mauste: bold-peppery

Bold & Peppery grillattu kaali

Varsinkin varhaiskaali on parasta mahdollista grillattavaa, eikä se tarvitse ihmeellisiä kommervenkkejä. Grillattu kaali on helppo valmistaa, pieni öljy pintaan, mausteeksi Miss Klose Bold & Pepperyä ja tulta päin! Kokeile seuraksi vaikkapa Jerk-marinoituja kanan reisipaisteja.

4-6:lle
Valmistusaika: 30 min
Vaatimustaso: Helppo

1 pieni kaali
3-4 rkl öljyä
3-4 rkl Miss Klose Bold & Peppery

Tarjoiluun
Jerk-marinoidut kanan reisipaistit

Lohko kaali niin, että kanta pitää kaalin elhdet kiinni toisissaan. Valele palat öljyllä ja mausta Miss Klose Bold & Pepperyllä. Grillaa suoralla tulella reilusti väriä kaalin pintaan ja jatka tarvittaessa epäsuoralla tulella kypsennystä, kunnes kaali on pehmeää. Tarjoile grillattu kaali esimerkiksi Jerk-marinoitujen kanan reisipaistien kanssa.

Grillattu Bold & Peppery Flank Steak ja Chimichurri

Naudan flank steak on mahdottoman kätevää grillattavaa. Se kypsyy nopeasti ja varsinkin kunnolla raakakypsennettynä on mureaa ja maukasta. Vinkkinä kannattaakin valita kaupasta flank steak jonka viimeinen käyttöpäivä on mahdollisimman lähellä tai jopa ostaa flank steak valmiiksi omaan jääkaappiin odottamaan viimeistä käyttöpäivää, jolloin liha on ehtinyt mureutua riittävästi. Tarjoiltavaksi flank steakin kanssa voit kokeilla esimerkiksi chimichurrilla maustettuja grillattuja perunoita ja chimichurri-kastiketta. Tai pyöräyttääpä siitä kätevästi, vaikka herkulliset tacotkin.

4-6:lle
Valmistusaika: 20 min
Vaatimustaso: Helppo

1 kg naudan flank steak
2 rkl worchestershire-kastiketta
3 rkl Miss Klose Bold & Peppery

Chimichurrikastike
3 rkl Miss Klose Chimichurri
1 dl Oliiviöljy
2 rkl Limen mehu

Tarjoiluun
Grillatut perunat Chimichurrilla

Poista flank steakista ensin mahdolliset ylimääräiset kalvot. Valele Worchestershire-kastikkeella ja mausta Miss Klose Bold & Pepperyllä. Grillaa kauniin ruskeaksi molemmilta puolilta, noin 6-8 minuuttia tai kunnes sisälämpötila on noin 54-astetta. Toki flank steak onnistuu myös pannulla paistaen samoja kypsennysaikoja käyttäen. Anna levätä vähintään kymmenen minuuttia, leikkaa ohuiksi siivuiksi lihan syitä vasten ja tarjoile esimerkiksi chimichurrilla maustettujen grillattujen perunoiden ja chimichurri-kastikkeen kanssa.

Bold & Peppery grillatut tomaatit

Grillatut tomaatit ovat simppeli lisuke lähes mille tahansa lihalle. Tomaatin kirpeys ja Miss Klose Bold & Pepperyn tuhtius ovat täydellinen makupari. Kokeile grillatut tomaatit esimerkiksi Sweet & Smokyllä maustettujen kyljysten kaverina.

4:lle
Valmistusaika: 20 min
Vaatimustaso: Helppo

500 g tomaatteja
2 rkl öljyä
2 rkl Miss Klose Bold & Peppery

Tarjoiluun
Sweet & Smoky porsaankyljykset

Halkaise tomaatit, valele leikkuupinnat öljyllä ja ripottele päälle Miss Klose Bold & Peppery. Grillaa ensin maustepuoli alaspäin kauniin värisiksi ja käännä. Tomaatit ovat valmiita, kun ne pehmenevät hieman, mutta eivät ole vielä täysin lötköjä. Tarjoile esimerkiksi Sweet & Smokyllä maustettujen kyljysten kanssa.

