Kyllä se niin on, että välillä ribsejä on pakko saada myös grillikauden ulkopuolella. Ja kyllähän erinomaiset ribsit pystyy valmistamaan myös uunissa. Matalalla lämmöllä hitaasti kypsentäessä ribsien oma rasva riittää pitämään lihan mehukkaana, eikä mitään erillisiä hauteita tai liemiä tarvita. Välillä voit toki valella uuniribsit omenamehun ja viinietikan seoksella.
2-3:lle
Valmistusaika: 15 min + 3-4 h kypsennys
Vaatimustaso: Helppo
1 kg possun ribsejä
2-3 rkl Miss Klose Magic Dust
2-3 rkl Miss Klose Original BBQ -kastiketta
2 dl omenamehua
2 rkl omenaviinietikkaa
Tarjoiluun
Miss Klose Original BBQ -kastiketta
New York Deli Spice Coleslaw’ta
Poista ribsien takaa kalvo työntämällä joko lusikan varsi tai aterinveitsi kalvon alle luun kohdalta ja vedä sitten kalvo irti pitkittäin. Kunnollisen otteen saamisen voit käyttää talouspaperia apuna. Mausta ribsit ohuella kerroksella Miss Klose Magic Dustia. Ribsit eivät tarvitse valtavasti maustetta sillä lihaa on usein melko ohuelti. Kypsennä 120-asteisessa uunissa 3-4 tuntia. Sekoita omenamehu ja omenaviinietikka ja valele ribsejä seoksella noin puolen tunnin välein. 3 tunnissa saat ribsit joissa on hieman purutuntumaa ja 4 tunnissa ribsit ovat yleensä jo reilusti ylikypsiä jos haluat, että liha irtoaa luista. Valele valmiit ribsit Miss Klose Original BBQ-kastikkeella ja tarjoile esimerkiksi New York Deli Spice Coleslaw’n kera.