Miss Klose Bold & Peppery Smashburger

smashburger

Smashburger on syystäkin tämän hetken kovin burgerhitti. Hyvä burger ei tarvitse ylimääräistä kikkailua tai mitään helvetin twistiä. Tarpeeksi rasvainen burgerliha, johon saa smashaamalla rapeat pitsireunat, sopiva kastike ja laadukas sämpylä. (Perunasämpylä jos tarkkoja ollaan. Jumala ja/eli Anthony Bourdain ei siedä briossisämpylöitä burgereissa, sillä hyvä burger ei tarvitse lisää rasvaisuutta. Olemme tästä samoilla linjoilla.) Jokin kirpeä elementti on hyvä olla mukana, esimerkiksi juuri maustekurkku tai sitten pikkelöity punasipuli. Ja salaatti ja tomaatti ovat optionaalisia, mutta ne nyt näyttivät kivalta valokuvassa. Ja muistakaa, ne tulee päällimmäiseksi koska “they are called topping, they go on the top”, jolloin salaatti ei pääse ottamaan ns. suoraa osumaa pihvin lämmöstä.

4:lle
Valmistusaika: 30 min
Vaatimustaso: Keskitaso

Special Sauce
1 dl majoneesia
2 rkl ketsuppia
1 rkl sinappia
1 rkl kurkkusalaattia
1 tl sokeria

600 g burgerjauhelihaa (20 % rasvaa)
4 perunasämpylää
voita
4 tl Miss Klose Bold & Peppery
8 siivua amerikanjuustoa (sitä rapisevassa paperissa olevaa)
2-3 rkl Miss Klose Original BBQ-kastiketta
20 siivua maustekurkku
4 isoa salaatinlehteä
2 tomaattia

Sekoita ensin kastikkeen ainekset. Jaa burger-jauheliha 8 palloon. Kuumenna valurautapannu, hiiliteräspannu tai parila savuavan kuumaksi. Teflon ei toimi täydellisiin smash-burgereihin, sillä jauhelihan kuuluu alkuvaiheessa tarttua kiinni pannuun. Paahda nopeasti voidellut perunasämpylät. Nosta liha pallo kerrallaan pannuun, aseta päälle leivinpaperi ja paina esim. kattilan pohjan tai smash-raudan kanssa niin litteäksi kuin pystyt. Pihvien reunat kannattaa vielä erikseen viistää ulospäin, erityisten ns. reunapitsien saavuttamiseksi. Mausta pihvit Bold & Pepperyllä ja käännä kun terävän metallilastan avulla. Voit maustaa pihvin myös käännetyltä puolelta, mutta ohuissa pihveissä yhdeltä puolelta maustaminenkin riittää. Nosta käännettyjen pihvien päälle siivu juustoa ja jos mahdollista, peitä hetkeksi kannella, niin että juusto sulaa. Kasaa burgerit levittämällä ensin sämpylän pohjalle Miss Klose Original BBQ-kastiketta , sitten päälle kaksi pihviä juustoineen, maustekurkkua, salaatinlehti ja 3–4 tomaatinsiivua. Viimeistele smashburger Special Sauce kastikkeella sivellyllä kannella.