mauste: magic-dust

Crispy tofu sandwich

Crispy Chickenillä voit kuorruttaa myös tofun! Laita rapea tofu esimerkiksi salaatin päälle, tacoihin tai leipien väliin vähän bahn mi -tyyliin.

4:lle
Valmistusaika: 30 min
Vaikeusaste: Helppo

400 g kiinteää tofua
2 rkl öljyä
1 pss Miss Klose Crispy Chick

Marinoidut porkkanat
1 iso porkkana
1 rkl etikkaa
2 rkl sokeria
½ dl kuumaa vettä

Magic Dust majoneesi
2 dl majoneesia
1 rkl Miss Klose Magic Dustia
2 rkl ketsuppia

½ kurkku
suolaa
sokeria

1 iso patonki tai ciabatta leipä
1 dl pinaattia
1 dl ituja

Suikaloi porkkana ohuiksi suikaleiksi. Sekoita etikka, sokeri ja kuuma vesi, niin että sokeri sulaa. Kaada porkkanasuikaleiden päälle ja anna marinoitua vähintään 30 min, mutta mielellään tunti tai vaikka yön yli.

Sekoita Magic Dust majoneesin ainekset.

Puolita kurkku, poista pehmeä keskusta ja leikkaa viistoon puolikuiksi. Lisää kurkkuihin reilu ripaus sokeria ja ripaus suolaa. Sekoita ja anna marinoitua hetken.

Prässää tofua painon alla käsipaperiin käärittynä tai tofuprässissä ensin 15-30 min. Leikkaa tofut noin  sentin paksuisiksi viipaleiksi. Sekoita viipaleihin kulhossa ensin öljy ja sitten Miss Klose Crispy Chick. Paista tofut pannulla, noin 4-5 minuuttia per puoli, kunnes tofut ovat kullanruskeita. Voit myös kypsentää tofut 190-asteisessa AirFryerissä 12 minuuttia tai 225-asteisessa uunissa 15 min .

Halkaise ja paahda leipä. Voitele leikkuupinnat majoneesilla, levitä pohjalle pinaattia, sitten paistettua tofua ja päälle kurkkuja, porkkanasuikaleita ja ituja.

Magic Dust Wingsit ja lohkoperunat

Wingsien valmistamiseen on monta tapaa ja rasvakeitin on eittämättä se ykkönen. Grillaamisella on toki myös puolensa, mutta aina se ei suomen keleistä johtuen ole ideaalia. Uunissa valmistuksen parhaat puolet ovat, että voit maustaa wingsit jo ennen kypsennystä, toisin kuin friteeratessa ja koko valmistus onnistuu sohvalla sisätiloissa välillä sohvalla selällään ootellen. Kylkeen lohkoperunat samalla Miss Klosen Magic Dustilla maustettuna ja pari eri dippiä totta kai. Ei sunnuntain löhöilyateria tuosta paljoa parane.

4:lle
Valmistusaika: 1 h
Vaatimustaso: Helppo

1 kg perunoita
1,5 kg maustamattomia wingsejä
öljyä
3-4 rkl Miss Klose Magic Dust

Aurajuustodippi
1 dl kermaviiliä
1 dl majoneesia
100 g aurajuustomurua
suolaa
mustapippuria

Tarjoiluun
½ dl Miss Klose Carolina Gold BBQ -kastiketta tai Wings-kastiketta
Magic Dust Chilimajoneesia

Lohko perunat ja pyörittele öljyssä ja parissa ruokalusikallisessa Miss Klose Magic Dustia. Pyörittele myös wingsit parissa ruokalusikallisessa Magic Dustia. Levitä molemmat uunipellille ja paista 225-asteessa 30–45 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes wingsit ja perunat ovat rapeutuneet ja saaneet reilusti väriä. Sekoita perunoiden ja wingsien ollessa uunissa aurajuustokastikkeen kaikki aineet. Pyörittele kypsät wingsit joko Miss Klose Carolina Gold BBQ -kastikkeessa tai suosikki Wings-kastikkeessasi. Tarjoile wingsit ja lohkoperunat Magic Dust chilimajoneesin ja aurajuustodipin kera.

Salmon Lover paistettu siika, paistettuja perunoita ja hollandaise-kastike

Vaikka purkin kyljessä lukeekin Salmon Lover, sopii kyseinen mauste myös muulle kalalle, kuten rasvaiselle nieriälle tai makrillille. Mutta toki Salmon Loverin fenkolilla ja sitruunalla terästetty makumaailma toimii myös valkoisen kalan kanssa. Paistettu siika on malliesimerkki. Ja jos et jaksa tehdä itse hollandaisea alusta asti, voit myös turvautua valmiiseen kastikkeeseen.

