Big Mex Texmex-jauhelihapiirakka

texmex-jauhelihapiirakka

Texmex-jauhelihapiirakka on melkoisen herkullinen vaihtoehto niille perinteisille kinkku-/sieni-/kasvispiirakoille. Täytteitä voi toki varioida sen mukaan mitä kaapista löytyy. Erilaisia kasviksia kuten tomaattia tai kesäkurpitsaa ja vaikka papuja voi kokeilla sekaan sipulin, maissin ja paprikan tilalle. Kivan raikastavan säväyksen piirakka saa, kun lisäät vielä ennen tarjoilua päälle esim. tomaattia, jalapenoa ja ranskankermaa.

6–8:lle
Valmistusaika: 50 min
Vaatimustaso: Keskitaso

100 g chorizomakkaraa
200 g jauhelihaa
1 paprika
1 pieni punasipuli
1 prk ranskankermaa
2 kananmunaa
1 rkl Miss Klose Big Mex
1 valmis piirakkapohja
100 g maissia
100 g cheddar-raastetta

Tarjoiluun
tomaattikuutioita
jalapenoja
ranskankermaa
korianteria

Viipaloi chorizo, paprika ja punasipuli. Paista ensin chorizo kylmässä pannussa ja kun makkarat alkavat ruskistua lisää jauhelihat ja ruskista. Paista sitten paprika ja punasipuli. Sekoita ranskankerma, kananmunat ja Miss Klose Big Mex. Levitä piirakkataikina taikinavuokaan. Nostele päälle chorizot, jauhelihat ja paistetut kasvikset. Levitä päälle maissi ja ranskankermaseos. Viimeistele juustoraasteella ja paista uunin alatasolla 200 asteessa 25–35 min. Viimeistele kypsä piirakka esim. tomaattikuutioilla, punaisilla jalapenoilla, ranskankermalla ja korianterilla.