Paras Chili con Carne syntyy kun käytössä on ennen kaikkea tarpeeksi aikaa. Sinänsä simppeli resepti vaatii vain hetken valmistella, mutta hauduttaminen vaatiikin sitten tovin. Pitkä prosessi perustelee itsensä maulla. Ja muistakaa, vain kerettiläiset laittavat chiliinsä papuja.
4-6 :lle
Valmistusaika: 30 min
Vaatimustaso: Keskitaso
1 sipuli
öljyä
400 g jauhelihaa
1 rkl tomaattipyrettä
1 rkl chililastuja (jokin mieto esim. Ancho)
½ dl Miss Klose Sweet & Smoky
1 purkki tomaattimurskaa
1 dl vettä
½ dl Miss Klose Original BBQ
Tarjoiluun
riisiä
ranskankermaa
korianteria
jalapenoja
Pilko sipuli ja kuullota öljytyssä kattilassa. Paista jauheliha ja lisää paistamisen loppuvaiheessa tomaattipyre ja chililastut ja kuullota vielä hetki. Lisää vielä Miss Klose Sweet & Smoky, tomaattimurska ja vesi ja keitä kaikessa rauhassa mielellään parisen tuntia tai niin kauan kuin kärsivällisyytesi riittää. Jos Chili con Carne tuntuu kuivuvan, lisää pieniä määriä vettä. Viimeistele lopuksi Miss Klose Original BBQ -kastikkeella ja nauti esim. riisin tai leivän kanssa, hodarin välissä tai vaikka pastan seurana. Chilin lisukkeina tarjoillaan usein myös ranskankermaa, cheddar-raastetta ja jalapenoja. Koristelun voi hoitaa esim. korianterilla tai kevätsipulilla.