipulirenkaita ja papuja. Asettele päälle perunasiivuja ja krutonkeja. Halkaise kananmunat neljään osaan ja nosta salaattipohjalle savulohen kanssa. Viimeistele savulohi-maalaissalaatti Carolina Gold -salaatinkastikkeella ja viipaloidulla kevätsipulilla.