Lohikeitto on klassikko. Valmistatpa sen sitten kermaisena, kirkkaana tai koskenlaskijalla on oma valintasi ja kaikilla meillä on aiheesta varmasti omat mielipiteemme. Mutta kun sekaan töräyttää Miss Klosen Salmon Loveria saa sopasta varmasti hiukan erilaisen ja aina maistuvan.
4:lle
Valmistusaika: 40 min
Vaatimustaso: Helppo
1 sipuli
2 porkkanaa
1 palsternakka
6–8 perunaa
500 g lohifilettä
2 rkl voita
6 dl kalalientä
2 laakerinlehteä
2 rkl Miss Klose Salmon Lover
2 dl ruokakermaa
½ nippu tilliä
Kuori ja kuutioi sipuli, porkkana ja palsternakka pieniksi kuutioiksi. Pese perunat ja kuutioi. Poista lohifileestä nahka ja kuutioi. Kuulot sipulit, porkkana ja palsternakka voissa kattilassa. Lisää perunat ja kuulota kunnes perunat alkavat tarttua kattilan pohjaan. Lisää kalaliemi, maustepippurit, laakerinlehdet ja Miss Klose Salmon Lover. Keitä kunnes perunat ovat kypsiä, noin 20 minuuttia. Lisää kerma ja lämmitä. Lisää lohikuutiot ja keitä vielä maksimissaan 5 minuuttia kunnes kala on kypsää. Viimeistele lohikeitto hienonnetulla tillillä.