Bold & Peppery possunpihvit sisäfileestä ja Jerk-kukkakaalipihvit

Miss Klosen Bold & Pepperyllä kuorrutetut possunpihvit sisäfileestä ovat varma ja helppo grilliherkku. Voit toki valmistaa ne myös pannussa! Kylkeen kannattaa ehdottomasti kokeille Miss Klose Jerk Rubilla maustettuja kukkakaalipihvejä, joiden mausteinen potku tasoittuu raikkaalla sitruunaisella jogurttikastikkeella.

4:lle
Valmistusaika: 30 min
Vaatimustaso: Helppo

Jerk-kukkakaalipihvit
1 iso kukkakaali
2 rkl öljyä
2 rkl Miss Klose Jerk Rub

Bold & Peppery possun sisäfileepihvit
500 g possun sisäfilettä
2 rkl Miss Klose Bold & Peppery

Sitruunainen jogurttikastike
2 dl turkkilaista jogurttia
1 hienonnettu valkosipulin kynsi
1 rkl sitruunamehua
1 tl hunajaa
suolaa
mustapippuria

Leikkaa kukkakaalin keskiosasta parin sentin paksuisia siivuja. Saat yhdestä kukkakaalista n. 4 siivua. Voit käyttää loput esimerkiksi salaattiin. Valele kukkakaalit öljyllä ja mausta Miss Klose Jerk Rubilla. Grillaa ensin suoralla tulella reilusti väriä kukkakaalien pintaan ja kypsennä tarvittaessa epäsuorassa lämmössä pehmeiksi. Voit myös paistaa kukkakaalit pannussa kypsiksi 5–10 minuuttia per puoli.

Leikkaa possun sisäfilee 4-6 tuhtiin pihviin ja painele litteäksi. Pyörittele reunat Miss Klose Bold & Pepperyssä ja grillaa suoralla tulella kypsiksi. Voit paistaa possunpihvit myös pannussa.

Sekoita jogurttikastikkeen ainekset ja tarjoile!

Bold & Peppery Petite Tender ja Chimichurri-kastike

Petite tender on naudan leikkuista selvästi nouseva hittituote. Eikä syystä, sillä pienikokoisissa paloissa on reilusti makua, mutta silti kypsennys tapahtuu todella nopeasti, käytit sitten paistinpannua ja uunia tai grilliä.

6:lle
Valmistusaika: 30 min + 1-24h marinointiin
Vaatimustaso: Helppo

1 dl öljyä
2 rkl Worchestershire-kastiketta
3 rkl Miss Klose Bold & Peppery
1 kg naudan Petite Tenderiä

Chimichurri-kastike
3 rkl Miss Klose Chimichurri
1 dl oliiviöljyä
2 rkl limen mehua

Sekoita öljy, Worchestershire-kastike ja Miss Klose Bold & Peppery. Poista Petite Tendereistä ylimääräiset kalvot ja marinoi vähintään tunti mausteseoksessa, mielellään yön yli. Sekoita Chimichurri-kastikkeen ainekset ja annata turvota vähintään puoli tuntia. Grillaa ensin suoralla tulella petite tendereitten pinnat kauniin ruskeiksi ja kypsennä sitten epäsuoralla tulella kunnes lihan sisälämpötila on 52-astetta. Tai paista öljytyssä paistinpannussa pinnat kauniin ruskeiksi ja kypsennä sitten loppuun 150-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia riippuen lihan kosta. Anna levätä vielä 10 minuuttia ja leikkaa sitten siivuiksi ja tarjoile Chimichurri-kastikkeen kanssa.

