mauste: carolina-gold-bbq-kastike

Merry X-Mas Ham Joulukinkku

Joulukinkku on monille virallinen jouluntuoja. Kinkun kypsentäminen on pitkällinen rituaali ja kypsennyslämpötilat ovat kunnia-asioita joiden tiimoilta ollaan valmiita laittamaan lähes painiksi. Miss Klosen Merry X-Mas Ham -kinkkukuorrutteella saat joulukinkkuusi ripauksen Amerikan tunnelmaa. Todelllinen kovanaamahan kypsentää kinkunkin pitkään savustamalla, mutta alla kuitenkin ohje ihan perinteisen uunikinkun valmistamiseen!

12-20:lle
Valmistusaika: 8 h
Vaatimustaso: Helppo

6-8 kg harmaasuolattu joulukinkku
Miss Klose Carolina Gold BBQ -kastiketta
1 pss Miss Klose Merry X-Mas Ham -kinkkukuorrutetta

Jos käytät pakastekinkkua, anna sen sulaa rauhassa viileässä 3-4 vuorokautta. Ota kinkku huoneenlämpöön vähintään 3–4 tuntia ennen paistamista. Lämmitä uuni 100–125 °C. Aseta kinkku ritilälle uunipellin päälle, nahkapuoli ylöspäin. Voit laittaa pellille hieman vettä jolloin rasva ei pala kiinni. Tai laita kinkku paistopussiin uunipellille. Työnnä paistomittari kinkun paksuimpaan kohtaan, ei kuitenkaan luuhun. Paista, kunnes sisälämpötila on 75–85 °C, riippuen millaisen kinkun haluat. 75-asteinen kinkku on mehevä ja kiinteä, kun taas 85-asteinen on ylikypsä ja mureneva. Paistoaikaa tarvitset 2 tuntia ensimmäiselle kilolle ja sen jälkeen tunnin per lisäkilo. Ota kypsä kinkku uunista ja anna levätä noin 20 minuuttia ennen kuorrutusta.

Poista kinkusta mahdollinen verkko, sekä kamara. Sivele kinkku Miss Klose Carolina Gold BBQ -kastikkeella ja ripottele pinnalle Miss Klose X-Mas Ham -kinkkukuorrute. Viimeistele 250-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes kinkun pinta on kauniin kullanruskea.

Magic Dust Wingsit ja lohkoperunat

Wingsien valmistamiseen on monta tapaa ja rasvakeitin on eittämättä se ykkönen. Grillaamisella on toki myös puolensa, mutta aina se ei suomen keleistä johtuen ole ideaalia. Uunissa valmistuksen parhaat puolet ovat, että voit maustaa wingsit jo ennen kypsennystä, toisin kuin friteeratessa ja koko valmistus onnistuu sohvalla sisätiloissa välillä sohvalla selällään ootellen. Kylkeen lohkoperunat samalla Miss Klosen Magic Dustilla maustettuna ja pari eri dippiä totta kai. Ei sunnuntain löhöilyateria tuosta paljoa parane.

4:lle
Valmistusaika: 1 h
Vaatimustaso: Helppo

1 kg perunoita
1,5 kg maustamattomia wingsejä
öljyä
3-4 rkl Miss Klose Magic Dust

Aurajuustodippi
1 dl kermaviiliä
1 dl majoneesia
100 g aurajuustomurua
suolaa
mustapippuria

Tarjoiluun
½ dl Miss Klose Carolina Gold BBQ -kastiketta tai Wings-kastiketta
Magic Dust Chilimajoneesia

Lohko perunat ja pyörittele öljyssä ja parissa ruokalusikallisessa Miss Klose Magic Dustia. Pyörittele myös wingsit parissa ruokalusikallisessa Magic Dustia. Levitä molemmat uunipellille ja paista 225-asteessa 30–45 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes wingsit ja perunat ovat rapeutuneet ja saaneet reilusti väriä. Sekoita perunoiden ja wingsien ollessa uunissa aurajuustokastikkeen kaikki aineet. Pyörittele kypsät wingsit joko Miss Klose Carolina Gold BBQ -kastikkeessa tai suosikki Wings-kastikkeessasi. Tarjoile wingsit ja lohkoperunat Magic Dust chilimajoneesin ja aurajuustodipin kera.

Sweet & Smoky Wingsit grillissä

Jos friteeratut wingsit ovat se totuttu standardi, niin hyvät grillatut wingsit ovat vähintään sillä samalla tasolla. Liekkien tuoma pieni savun maku antaa juuri sen sopivan lisäpotkun wingseihin. Ja mausteeksi et tarvitse muuta kuin Miss Klosen Sweet & Smokyä.

4–6:lle
Valmistusaika: 30 min
Vaatimustaso: Helppo

1,5 kg maustamattomia kanan wingsejä
2 rkl öljyä
4 rkl Miss Klose Sweet & Smoky
1 dl Wings-kastiketta tai Miss Klose Carolina Gold BBQ-kastiketta

Tarjoiluun
Magic Dust chilimajoneesia

Valele wingsit öljyllä ja ripottele pinnalle Miss Klose Sweet & Smokyä maun mukaan. Grillaa suoralla tulella kypsiksi. Valele siipikastikkeella tai jos haluat kokeilla jotain erilaista, kääntele Miss Klose Carolina Gold BBQ -kastikkeessa. Tarjoile Magic Dustilla maustetun chilimajoneesin tai muun sopivaksi kokemasi dipin kanssa.