Big Mex nyhtöpossu tacot

nyhtöpossu

Savustaminen on toki täydellinen tapa valmistamistaa nyhtöpossu, mutta varsin toimiva versio syntyy myös uunissa. Kannattaa unohtaa kaiken maailman ylimääräiset liemet, colat ja systeemit. Possun kasslerissa riittää rasva ja mehukkuus vallan mainiosti pidempäänkin kypsennykseen. Maustamiseen sopii Big Mexin lisäksi toki myös esim. Sweet & Smoky tai Magic Dust. Mutta jos nyhtöpossusta haluaa valmistaa nimenomaan tacoja, on Big Mex oikea valinta.

6–8:lle
Valmistusaika: 1 h + 6–8 h kypsennykseen
Vaatimustaso: Keskitaso

Big Mex pulled pork
1 kg possun kassleria
2 rkl Miss Klose Big Mex
1 dl Miss Klose Original BBQ -kastiketta

Pikkelöity punakaali
¼ punakaali
½ dl punaviinietikkaa
1 dl sokeria
2 dl vettä

Tarjoiluun
18–24 pientä (maissi)tortillaa
Big Mex Salsaa
1 prk ranskankermaa
korianteri

Hiero Big Mex possunniskan pintaan. Kypsennä 120-asteisessa uunissa, vuoassa foliolla peitettynä 6–8 tuntia kunnes possunniskan sisälämpötila on noin 90-astetta ja haarukka uppoaa lihaan helposti. Anna lihan vetäytyä valmistamisen jälkeen vielä noin tunti ja revi se sitten liha vuoassa olevan liemen kanssa. Lisää joukkoon reilu desi Miss Klose Original BBQ -kastiketta ja sekoita.

Suikaloi punakaali. Sekoita etikka, sokeri ja kuuma vesi, niin että sokeri sulaa. Sekoita joukkoon punakaali ja anna tekeytyä vähintään tunti.

Paahda tortillat pannussa tai lämmitä uunissa. Mikrossa lämmitettyjen tortillojen koostumus ei ole samanlainen. Täytä tacot nyhtöpossulla, Big Mex salsalla, punasipulipikkelillä, ranskankermalla ja korianterilla.