Bold & Peppery Peuran ulkofilee, valkosipulikermaperunat, punaviinikastiketta ja parmesaaniruusukaalia

Välillä pitää tehdä asioita ns. vaikeamman kautta. Paras lopputulos syntyy yleensä niin, ei siitä mihinkään pääse. Kun käsissäsi on peuran ulkofilee, kannattaa sen kanssa tehdä valkosipuliperunatkin alusta asti itse. Kylkeen vielä omatekoinen punaviinikastike ja parmesaaniruusukaaleja. Ei sen parempaa olekaan.

6:lle
Valmistusaika: 50 min
Vaatimustaso: Vaikea

Valkosipuli-kermaperunat
1 kg perunaa
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
suolaa
mustapippuria
4 dl kuohukermaa

Parmesaani-ruusukaalit
500 g ruusukaaleja
2 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
50 g parmesaaniraastetta

Peuran ulkofilee
900 g peuran ulkofilettä
2 rkl voita
3 rkl Miss Klose Bold & Peppery
3 valkosipulin kynttä
1 oksa rosmariinia

Punaviinikastike
4 rkl balsamiviinietikkaa
4 dl punaviiniä
4 dl lihalientä
2 rkl voita

Tarjoiluun
rosmariinia

Viipaloi perunat, sipuli ja valkosipulin kynnet. Asettele kerroksittain uunivuokaan ja mausta väleissä suolalla ja mustapippurilla. Kaada päälle kuohukerma ja kypsennä 200-asteisessa uunissa alatasolla puolitoista tuntia. Peitä tarvittaessa foliolla jos perunat alkavat tummua liikaa.

Poista ruusukaaleista uloimmat lehdet ja pieni siivu kantaa. Sekoita kulhossa ruusukaalit ja parmesaaniraaste ja mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia kerran kääntäen.

Pyörittele peuran ulkofilee kauttaaltaan Miss Klose Bold & Pepperyssä. Paista peuran ulkofilee kauniin ruskeaksi kaikilta sivuilta kuumassa pannussa voin, rosmariininoksan ja valkosipulinkynsien kanssa voilla valellen. Nosta liha pois pannusta ja jatka kypsennystä 150-asteisessa uunissa, kunnes peuran sisälämpötila on 56-astetta. Lisää sillä aikaa pannuun balsamiviinietikka, punaviini ja lihaliemi. Keitä kasaan peuran kypsyessä, kunnes kastikkeesta on noin puolet jäljellä. Nosta rosmariini ja valkosipulit pois kastikkeen seasta ja vispaa sekaan 2 rkl voita pieninä kuutioina.

Kun peura on kypsää, anna sen levätä vielä vähintään 10 minuuttia. Viipaloi ulkofilee tuhdeiksi paloiksi ja tarjoile kermaperunoiden, ruusukaalien ja punaviinikastikkeen kanssa.

Savustettu Bold & Peppery Naudan Brisket ja pikkelöity punasipuli

Kun Miss Klose Bold & Pepperyä kehitettiin oli tärkeinpänä käyttökohteena naudan brisket eli rinta. Mausteseoksen koko makumaailma on tehty tukemaan brisketin voimakasta lihan makua. Perinteisesti brisket ei sinällään tarvitse valtavasti lisukkeita. New York Deli Spicellä pikkelöity punasipuli taittaa mukavasti lihan rasvaisuutta ja kun kylkeen valmistaa vielä tuhdin mac & cheesen ei nälkä pääse vaivaamaan.

15–20:lle
Valmistusaika: 12 h
Vaatimustaso: Vaikea

1 kokonainen naudanrinta
1 pss Miss Klose Bold & Peppery

Pikkelöity punasipuli
5-6 punasipulia
1 dl etikkaa
2 dl sokeria
3 dl vettä

Tarjoiluun
New York Deli Spice Mac & Cheese

Poista ensin naudan rinnasta kovat rasvat esimerkiksi pohjasta ja kahden eri lihaksen välistä. Jätä kuitenkin päällimmäiseksi 2–3 sentin kerros rasvaa. Jos haluat varmistaa tasaisen kypsymisen voit lisäksi leikata pienemmät kulmat pyöreiksi ja käyttää ylimääräiset palat esimerkiksi lihapataan tai hampurilaispihveihin.