4:lle
Valmistusaika: 45 min
Vaatimustaso: Keskitaso

2 isoa siikafilettä
3 rkl voita
1 rkl Miss Klose Salmon Lover
500 g keitettyjä perunoita
3 rkl voita
suolaa
mustapippuria

Hollandaise
100 g voita
3 keltuaista
1 rkl sitruunamehua
ripaus Miss Klose Magic Dustia

Osta valmiiksi suomustettuja nahallisia siikafileitä mielellään ilman ruotoja. Tai poista siikafileistä tarvittaessa ruodot ja leikkaa pannulle sopiviin paloihin. Sulata voi pannussa ja odota että voi alkaa kuplia ja aseta sitten siikafileet kuumaan pannuun nahkapuoli alaspäin. Mausta Miss Klose Salmon Loverilla ja valele ruskistuvalla voilla kypsiksi, kunnes nahka on ruskistunut. Ohuita fileita ei tarvitse edes kääntää, sillä kuumalla voilla valelu kypsentää kalaa tarpeeksi. Kuutioi keitetyt perunat ja paista kullanruskeiksi voissa. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Sulata voi hitaasti pienessä kattilassa miedolla lämmöllä hollandaisea varten. Älä anna sen ruskistua. Vatkaa keltuaiset, sitruunamehu ja Magic Dust sekaisin pienesssä kattilassa mahdollisimman miedolla lämmöllä. Lisää sulatettu voi ohuena nauhana keltuaismassaan koko ajan voimakkaasti vatkaten, kunnes kastike paksunee. Poista kastike lämmöltä ja tarkista maku.

Tarjoile paistettu siika paistettujen perunoiden ja helpon hollandaisen kanssa.

Magic Dust BBQ-Lihapullat

Lihapullia ei voita mikään. Ja jos niihin haluaa hiukan BBQ-vibaa, niin lihapullat kannattaa maustaa Miss Klosen Magic Dustilla ja Miss Klose Original BBQ -kastikkeella. Tarjoillessa lihapullien kanssa kuuluu tietenkin olla perunamuusia ja BBQ-pyöryköiden seuraksi tietysti lisää BBQ-kastiketta ja maustekurkkuja tai suolakurkkuja oman maun mukaan.

4:lle
Valmistusaika: 45 min
Vaatimustaso: Keskitaso

1 dl maitoa
½ dl korppujauhoa
1 kananmuna
1 sipuli
4 tl Miss Klose Magic Dust
1 rkl Miss Klose Original BBQ -kastiketta
400 g jauhelihaa
voita

Tarjoiluun
4 annostaa perunamuusia
Miss Klose Original BBQ -kastiketta
maustekurkkua

Sekoita maito, korppujauho ja kananmuna ja annata turvota sen aikaa, kun hienonnat ja kuulotat sipulin. Sekoita korppujauhoseokseen kuullotettu sipuli, Miss Klose Magic Dust, Miss Klose Original BBQ -kastike ja jauheliha. Vaivaa taikina sekaisin ja pyöritä haluamasi kokoisiksi pyöryköiksi. Paista lihapullat pannussa, voissa kypsäksi ja tarjoile perunamuusin, Miss Klose Original BBQ -kastikkeen ja maustekurkkujen kanssa.

Magic Dust Tomaattikeitto

Tomaattikeitto on harvinaisen yksinkertainen valmistaa ja toimii silti aina. Magic Dustilla maustettuna saat siihen vielä hiukan ylimääräistä potkua. Amerikan tyyliin se kannattaa ehdottomasti tarjota paahdettujen juustoleipien kanssa.

4:lle
Valmistusaika 40 min
Vaikeuaste: Helppo

1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
oliiviöljyä
2 tlk tomaattimurskaa
5 dl kanalientä
1 rkl Miss Klose Magic Dust
½ rkl sokeria
½ rkl balsamicoa

Juustoleivät
8 siivua paahtoleipää
4 tuhtia siivua juustoa
voita

Tarjoiluun
Tuoretta basilikaa

Hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuullota oliiviöljyssä ja lisää sitten loput aineet. Hauduta miedolla lämmöllä 30 minuuttia ja soseuta sauvasekoittimella. Täytä pari paahtoleipää juustolla ja paahda rapeaksi pannulla voissa niin että juusto sulaa. Tarjoa tomaattikeitto tuoreella basilikalla koristeltuna juustoleipien kanssa.

Magic Dust Lohiburger

Jos burgerinhimo vaatii välillä jotain vähän kevyempää, kannattaa kokeilla lohiburger. Magic Dustilla maustettu ja kunnolla käristetty lohi saa jopa Amerikan syvän etelän cajun-vivahteita. Sweet & Smokystä kätevä majoneesi ja nopeat pikkelikurkut kylkeen. Pieni vaiva, mutta isosti makua.

4:lle
Valmistusaika: 30 min
Vaatimustaso: Helppo

Pikapikkelöidyt kurkut
½ kurkku
1 rkl sokeria
1 rkl omenaviinietikkaa
suolaa

Sweet & Smoky -majoneesi
1 dl majoneesia
1 rkl ketsuppia
1 rkl Miss Klose Sweet & Smoky

4 annospalaa lohta
4 tl Miss Klose Magic Dust
1 pieni punasipuli
4 hampurilaissämpylää
4 salaatinlehteä

Tee kurkusta pitkittäin siivuja joko kuorimaveitsellä tai juustohöylällä. Mausta siivut sokerilla, omenaviinietikalla ja suolalla ja anna maustua puolisen tuntia. Sekoita majoneesin ainekset. Mausta lohipalat reilulla määrällä Miss Klose Magic Dustia ja paista kuumassa pannussa kauniin värisiksi, niin että mausteseos alkaa myös tummua. Viipaloi punasipuli ja paahda hampurilaissämpylöiden leikkauspinnat. Kokoa sämpylöiden väliin ensin pohjalle majoneesia, sitten päälle pala paistettua lohta, salaattia, punasipulirenkaita, kurkkua ja viimeistele lohiburger majoneesilla sivellyllä hampurilaisen kannella.