Lammaspata on mahdollista valmistaa lukemattomilla erilaisilla tavoilla. Miss Klosen Sweet & Smokyn pieni makeus sopii erityisen hyvin tähän porkkanoita ja punaisia linssejä sisältävään versioon, joka saa väriä pinaatista. Kylkeen esim. riisiä tai perunamuusia, oman maun mukaan.
6:lle
Valmistusaika: 30 min + 2 h haudutusta
Vaatimustaso: Keskitaso
1 kg lampaan paistia tai muuta pataruokiin sopivaa lammasta
2 valkosipulin kynttä
2 sipulia
2 porkkanaa
2 rkl öljyä
5 dl lihalientä
1 prk tomaattimurskaa
3 dl vaalea olutta
2 laakerinlehteä
2 rkl Miss Klose Sweet & Smoky
2 dl punaisia linssejä
70 g pinaattia
Tarjoiluun
4 annosta perunamuusia
Kuutioi lammas ja hienonna valkosipuli. Pilko porkkanat ja sipulit noin 1 cm kuutioiksi. Ruskista ensin lammaskuutiot öljytyssä padassa pienissä erissä. Kun lampaat on ruskistettu, nosta lihat sivuun ja lisää pataan valkosipulit, sipulit ja porkkanat ja kuullota. Kaada lammaskuutiot takaisin pataan ja lisää lihaliemi, tomaattimurska ja olut, sekä laakerin lehdet ja Miss Klose Sweet & Smoky. Keitä kunnes lammas on mureaa, noin 1 ½ – 2 h. Lisää huuhdellut linssit ja keitä kunnes linssit ovat kypsiä, mutta eivät ehdi hajota, noin 10 minuuttia. Lisää lopuksi pinaatti, sekoita ja tarjoile perunamuusin kanssa.