Valmistele sitten amerikkalaistyylinen savustin, jossa savu kiertää noin 110-asteeseen. Vaihtoehtoisesti sytytä 4–6 brikettiä ison pallogrillin kulmaan, sulje kansi ja odottele että grillin lämpötila nousee n. 110 asteeseen. Mausta naudanrinta reilulla kerroksella Miss Klosen Bold & Pepperyä, noin 2–3 rkl kiloa kohden. Aseta liotettuja tammilastuja kuumien brikettien päälle tai savustimen tulipesään. Kun tammilastut alkavat savuttaa ja grilli tai savustin on noin 110 asteessa, nosta brisketti savustimeen tai pallogrillin briketeistä vastakkaiseen kulmaan. Sulje kansi ja katso että pallogrillin ilmanottoaukko on eri puolella kuin briketit, jolloin savu kiertää koko pallogrillin. Savusta, kunnes brisketin sisälämpötila on reilut 90 astetta. Jos seuraat brisketin kypsymistä lämpömittarilla huomaat, että lämmön nousu hidastuu huomattavasti 65–70 asteen välissä. Kääräise siinä kohtaa brisketti reiluun folioon tai savustukseen tarkoitettuun butcher-paperiin lämmön nousun nopeuttamiseksi ja jatkaa epäsuoralla lämmöllä kypsentämistä ilman savua joko grillissä tai 110-asteisessa uunissa, kunnes brisketti saavuttaa tavoitelämpötilan.

Lisää koko savustuksen ajan tarvittaessa savustuslastuja ja brikettejä, jotta pallogrilli tai savustin pysyy 110 asteessa. Pidä savustimen lämpötilaa silmällä lämpömittarilla ja tarkista myös brisketin kypsyys lämpömittarin avulla. Naudan rinnan savustaminen vie vähintään 9 tunnista jopa reiluun 14 tuntiin riippuen lihan koosta.

Savustuksen aikana kannattaa valmistaa pikkelöity punasipuli lisukkeeksi. Kuori ja viipaloi sipulit. Sekoita etikka, sokeri ja kuuma vesi, niin että sokeri liukenee. Lisää punasipulit ja anna marinoitua vähintään tunti, mutta mielellään useampikin.

Anna brisketin vetäytyä vähintään tunti valmistumisen jälkeen. Leikkaa syitä vasten, jotka vaihtavat suuntaa rinnan lihaksen vaihtuessa puolessa välissä palaa toiseen ja tarjoile marinoidun punasipulin kanssa ja esimerkiksi mac & cheesen seurana.

Miss Klose Bold & Peppery Smashburger

Smashburger on syystäkin tämän hetken kovin burgerhitti. Hyvä burger ei tarvitse ylimääräistä kikkailua tai mitään helvetin twistiä. Tarpeeksi rasvainen burgerliha, johon saa smashaamalla rapeat pitsireunat, sopiva kastike ja laadukas sämpylä. (Perunasämpylä jos tarkkoja ollaan. Jumala ja/eli Anthony Bourdain ei siedä briossisämpylöitä burgereissa, sillä hyvä burger ei tarvitse lisää rasvaisuutta. Olemme tästä samoilla linjoilla.) Jokin kirpeä elementti on hyvä olla mukana, esimerkiksi juuri maustekurkku tai sitten pikkelöity punasipuli. Ja salaatti ja tomaatti ovat optionaalisia, mutta ne nyt näyttivät kivalta valokuvassa. Ja muistakaa, ne tulee päällimmäiseksi koska “they are called topping, they go on the top”, jolloin salaatti ei pääse ottamaan ns. suoraa osumaa pihvin lämmöstä.

