mauste: new-york-deli-spice

New York Deli Spice Kanasalaatti

Amerikan tyylinen kanasalaatti eli chicken salad on helppo sekoittaa kotimaisiin ruokaisiin salaatteihin, mutta kyseessä on itse asiassa enemmänkin majoneesipohjainen täyte, joka toimii niin paahtoleivän kuin uuniperunankin välissä.

3–4:lle
Valmistusaika: 20 min
Vaatimustaso: Helppo

Kanasalaatti
2 broilerin rintafilettä
1 dl majoneesia
1 sellerin varsi
1 kevätsipuli
1 tl sinappia
1 tl Miss Klose Deli Spice

Tarjoiluun
6–8 paahtoleivän viipaletta
3–4 salaatin lehteä
1–2 iso tomaatti

Paista broilerin rintafileet kypsiksi öljytyssä pannussa ja anna jäähtyä. Kuutioi rintafileet ja hienonna sellerin varsi ja viipaloi kevätsipuli. Sekoita kaikki kanasalaatin ainekset ja tarjoile esim. paahtoleivän välissä salaatin ja tomaattiviipaleiden kanssa.

New York Deli Spice Perunasalaatti

Perunasalaatti on eittämätön klassikko, jonka peruskaavaan ei kannata lähteä koskemaan. Pientä kirpeyttä saat kuitenkin helposti kylkeen vihreistä omenoista ja uutta pontta makuun Miss Klosen New York Deli Spicestä. Kokeile esimerkiksi grilliruokien kaverina tai vaikka vapun tai uudenvuoden tarjoiluna.

6–8:lle
Valmistusaika: 20 min
Vaatimustaso: Helppo

1 kg keitettyjä perunoita
1 omena
1 maustekurkku
½ nippu persiljaa
1 dl majoneesia
1 dl jogurttia
1 rkl makeaa sinappia
1 rkl omenaviinietikkaa
1 rkl Miss Klose New York Deli Spice

Kuutioi perunat, omena ja maustekurkku ja hienonna persilja. Sekoita kaikki perunasalaatin aineet.

New York Deli Spice Jauhelihakeitto

Jauhelihakeitto on lohturuokaa parhaimmillaan ja helppo valmistaa, vaikka arki-iltana. Jos haluat fuskata valmiilla pakastekasviksilla, ei siinä ole mitään väärää. Extramakua soppaan saat Miss Klosen New York Deli Spicestä.

4–6:lle
Valmistusaika: 40 min
Vaatimustaso: Helppo

1 porkkana
1 sipuli
1 palsternakka
1 kg perunaa
400 g jauhelihaa
öljyä
1 l lihalientä
2-3 rkl Miss Klose New York Deli Spice
½ nippua persiljaa

Kuori ja kuutioi porkkana, sipuli, palsternakka ja perunat. Ruskista jauheliha öljytyssä kattilassa ja lisää sitten kasviskuutiot. Kuulota, kunnes kasvikset alkavat ottaa kiinni kattilan pohjaan. Lisää lihaliemi ja oman maun mukaan Miss Klose New York Deli Spiceä. Keitä kunnes kasvikset ovat pehmeitä, noin 20–30 minuuttia ja viimeistele tuoreella persiljalla.

New York Deli Spice Lihamureke

Lihamureke on ajaton klassikko, johon sopii itse asiassa lähestulkoon mikä tahansa Miss Klosen mausteseos. Kannattaa kokeilla ainakin Bold & Pepperyllä, Sweet & Smokyllä, Magic Dustilla tai kuten tässä tapauksessa New York Deli Spicellä. Ja kun murekkeen viimeistelee vielä Miss Klosen Original BBQ -kastikkeella saa pintaan mukavan kiillon ja makuun aimoannoksen BBQ-tunnelmaa.

4–6:lle
Valmistusaika: 1 h
Vaatimustaso: Keskitaso

1 dl maitoa tai lihalientä
½ dl korppujauhoa
1 kananmuna
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 rkl New York Deli Spice
400 g jauhelihaa
2-3 rkl Miss Klose Original BBQ

Tarjoiluun
Sweet & Smoky uunikasvikset

Sekoita maito tai lihaliemi, korppujauho ja kananmuna ja annata turvota sen aikaa kun hienonnat ja kuulotat sipulin ja valkosipulinkynnet. Sekoita korppujauhoseokseen kuullotetut sipulit, Miss Klose New York Deli Spice ja jauheliha. Vaivaa taikina sekaisin ja nostele uunipellille murekkeen muotoon. Voitele Miss Klose Original BBQ -kastikkeella ja paista 175-asteisessa uunissa 45–50 minuuttia. Tarjoile esimerkiksi Sweet & Smokyllä maustettujen uunikasvisten kanssa.

