Jos burgerinhimo vaatii välillä jotain vähän kevyempää, kannattaa kokeilla lohiburger. Magic Dustilla maustettu ja kunnolla käristetty lohi saa jopa Amerikan syvän etelän cajun-vivahteita. Sweet & Smokystä kätevä majoneesi ja nopeat pikkelikurkut kylkeen. Pieni vaiva, mutta isosti makua.
4:lle
Valmistusaika: 30 min
Vaatimustaso: Helppo
Pikapikkelöidyt kurkut
½ kurkku
1 rkl sokeria
1 rkl omenaviinietikkaa
suolaa
Sweet & Smoky -majoneesi
1 dl majoneesia
1 rkl ketsuppia
1 rkl Miss Klose Sweet & Smoky
4 annospalaa lohta
4 tl Miss Klose Magic Dust
1 pieni punasipuli
4 hampurilaissämpylää
4 salaatinlehteä
Tee kurkusta pitkittäin siivuja joko kuorimaveitsellä tai juustohöylällä. Mausta siivut sokerilla, omenaviinietikalla ja suolalla ja anna maustua puolisen tuntia. Sekoita majoneesin ainekset. Mausta lohipalat reilulla määrällä Miss Klose Magic Dustia ja paista kuumassa pannussa kauniin värisiksi, niin että mausteseos alkaa myös tummua. Viipaloi punasipuli ja paahda hampurilaissämpylöiden leikkauspinnat. Kokoa sämpylöiden väliin ensin pohjalle majoneesia, sitten päälle pala paistettua lohta, salaattia, punasipulirenkaita, kurkkua ja viimeistele lohiburger majoneesilla sivellyllä hampurilaisen kannella.