4:lle
Valmistusaika: 30 min
Vaatimustaso: Keskitaso

Special Sauce
1 dl majoneesia
2 rkl ketsuppia
1 rkl sinappia
1 rkl kurkkusalaattia
1 tl sokeria

600 g burgerjauhelihaa (20 % rasvaa)
4 perunasämpylää
voita
4 tl Miss Klose Bold & Peppery
8 siivua amerikanjuustoa (sitä rapisevassa paperissa olevaa)
2-3 rkl Miss Klose Original BBQ-kastiketta
20 siivua maustekurkku
4 isoa salaatinlehteä
2 tomaattia

Sekoita ensin kastikkeen ainekset. Jaa burger-jauheliha 8 palloon. Kuumenna valurautapannu, hiiliteräspannu tai parila savuavan kuumaksi. Teflon ei toimi täydellisiin smash-burgereihin, sillä jauhelihan kuuluu alkuvaiheessa tarttua kiinni pannuun. Paahda nopeasti voidellut perunasämpylät. Nosta liha pallo kerrallaan pannuun, aseta päälle leivinpaperi ja paina esim. kattilan pohjan tai smash-raudan kanssa niin litteäksi kuin pystyt. Pihvien reunat kannattaa vielä erikseen viistää ulospäin, erityisten ns. reunapitsien saavuttamiseksi. Mausta pihvit Bold & Pepperyllä ja käännä kun terävän metallilastan avulla. Voit maustaa pihvin myös käännetyltä puolelta, mutta ohuissa pihveissä yhdeltä puolelta maustaminenkin riittää. Nosta käännettyjen pihvien päälle siivu juustoa ja jos mahdollista, peitä hetkeksi kannella, niin että juusto sulaa. Kasaa burgerit levittämällä ensin sämpylän pohjalle Miss Klose Original BBQ-kastiketta , sitten päälle kaksi pihviä juustoineen, maustekurkkua, salaatinlehti ja 3–4 tomaatinsiivua. Viimeistele smashburger Special Sauce kastikkeella sivellyllä kannella.

Bold & Peppery Pippuripihvi ja pannukastike

Pippuripihvi kannattaa kokeilla maustaa Miss Klosen Bold & Pepperyllä. Pyörittele reunat mausteseoksessa ja paista. Pannuun jäävä mausteseos ja lihasta irronnut maku kannattaa ehdottomasti hyödyntää helppoon pannukastikkeeseen, johon tarvitset lisäksi vain kermaa ja dijon-sinappia. Ja kylkeen perinteiseen tapaan tietysti ranskalaisia ja raikasta salaattia. Yksinkertaista ja hyvää.

4:lle
Valmistusaika: 30 min
Vaatimustaso: Keskitaso

4 (n. 600 g) naudan sisäfileepihviä
3-4 rkl Miss Klose Bold & Peppery
2 valkosipulin kynttä
2 oksaa timjamia
2 dl kermaa
1 rkl dijon-sinappia

Tarjoiluun
4 annosta ranskalaisia perunoita
4 annosta vihreää salaattia

Jos ostit isomman palan sisäfilettä, leikkaa se neljään tuhtiin pihviin ja painele hieman kasaan. Pyörittele pihvien reunat Miss Klose Bold & Pepperyssä ja paista kuumassa pannussa ensin öljyssä ja käännä kun ensimmäiset pisarat lihasnestettä alkavat nousta pihvin pintaan. Käännön jälkeen lisää pannuun voita, valkosipulit ja timjaminoksat ja valele vaahtoavalla voilla, kunnes sisälämpötila on n. 52-astetta tai pihvistä alkaa jälleen näkyä ensimmäiset tipat lihasnestettä. Jos pihvit ovat todella paksuja ja niiden pinta alkaa palaa ennen sisälämmön nousua halutulle tasolle, voi kypsennystä jatkaa 150-asteisessa uunissa. Kun pihvit on paistettu lisää pannuun vielä pari teelusikkaa Miss Klose Bold & Pepperyä, 1 rkl dijon-sinappia ja 2 dl kermaa. Kiehauta ja keitä hetki kasaan, kunnes kastike suurustuu. Tarjoile pippuripihvit ja kastike ranskalaisten perunoiden ja raikkaan salaatin kanssa.