New York Deli Spice Coleslaw

Miss Klosella coleslaw on tehty samalla reseptillä jo vuosikausia. New York Deli Spicen kehittämisen jälkeen olemme kuitenkin tuunanneet reseptiä sen verran, että sopivien tilaisuuksien sattuessa ripsautetaan sitä mukaan. Toki perinteinenkin coleslaw puolustaa välillä paikkaansa ja silloin vaihdat vaan New York Deli Spicen tilalle hiukan pienemmän määrän normisuolaa.

10–12:lle
Valmistusaika: 30 min
Vaatimustaso: Helppo

500 g kaalia
200 g punakaalia
2 porkkanaa
3 kevätsipuli
1 dl majoneesia
1 ½ dl jogurttia
1 rkl etikkaa
1 rkl sokeria
1 rkl Miss Klose New York Deli Spice

Tarjoiluun
Sticky Jerk Rub Spare Ribs
Sweet & Smoky BBQ-pavut

Suikaloi kaalit ja porkkanat ja viipaloi kevätsipulit. Sekoita kaikki aineet.

New York Deli Spice katkarapupasta

New York Deli Spicellä maustettu katkarapupasta syntyy oikeastaan siinä ajassa, kun odotat veden kiehumista ja pastan kypsymistä. Ja jos haluat oikaista vielä yhden askeleen, ostat kaupasta valmista tomaattipastakastiketta, maustat New York Deli Spicella ja ruohosipulilla ja lisäät sekaan katkaravut. Mahdollisimman yksinkertaista.

4:lle
Valmistusaika: 15 min
Vaatimustaso: Helppo

1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl tomaattipyrettä
1 tlk tomaattimurskaa
1 rkl Miss Klose New York Deli Spice
400 g katkarapuja
½ nippu ruohosipulia

Tarjoiluun
4 annosta kypsää pastaa
Parmesaania lastuina

Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota kuumassa pannussa oliiviöljyssä. Lisää tomaattipyre ja kuullota vielä hetki. Lisää tomaattimurska ja Miss Klose New York Deli Spice. Kiehauta ja anna porista rauhallisesti kymmenen minuuttia. Lisää sulatetut katkaravut ja hienonnettu ruohosipuli ja tarjoile haluamasi pastan kanssa.

New York Deli Spice Mac & Cheese

Mac & Cheese on jenkki klassikko, jota on tarjolla valtaosassa BBQ-ravintoloita. Miss Klosella täydellistä reseptiä hiottiin, tuskanhiki otsalla toista vuotta tasaisin väliajoin. Lopulta salaisuus oli hyvinkin yksiselitteinen. Juustokastiketta pitää olla suhteettoman paljon. Tässä ei mitkään makaronilaatikko-osaston munamaidot auta vaan täysmaitoon tehtyyn bechamel-kastikkeeseen on lisättävä reilusti juustoa. Ihan niin paljon kun oma persaus kestää. 250 grammalla saa jo ihan hyvä mac & cheese, mutta puolella kilolla homma alkaa muuttua taivaalliseksi. Mac & cheeseä tulee reseptistä reilusti ja varsinkin jos pöydässä on muutakin tarjottavaa riittää yksi pussi makaronia jopa 10 hengelle.

8–10:lle
Valmistusaika: 1 h
Vaatimustaso: Keskitaso

400 g makaronia
100 g voita
1 dl vehnäjauhoja
1 l täysmaitoa
2–3 rkl New York Deli Spice
250–500 g raastettua juustoa
1 dl korppujauhoja

Tarjoiluun
Savustettu Bold & Peppery Naudan Brisket ja pikkelöity punasipuli

Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan. Sulata voi kattilassa ja vispaa sekaan vehnäjauhot. Anna suurustua ja paahtua hetki kattilassa koko ajan sekoitellen, noin 3–4 minuuttia. Lisää vähitellen ja koko ajan vispaten maito ja keitä koko ajan sekoittaen, kunnes kastike suurustuu. Ota pois hellalta ja lisää juusto. Anna juuston sulaa ja ohenna vielä tarvittaessa maidolla. Sekoita kastike ja makaronit ja kuorruta korppujauhoilla. Ruskista korppujauhot grillivastusten alla mahdollisimman kuumassa uunissa mahdollisimman nopeasti. Tarjoile esimerkiksi brisketin seurana.