Joulukinkku on monille virallinen jouluntuoja. Kinkun kypsentäminen on pitkällinen rituaali ja kypsennyslämpötilat ovat kunnia-asioita joiden tiimoilta ollaan valmiita laittamaan lähes painiksi. Miss Klosen Merry X-Mas Ham -kinkkukuorrutteella saat joulukinkkuusi ripauksen Amerikan tunnelmaa. Todelllinen kovanaamahan kypsentää kinkunkin pitkään savustamalla, mutta alla kuitenkin ohje ihan perinteisen uunikinkun valmistamiseen!
12-20:lle
Valmistusaika: 8 h
Vaatimustaso: Helppo
6-8 kg harmaasuolattu joulukinkku
Miss Klose Carolina Gold BBQ -kastiketta
1 pss Miss Klose Merry X-Mas Ham -kinkkukuorrutetta
Jos käytät pakastekinkkua, anna sen sulaa rauhassa viileässä 3-4 vuorokautta. Ota kinkku huoneenlämpöön vähintään 3–4 tuntia ennen paistamista. Lämmitä uuni 100–125 °C. Aseta kinkku ritilälle uunipellin päälle, nahkapuoli ylöspäin. Voit laittaa pellille hieman vettä jolloin rasva ei pala kiinni. Tai laita kinkku paistopussiin uunipellille. Työnnä paistomittari kinkun paksuimpaan kohtaan, ei kuitenkaan luuhun. Paista, kunnes sisälämpötila on 75–85 °C, riippuen millaisen kinkun haluat. 75-asteinen kinkku on mehevä ja kiinteä, kun taas 85-asteinen on ylikypsä ja mureneva. Paistoaikaa tarvitset 2 tuntia ensimmäiselle kilolle ja sen jälkeen tunnin per lisäkilo. Ota kypsä kinkku uunista ja anna levätä noin 20 minuuttia ennen kuorrutusta.
Poista kinkusta mahdollinen verkko, sekä kamara. Sivele kinkku Miss Klose Carolina Gold BBQ -kastikkeella ja ripottele pinnalle Miss Klose X-Mas Ham -kinkkukuorrute. Viimeistele 250-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes kinkun pinta on kauniin kullanruskea.