Bold & Peppery Peuran ulkofilee, valkosipulikermaperunat, punaviinikastiketta ja parmesaaniruusukaalia

peuran ulkofilee

Välillä pitää tehdä asioita ns. vaikeamman kautta. Paras lopputulos syntyy yleensä niin, ei siitä mihinkään pääse. Kun käsissäsi on peuran ulkofilee, kannattaa sen kanssa tehdä valkosipuliperunatkin alusta asti itse. Kylkeen vielä omatekoinen punaviinikastike ja parmesaaniruusukaaleja. Ei sen parempaa olekaan.

6:lle
Valmistusaika: 50 min
Vaatimustaso: Vaikea

Valkosipuli-kermaperunat
1 kg perunaa
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
suolaa
mustapippuria
4 dl kuohukermaa

Parmesaani-ruusukaalit
500 g ruusukaaleja
2 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
50 g parmesaaniraastetta

Peuran ulkofilee
900 g peuran ulkofilettä
2 rkl voita
3 rkl Miss Klose Bold & Peppery
3 valkosipulin kynttä
1 oksa rosmariinia

Punaviinikastike
4 rkl balsamiviinietikkaa
4 dl punaviiniä
4 dl lihalientä
2 rkl voita

Tarjoiluun
rosmariinia

Viipaloi perunat, sipuli ja valkosipulin kynnet. Asettele kerroksittain uunivuokaan ja mausta väleissä suolalla ja mustapippurilla. Kaada päälle kuohukerma ja kypsennä 200-asteisessa uunissa alatasolla puolitoista tuntia. Peitä tarvittaessa foliolla jos perunat alkavat tummua liikaa.

Poista ruusukaaleista uloimmat lehdet ja pieni siivu kantaa. Sekoita kulhossa ruusukaalit ja parmesaaniraaste ja mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia kerran kääntäen.

Pyörittele peuran ulkofilee kauttaaltaan Miss Klose Bold & Pepperyssä. Paista peuran ulkofilee kauniin ruskeaksi kaikilta sivuilta kuumassa pannussa voin, rosmariininoksan ja valkosipulinkynsien kanssa voilla valellen. Nosta liha pois pannusta ja jatka kypsennystä 150-asteisessa uunissa, kunnes peuran sisälämpötila on 56-astetta. Lisää sillä aikaa pannuun balsamiviinietikka, punaviini ja lihaliemi. Keitä kasaan peuran kypsyessä, kunnes kastikkeesta on noin puolet jäljellä. Nosta rosmariini ja valkosipulit pois kastikkeen seasta ja vispaa sekaan 2 rkl voita pieninä kuutioina.

Kun peura on kypsää, anna sen levätä vielä vähintään 10 minuuttia. Viipaloi ulkofilee tuhdeiksi paloiksi ja tarjoile kermaperunoiden, ruusukaalien ja punaviinikastikkeen kanssa.