proteiini: nauta

Big Mex Texmex-jauhelihapiirakka

Texmex-jauhelihapiirakka on melkoisen herkullinen vaihtoehto niille perinteisille kinkku-/sieni-/kasvispiirakoille. Täytteitä voi toki varioida sen mukaan mitä kaapista löytyy. Erilaisia kasviksia kuten tomaattia tai kesäkurpitsaa ja vaikka papuja voi kokeilla sekaan sipulin, maissin ja paprikan tilalle. Kivan raikastavan säväyksen piirakka saa, kun lisäät vielä ennen tarjoilua päälle esim. tomaattia, jalapenoa ja ranskankermaa.

6–8:lle
Valmistusaika: 50 min
Vaatimustaso: Keskitaso

100 g chorizomakkaraa
200 g jauhelihaa
1 paprika
1 pieni punasipuli
1 prk ranskankermaa
2 kananmunaa
1 rkl Miss Klose Big Mex
1 valmis piirakkapohja
100 g maissia
100 g cheddar-raastetta

Tarjoiluun
tomaattikuutioita
jalapenoja
ranskankermaa
korianteria

Viipaloi chorizo, paprika ja punasipuli. Paista ensin chorizo kylmässä pannussa ja kun makkarat alkavat ruskistua lisää jauhelihat ja ruskista. Paista sitten paprika ja punasipuli. Sekoita ranskankerma, kananmunat ja Miss Klose Big Mex. Levitä piirakkataikina taikinavuokaan. Nostele päälle chorizot, jauhelihat ja paistetut kasvikset. Levitä päälle maissi ja ranskankermaseos. Viimeistele juustoraasteella ja paista uunin alatasolla 200 asteessa 25–35 min. Viimeistele kypsä piirakka esim. tomaattikuutioilla, punaisilla jalapenoilla, ranskankermalla ja korianterilla.

Bold & Peppery Pippuripihvi ja pannukastike

Pippuripihvi kannattaa kokeilla maustaa Miss Klosen Bold & Pepperyllä. Pyörittele reunat mausteseoksessa ja paista. Pannuun jäävä mausteseos ja lihasta irronnut maku kannattaa ehdottomasti hyödyntää helppoon pannukastikkeeseen, johon tarvitset lisäksi vain kermaa ja dijon-sinappia. Ja kylkeen perinteiseen tapaan tietysti ranskalaisia ja raikasta salaattia. Yksinkertaista ja hyvää.

4:lle
Valmistusaika: 30 min
Vaatimustaso: Keskitaso

4 (n. 600 g) naudan sisäfileepihviä
3-4 rkl Miss Klose Bold & Peppery
2 valkosipulin kynttä
2 oksaa timjamia
2 dl kermaa
1 rkl dijon-sinappia

Tarjoiluun
4 annosta ranskalaisia perunoita
4 annosta vihreää salaattia

Jos ostit isomman palan sisäfilettä, leikkaa se neljään tuhtiin pihviin ja painele hieman kasaan. Pyörittele pihvien reunat Miss Klose Bold & Pepperyssä ja paista kuumassa pannussa ensin öljyssä ja käännä kun ensimmäiset pisarat lihasnestettä alkavat nousta pihvin pintaan. Käännön jälkeen lisää pannuun voita, valkosipulit ja timjaminoksat ja valele vaahtoavalla voilla, kunnes sisälämpötila on n. 52-astetta tai pihvistä alkaa jälleen näkyä ensimmäiset tipat lihasnestettä. Jos pihvit ovat todella paksuja ja niiden pinta alkaa palaa ennen sisälämmön nousua halutulle tasolle, voi kypsennystä jatkaa 150-asteisessa uunissa. Kun pihvit on paistettu lisää pannuun vielä pari teelusikkaa Miss Klose Bold & Pepperyä, 1 rkl dijon-sinappia ja 2 dl kermaa. Kiehauta ja keitä hetki kasaan, kunnes kastike suurustuu. Tarjoile pippuripihvit ja kastike ranskalaisten perunoiden ja raikkaan salaatin kanssa.