Mac & Cheese on jenkki klassikko, jota on tarjolla valtaosassa BBQ-ravintoloita. Miss Klosella täydellistä reseptiä hiottiin, tuskanhiki otsalla toista vuotta tasaisin väliajoin. Lopulta salaisuus oli hyvinkin yksiselitteinen. Juustokastiketta pitää olla suhteettoman paljon. Tässä ei mitkään makaronilaatikko-osaston munamaidot auta vaan täysmaitoon tehtyyn bechamel-kastikkeeseen on lisättävä reilusti juustoa. Ihan niin paljon kun oma persaus kestää. 250 grammalla saa jo ihan hyvä mac & cheese, mutta puolella kilolla homma alkaa muuttua taivaalliseksi. Mac & cheeseä tulee reseptistä reilusti ja varsinkin jos pöydässä on muutakin tarjottavaa riittää yksi pussi makaronia jopa 10 hengelle.
8–10:lle
Valmistusaika: 1 h
Vaatimustaso: Keskitaso
400 g makaronia
100 g voita
1 dl vehnäjauhoja
1 l täysmaitoa
2–3 rkl New York Deli Spice
250–500 g raastettua juustoa
1 dl korppujauhoja
Tarjoiluun
Savustettu Bold & Peppery Naudan Brisket ja pikkelöity punasipuli
Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan. Sulata voi kattilassa ja vispaa sekaan vehnäjauhot. Anna suurustua ja paahtua hetki kattilassa koko ajan sekoitellen, noin 3–4 minuuttia. Lisää vähitellen ja koko ajan vispaten maito ja keitä koko ajan sekoittaen, kunnes kastike suurustuu. Ota pois hellalta ja lisää juusto. Anna juuston sulaa ja ohenna vielä tarvittaessa maidolla. Sekoita kastike ja makaronit ja kuorruta korppujauhoilla. Ruskista korppujauhot grillivastusten alla mahdollisimman kuumassa uunissa mahdollisimman nopeasti. Tarjoile esimerkiksi brisketin seurana.