proteiini: possu

Big Mex Jauhelihatacot

Miss Klosen Big Mex helpottaa tacojen ja tortillojen täytteiden valmistamista huomattavasti. Tarvitset vain yhden purkin maustetta, josta ripauttaa haluamasi proteiinin sekaan. Jauhelihatacot ovat toki klassikko ja koko perheen suosikki, mutta Big Mexiä kannattaa kokeilla myös esimerkiksi kanan tai soijarouheen kanssa. Ei enää kikkailua viiden eri mausteen kanssa tai kalliita yksittäispakattuja tacomausteita.

4–6:lle
Valmistusaika: 30 min
Vaatimustaso: Helppo

400 g jauhelihaa
1 iso sipuli
1 rkl tomaattipyrettä
2 dl tomaattisosetta
1 rkl Miss Klose Big Mex

Guacamolea
1 avokado
½ pieni sipuli
½ pieni punainen chili
5 oksaa korianteria
½ limenmehu
suolaa

Tarjoiluun
12 kpl tacokuoria
Big Mex salsaa
Magic Dust Chilimajoneesia
korianteria

Paista jauheliha. Kuutioi sipuli ja lisää paistetun jauhelihan sekaan ja ruskista. Lisää tomaattipyre ja paista vielä hetki. Lisää Miss Klose Big Mex ja tomaattisose ja anna kiehua hetki kasaan. Soseuta avokado haarukalla. Hienonna sipuli, chili ja korianteri. Sekoita avokadon sekaan. Mausta limemehulla ja suolalla. Lämmitä tacokuoret pakkauksen ohjeen mukaan ja täytä tacot jauhelihatäytteellä, Big Mex Salsalla, guacamolella ja Magic Dust chilimajoneesilla. Viimeistele korianterilla.

Big Mex Texmex-jauhelihapiirakka

Texmex-jauhelihapiirakka on melkoisen herkullinen vaihtoehto niille perinteisille kinkku-/sieni-/kasvispiirakoille. Täytteitä voi toki varioida sen mukaan mitä kaapista löytyy. Erilaisia kasviksia kuten tomaattia tai kesäkurpitsaa ja vaikka papuja voi kokeilla sekaan sipulin, maissin ja paprikan tilalle. Kivan raikastavan säväyksen piirakka saa, kun lisäät vielä ennen tarjoilua päälle esim. tomaattia, jalapenoa ja ranskankermaa.

6–8:lle
Valmistusaika: 50 min
Vaatimustaso: Keskitaso

100 g chorizomakkaraa
200 g jauhelihaa
1 paprika
1 pieni punasipuli
1 prk ranskankermaa
2 kananmunaa
1 rkl Miss Klose Big Mex
1 valmis piirakkapohja
100 g maissia
100 g cheddar-raastetta

Tarjoiluun
tomaattikuutioita
jalapenoja
ranskankermaa
korianteria

Viipaloi chorizo, paprika ja punasipuli. Paista ensin chorizo kylmässä pannussa ja kun makkarat alkavat ruskistua lisää jauhelihat ja ruskista. Paista sitten paprika ja punasipuli. Sekoita ranskankerma, kananmunat ja Miss Klose Big Mex. Levitä piirakkataikina taikinavuokaan. Nostele päälle chorizot, jauhelihat ja paistetut kasvikset. Levitä päälle maissi ja ranskankermaseos. Viimeistele juustoraasteella ja paista uunin alatasolla 200 asteessa 25–35 min. Viimeistele kypsä piirakka esim. tomaattikuutioilla, punaisilla jalapenoilla, ranskankermalla ja korianterilla.